Isolatiefolie

Totaal 7 productenPagina 1 van 1

Venster-Isolatiefolie - 1,57 x 1,20 m (3,75 m²)

Ecosavers

9,49

Venster-isolatiefolie - 1,7 x 1,5

Fix-o-moll

9,99

Intello+ - damprem. folie

Proclima

4,43 per m2

Intello+ - damprem. folie

Proclima

4,60 per m2

Venster isolatiefolie - Thermo Cover - 1,7m x 1,5m

Tesa

13,49

Venster isolatiefolie - Thermo Cover - 4,0m x 1,5m

Tesa

20,99

Thermofloc Dampremmende folie voor inblaaswol

ThermoFloc

231,41

Isolatiefolie

Wat is isolatiefolie?

Isolatiefolie is heel geschikt als je de isolatiewaarde van enkel en dubbel glas in je woning wilt verbeteren. Dankzij deze folie houd je de warmte beter in huis en bespaar je op je energierekening.

Isolatiefolie voor je raam is vooral een goede oplossing als je:
  • Tijdelijk in je huidige woning woont
  • Je kozijnen pas over een paar jaar wilt vervangen
  • In een monument woont
Belangrijk: raamfolie is alleen geschikt in combinatie met enkel glas en dubbel glas. Gebruik het niet om de isolatiewaarde van HR, HR++ of HR+++ glas verder op te krikken. Dit glas heeft namelijk al een warmtereflecterende laag en als je hier folie op aanbrengt, kun je het glas beschadigen.

Raamfolie vs. kozijnfolie
Isolatiefolie voor het raam is in 2 varianten verkrijgbaar:
  • Als raamfolie die je op het raam plakt
  • Als kozijnfolie die je voor het raam spant en op de kozijnen vastplakt
In ons assortiment vind je alleen kozijnfolie van merken als Ecosavers, Fix-o-moll en Tesa. Voor het aanbrengen van raamfolie heb je namelijk een vakman nodig. Bovendien is raamfolie bijna net zo duur als nieuwe ramen. Kozijnfolie is dus vooral geschikt als goedkope, tijdelijke oplossing om enkele winters te overbruggen.

Isolatiefolie voor de isolatieschil

Daarnaast kun je bij Eco-Logisch terecht voor dampremmende folie om de isolatieschil te beschermen. Met de Pro Clima Intello-folies wordt het isolatiemateriaal niet volledig dampdicht afgesloten en daardoor blijft natuurlijk vochttransport mogelijk. Dit zorgt voor een gezond woonklimaat en bevordert de levensduur van het isolatiemateriaal. En doordat vocht steeds weer wordt afgevoerd, krijgen schimmels geen kans.

Deze dampremmende folie is alleen te gebruiken in combinatie met natuurlijke isolatiematerialen zoals vlas, hennep of katoen.

Bestel je isolatiefolie bij Eco-Logisch

Wil jij op een goedkope manier je energierekening omlaag brengen of heb je isolatiefolie nodig voor een klusproject? Bestel je kozijnfolie of dampremmende folie dan in onze webshop en laat je bestelling thuis bezorgen. Ophalen in Amsterdam kan natuurlijk ook.

Heb je eerst nog een vraag? Stel 'm via het contactformulier en je krijgt binnen 48 uur (maar vaak veel sneller) antwoord.

Veelgestelde vragen

Nee, raamfolie kan alleen gebruikt worden om de isolatiewaarde van enkel en dubbel glas te verbeteren. Breng het niet aan op HR++ glas (of zelfs maar op HR glas). Dan kun je het glas onherstelbaar beschadigen.
Isolatiefolie voor het raam kan warmteverlies tot wel 50% verminderen. Bovendien vermindert de folie ook condensvorming op je ramen.
Nee, deze folie wordt afgeraden bij een constant vochtig en/of warm binnenklimaat.