Houtvezelplaten

Totaal 12 producten



Pagina 1 van 1

SONO naturetherm - platen

Naturetherm

40,73

Isolair - 2500x770x30mm

Pavatex

18,08 per m2

Pavacoustic Brut - stomp

Pavatex

10,66 per m2

Pavaflex - per pak

Pavatex

14,88 per m2

Pavaflex Isolatie Plus - Per Pak

Pavatex

6,48 per m2

Pavanatur ondervloer - per plaat

Pavatex

7,06 per m2

Pavatherm

Pavatex

17,34 per m2

Pavawall GF XL 160mm - per stuk

Pavatex

48,11 per m2

Pavawall GF XL 40mm - per stuk

Pavatex

16,73 per m2

Pavawall Smart - per stuk

Pavatex

60,44 per m2

Steico Flex 122cm x 57,5cm x 40mm - per pak

Steico

6,88 per m2

Steico Flex 122cm x 57,5cm x 50mm - per pak

Steico

54,27

Wat zijn houtvezelplaten

Houtvezelplaten worden gemaakt van afval (houtvezels) uit de houtverwerkingsindustrie. Deze vezels worden onder hoge druk en met een bindmiddel samengeperst tot platen. Je kunt ze gebruiken om je muren, de vloer en het dak mee te isoleren. Houtvezelplaten zijn dampopen, hebben een goede vochtregulerende werking en een hoge faseverschuiving.

De voordelen van houtvezelplaten

Makkelijk zelf te plaatsen
Wil je zelf aan de slag met het isoleren van je huis? Houtvezelplaten zijn goed op maat te zagen en er komt weinig stof vrij. Hierdoor kun je er onbeschermd mee werken zonder dat je bang hoeft te zijn voor huidirritatie.

Milieuvriendelijk en duurzaam
De platen worden gemaakt van hernieuwbare grondstoffen die ook nog eens afvalproducten zijn. Houtvezelisolatie is dus een circulair product. Bovendien vergaat het niet en dus kan het telkens opnieuw gebruikt worden.

Koel in de zomer
Platen van houtvezels hebben een hoge faseverschuiving. Dit betekent dat het, vergeleken met andere materialen, erg lang duurt voordat de warmte je huis binnengedrongen is in de zomer. Maar liefst 10 uur bij een laag van 160 mm. Het blijft dus ook op een warme zomerdag lekker koel in je huis.

Warm in de winter
Waar je in de zomer de warmte zo lang mogelijk buiten wilt houden, wil je in de winter juist dat de warmte zo lang mogelijk binnen blijft. Bij houtvezelplaat zit dat wel goed. Dankzij de goede thermische isolatie blijft de warmte langer in je huis hangen en bespaar jij op je stookkosten.

Vochtregulerend
Houtvezelplaten zijn dampopen en hebben een goede vochtregulerende werking. Het vocht dat opgenomen wordt, wordt heel geleidelijk weer aan je huis afgegeven. Hierdoor gaat de luchtvochtigheid in huis nauwelijks omhoog en is er weinig kans op schimmelvorming. Je hebt dus altijd een prettig binnenklimaat.

Geluidsisolatie
Houtvezelplaten zorgen er niet alleen voor dat het in de winter warm is in huis en in de zomer koel, maar ook dat er weinig geluid van buiten je huis binnendringt.

Nadelen van isoleren met houtvezelplaten

Er zijn ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden:

Prijs
De platen zijn relatief duur, vergeleken met andere isolatiematerialen. Per m2 ben je ongeveer 44 euro kwijt. Hier staat tegenover dat ze erg goed warmte kunnen opslaan, waardoor het in de zomer langer koel blijft in je huis. De meeste andere ecologische isolatiematerialen hebben deze eigenschap niet en niet-ecologische isolatiematerialen zelfs helemaal niet. Dit is iets wat steeds belangrijker wordt nu onze zomers heter worden.

Brandbaarheid
Het materiaal heeft brandklasse E op een schaal van A (onbrandbaar) tot F (zeer brandbaar). Maar de brandbaarheid van een constructie wordt niet alleen bepaald door het isolatiemateriaal. Door de platen te combineren met bijvoorbeeld een brandwerende folie maak je de constructie brandveiliger.

Bestel houtvezelplaten bij Eco-Logisch

Wil jij je woning ook (na)isoleren met houtvezelplaten? Bij Eco-Logisch kun je kiezen uit verschillende merken houtvezelplaten. Je kunt ze direct bestellen in onze webshop en laten thuisbezorgen of vandaag nog ophalen in onze vestiging in Amsterdam.

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op en je krijgt op werkdagen binnen 48 uur (maar vaak veel sneller) antwoord. Of kom een keer langs in onze showroom om onze ecologische isolatiematerialen in het echt te bekijken.

Veelgestelde vragen

Houtvezelplaten hebben een middelhoge isolatiewaarde (Lambda-waarde 0,040). Dit betekent dat je voor een Rd-waarde van 3,5 minimaal 14 centimeter houtvezelplaat nodig hebt.
Dat ligt niet voor de hand. PIR is namelijk een dampdicht materiaal, terwijl houtvezelplaten dampopen (ademend) zijn. Deze eigenschappen werken elkaar tegen. Bovendien is PIR geen ecologisch isolatiemateriaal.
Ja, houtvezelplaten zijn gemakkelijk te verwerken en dus eenvoudig zelf te plaatsen.