Isolatie kurkplaten

Totaal 14 productenPagina 1 van 1

Kurk - kokosplaten isolatie 1+2+1

QualyCork
- Op bestelling leverbaar -

Kurk - kokosplaten isolatie 2+2

QualyCork
- Op bestelling leverbaar -

Kurk op rol - gewafeld - 25m x 1m x 4mm

QualyCork

9,46 per m2

Kurk op rol - rubber - 10m x1m x 2mm

QualyCork

7,25 per m2

Kurk op rol - rubber - 10m x1m x3mm

QualyCork

11,13 per m2

Kurk op rol - standaard - 30m x1m x 2mm

QualyCork

5,25 per m2

Kurk op rol - standaard - 30m x1m x 3mm

QualyCork
235,- 188,-

Kurk op rol HD - 40m x1m x 4mm

QualyCork

11,96 per m2

Kurkkorrels isolatie - 2/4mm

QualyCork

113,75

Kurkkorrels isolatie - 5/10mm

QualyCork

113,75

Kurkplaten isolatie 200 mm - Exterieur - met sponning

QualyCork

245,99 per m2

Kurkplaten isolatie Exterieur 200 mm

QualyCork

243,52 per m2

Kurkplaten isolatie Interieur 20 mm

QualyCork

17,53 per m2

Kurkplaten isolatie Interieur 50 MM

QualyCork

40,17 per m2

Isolatie kurkplaten

Ben jij op zoek naar een 100% natuurlijk isolatiemateriaal met uitstekende thermische en akoestische eigenschappen? Dan is kurkisolatie wellicht interessant voor jou. Het is een veelzijdig materiaal dat je voor verschillende doeleinden kunt toepassen (ook in vochtige ruimtes) en het is heel duurzaam (qua milieubelasting en levensduur) en brandveilig.

Wat zijn isolatieplaten van kurk?

Kurkisolatie is afkomstig van de schors van de kurkeik, die vooral in Portugal groeit. Eens in de tien jaar wordt de schors geschild en gebruikt om kurk te maken. Daarna groeit de schors gewoon weer aan. Er hoeven dus geen bomen gekapt te worden voor isolatie met kurk. Als de boomschors gedroogd is (dit duurt ongeveer een jaar) wordt de schors in stukjes gebroken en onder hoge temperatuur verhit met stoom. Hierdoor zetten de stukjes schors uit en komen er natuurlijke stoffen vrij die zorgen voor binding en het materiaal beschermen tegen rot. Kurk is dus 100% een natuurlijk materiaal. Vervolgens worden de stukjes vermalen tot korrels en in platen geperst om er kurkplaten van te maken.

Toepassingsmogelijkheden van kurk als isolatiemateriaal

Kurkisolatieplaten kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Bijvoorbeeld als dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie en wandisolatie. Dankzij de uitstekende akoestische prestaties kun je het bijvoorbeeld ook gebruiken om een kamer waarin je muziek maakt te isoleren.

Voor- en nadelen van isolatie van kurkplaten

Voordelen
  • Kurk is bestand tegen vocht en is daarom erg geschikt voor vochtige ruimtes zoals je keuken, badkamer of kelder.
  • Kurk is niet aantrekkelijk voor termieten en knaagdieren. Je hoeft dus niet bang te zijn dat muizen zich een weg knagen door je isolatiemateriaal.
  • De brandklasse van kurk is B2 op een schaal van A (onbrandbaar) tot en met F (zeer brandbaar). Kurk is van nature dus behoorlijk brandveilig. En mocht er toch brand ontstaan, dan komen er geen giftige stoffen vrij.
  • Kurk is heel duurzaam. Niet alleen omdat het een ecologisch isolatiemateriaal is, maar ook omdat de isolatiewaarde in de loop der tijd nauwelijks afneemt.
  • De akoestische isolatie van kurk is heel goed. Het materiaal is dus heel geschikt om je huis of kamers in huis te isoleren tegen geluiden van buitenaf.
  • Kurk is ook geschikt als thermische isolatie. Dit zorgt ervoor dat warmte niet zomaar uit je woning ontsnapt.

Nadelen van kurk
  • Kurk is prijziger dan andere ecologische isolatiematerialen. Daar staat tegenover dat kurkisolatie langer meegaat en de isolatiewaarde nauwelijks afneemt. Over de gehele levensduur bekeken is kurkisolatie dus niet duurder dan andere natuurlijke isolatie.

Bestel je ecologische isolatie van kurkplaten bij Eco-Logisch

Enthousiast geworden over isoleren met kurk? Bestel onze kurkisolatieplaten direct in onze webshop en laat je bestelling thuisbezorgen of haal hem vandaag nog op in onze vestiging in Amsterdam.

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op en je krijgt op werkdagen binnen 48 uur (maar vaak veel sneller) antwoord. Of kom een keer langs in onze showroom om onze ecologische isolatiematerialen in het echt te bekijken.

Veelgestelde vragen

Ja, het kan gebruikt worden als dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie en wandisolatie. Het is dankzij zijn uitstekende vochtwerende eigenschappen met name ook geschikt om te gebruiken in vochtige ruimtes zoals de keuken, badkamer en kelder.
Kurk heeft een brandklasse van B2 op een schaal van A (onbrandbaar) tot en met F (zeer brandbaar). De natuurlijke brandwerendheid van kurk is dus zeer goed.

De Lambda-waarde van kurk is 0,040. Om een Rd-waarde van 3,5 te behalen, heb je dus een 14 centimeter dikke laag kurkisolatie nodig (3,5 x 0,040 = 0,14 meter).

Die is middelhoog. Vergeleken met synthetische isolatiematerialen zoals PIR en PUR heb je er meer van nodig om dezelfde Rd-waarde te behalen, maar vergeleken met bepaalde andere ecologische isolatiematerialen zoals strobalen en kalkhennepblokken juist (veel) minder.