Wandisolatie binnenmuur

Totaal 17 producten



Pagina 1 van 1

Gramitherm - per pak

Gramitherm

21,85 per m2

Skiva Cellulose isolatie plaat

iCell Cellulose

20,78 per m2

Isovlas vezel isolatie - per pak

Isovlas

9,46 per m2

Kooltherm K8 spouwplaat

Kingspan
- Op bestelling leverbaar -

Metisse Isolatie platen - PMA 45mm

Metisse

13,80 per m2

Metisse Isolatie platen - PRT 145mm

Metisse

20,80 per m2

Metisse Isolatie platen - PRT 80mm

Metisse

10,27 per m2

Metisse Isolatie rollen - RMA 20mm

Metisse

6,20 per m2

Metisse Isolatie rollen - RRT 80mm

Metisse

12,17 per m2

Multipor Klein verpakking 100mm - 600x390

Multipor

50,18 per m2

Multipor Klein verpakking 120mm - 600x390

Multipor

63,29 per m2

Multipor Pallet

Multipor

49,83 per m2

Pavaflex - per pak

Pavatex

14,88 per m2

Pavaflex Isolatie Plus - Per Pak

Pavatex

6,48 per m2

Pavatherm

Pavatex

17,34 per m2

Kurkplaten isolatie Interieur 20 mm

QualyCork

17,53 per m2

Kurkplaten isolatie Interieur 50 MM

QualyCork

40,17 per m2

Wandisolatie binnenmuur

In een gemiddeld huis gaat 20 tot 40 procent van de warmte verloren door de muren. Als je een variabel contract hebt of na september 2021 een nieuw contract hebt afgesloten, betekent dat dat er bij een gemiddeld gasverbruik van 1.900 m3 maar liefst tussen de 1.060 en 2.100 euro per jaar weglekt via je muren (2,79 euro per m3, prijspeil januari 2022). Daarom is het een goed idee om, na het dak, ook je muren te isoleren. Zo gaat je energierekening omlaag, het comfort in je huis omhoog en kun je je huis uiteindelijk aardgasvrij maken. Bovendien stoot je minder CO2 uit als je minder gas verbruikt en dat is goed voor het milieu.

Voordelen wandisolatie binnenmuur

  • Je kunt ook monumenten en woningen met beschermde status isoleren
  • Betere isolatiewaarde mogelijk dan met spouwmuurisolatie
  • Het is een stuk goedkoper dan isoleren vanaf de buitenkant
  • Het is in de meeste gevallen vergunningsvrij
  • Als je in een appartement met VvE woont, kun je gevelisolatie aan de binnenkant los van de VvE toepassen
  • Je kunt net zo veel isolatie aanbrengen als je wilt

Nadelen binnengevelisolatie

Er zijn ook enkele nadelen om rekening mee houden bij de isolatie van binnenmuren:

  • De leefruimte wordt kleiner. Dit is vooral merkbaar als je in een hoek-, 2-onder-1-kap- of vrijstaande woning woont.
  • Je moet stopcontacten, radiatoren en plinten mogelijk verplaatsen.
  • Koudebruggen worden niet verholpen (denk aan aansluitingen van balkons, vloeren en plafond).

Bestel je ecologische wandisolatie voor de binnenkant bij Eco-Logisch

Wil jij je muren aan de binnenkant isoleren? Bestel je wandisolatie dan in onze webshop en we bezorgen je bestelling bij je thuis. Vandaag nog aan de slag? Dan kun je je bestelling ook ophalen in Amsterdam.

Eerst nog een paar vragen? Neem dan contact met ons op en je krijgt op werkdagen binnen 48 uur (maar vaak veel sneller) antwoord. Of kom een keer langs in onze showroom om de verschillende soorten ecologische wandisolatie voor de binnenkant van je woning in het echt te bekijken.

Veelgestelde vragen

Als je je gevels gaat isoleren kan het best lastig zijn om de juiste keuze te maken. Kun je het beste aan de binnenkant of juist aan de buitenkant isoleren? Wil je de isolatie direct kunnen aanbrengen of ga je gebruikmaken van regelwerk? En voor welk type isolatiemateriaal kun je het beste kiezen? Wat voor jou de beste isolatiemethode is, hangt af van je omstandigheden (ga je bijvoorbeeld toch al renoveren?), je budget en wat jij belangrijk vindt.

Kom gerust een keer langs in onze showroom in Amsterdam. Dan kun je onze ecologische isolatiematerialen bekijken en kunnen we je adviseren op basis van jouw persoonlijke situatie.
Welk isolatiemateriaal in jouw geval de beste keuze is hangt ervan af of je een raamwerk gebruikt of de isolatie direct op de muur aanbrengt. Als je de isolatie direct op de muur wilt aanbrengen, heb je een hard en drukvast isolatiemateriaal zoals EPS, XPS of PIR-platen nodig. Deze zijn echter niet ecologisch. Daarom adviseren wij je te kiezen voor een voorzetwand met regelwerk. Dan kun je ook flexibele en ecologische materialen zoals hennep, vlas of houtvezel gebruiken. 
Hoe dik je je binnenmuur moet isoleren, hangt af van de isolatiewaarde van het materiaal dat je kiest. Voor de meeste ecologische isolatiematerialen heb je een dikte van ongeveer 14 centimeter nodig om een Rd-waarde van 3,5 te behalen. Je kunt dit zelf berekenen door de gewenste Rd-waarde te vermenigvuldigen met de Lambda-waarde van het materiaal. Deze waarde geeft aan hoe goed het materiaal warmte geleidt. Hoe lager, hoe beter. De Lambda-waarde staat bij de producten vermeld. 

Daarnaast heb je te maken met de Rc-waarde: de thermische weerstand van de constructie als geheel. Deze bereken je door de Rd-waardes van de verschillende materialen in de constructie bij elkaar op te tellen.

Vind je het lastig om te bepalen welke dikte isolatie jij in jouw situatie nodig hebt? We helpen je graag. Vul ons contactformulier in en je krijgt binnen 48 uur een reactie.
Een koudebrug is een onderbreking in de isolatielaag van de woning. De kou kan hierdoor gemakkelijker naar binnen komen, maar anderzijds lekt er ook warmte van binnen naar buiten. Je cv-ketel moet harder stoken en je hebt meer kans op condensatie en dus vochtplekken en zelfs schimmel in huis. Bij wandisolatie aan de binnenkant blijven koudebruggen bestaan. Als dit een punt van zorg is voor jou, kun je beter kiezen voor wandisolatie aan de buitenkant of isolatievlokken laten inblazen. Dit laatste kun je alleen door een professioneel bedrijf laten doen.