header

Geluidsisolatie platen

Totaal 12 producten



Pagina 1 van 1

Skiva Cellulose isolatie plaat

iCell Cellulose

20,78 per m2

Metisse Isolatie platen - PMA 45mm

Metisse

21,37 per m2

Metisse Isolatie platen - PRT 145mm

Metisse

32,10 per m2

Metisse Isolatie platen - PRT 80mm

Metisse

10,27 per m2

SONO naturetherm - platen

Naturetherm

40,73

Kurk - kokosplaten isolatie 1+2+1

QualyCork
- Op bestelling leverbaar -

Kurk - kokosplaten isolatie 2+2

QualyCork
- Op bestelling leverbaar -

Kurkplaten isolatie 200 mm - Exterieur - met sponning

QualyCork

245,99 per m2

Kurkplaten isolatie Exterieur 200 mm

QualyCork

243,52 per m2

Kurkplaten isolatie Interieur 20 mm

QualyCork

17,53 per m2

Kurkplaten isolatie Interieur 50 MM

QualyCork

40,17 per m2

Roomfellt ondervloer - 15 platen

Steico

4,33 per m2

Geluidsisolatieplaten

Heb jij vaak last van geluidsoverlast? Kun je bijvoorbeeld de gesprekken van je buren woordelijk volgen of in je werkkamer meegenieten van de televisiegeluiden in je woonkamer? Dan is het een goed idee om geluidsisolatie (ook wel akoestische isolatie) aan te brengen. Op die manier heb jij geen last meer van buitengeluiden en voorkom je dat anderen last hebben van het geluid dat jij binnenshuis produceert.

Contactgeluid vs. luchtgeluid

Als je je huis wilt isoleren tegen geluid, is het eerst belangrijk om te weten van wat voor soort geluid je precies last hebt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen contactgeluid en luchtgeluid.

Contactgeluid (of impactgeluid) is geluid dat zich via trillingen in de constructie verspreidt. Als je dit geluid wilt dempen heb je vaak een volledige isolatieschil van vloer tot plafond nodig. Voorbeelden van contactgeluid zijn voetstappen, dichtslaande deuren en een trillende wasmachine.

Luchtgeluid, zoals televisiegeluiden en claxonnerende auto's, ontstaat in de vrije lucht en is dan ook gemakkelijker aan te pakken dan contactgeluid. Als het geluid bijvoorbeeld van een van de buren naast je komt, hoef je alleen maar de aanpalende wand te isoleren met een voorzetwand.

Waarom ecologische geluidsisolatieplaten

Als je je woning gaat isoleren tegen geluid zijn er verschillende soorten akoestische isolatie waaruit je kunt kiezen. Natuurlijke geluidsisolatie heeft een aantal eigenschappen die niet-ecologisch isolatiemateriaal niet heeft:
  • Biologisch afbreekbaar of recyclebaar
  • Minder belastend voor het milieu
  • Niet giftig of schadelijk
  • Vochtregulerend, dus een stabiele luchtvochtigheid in je huis
  • Aangenaam en gezond leefklimaat
  • Warm in de winter, koel in de zomer
Ecologische isolatie is dus niet alleen goed voor jou, maar ook goed voor onze planeet.

Bestel je geluidsisolatieplaten bij Eco-Logisch

Wil jij je woning op een natuurlijke manier isoleren tegen geluid? Bestel je natuurlijke geluidsisolatie dan in onze webshop en laat je bestelling thuisbezorgen. Of haal 'm vandaag nog op in Amsterdam.

Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op en je krijgt op werkdagen binnen 48 uur (maar vaak veel sneller) antwoord. Of kom een keer langs in onze showroom om onze geluidsisolerende platen in het echt te bekijken.

Veelgestelde vragen

Heb je last van verkeersgeluiden of geluiden van je buren? Dan kun je je muren geluidsdicht maken door een voorzetwand tegen de aanpalende wand te plaatsen. Dit werkt wel alleen goed tegen geluiden die zich door de lucht verspreiden, zoals televisiegeluiden en muziek. In het geval van contactgeluiden is vaak een ingrijpender oplossing nodig om te voorkomen dat de trillingen zich door de constructie van je woning kunnen verplaatsen. Advies nodig? Neem contact met ons op, we helpen je graag!
Goede isolatie heeft niet alleen uitstekende thermische eigenschappen, maar kan je woning ook beschermen tegen geluiden van buitenaf. Ecologische geluidsisolatieplaten hebben daarnaast de eigenschap dat ze een minimale impact hebben op het milieu. Daarmee zijn ze een betere keuze voor geluidsisolatie dan synthetische materialen als PIR en PUR. 
Dat hangt af van het materiaal dat je kiest. Ecologische isolatiematerialen zijn per definitie beter voor het milieu dan synthetische materialen als PIR en PUR. Voor de productie van ecologische isolatie is namelijk weinig energie nodig, er worden geen chemische middelen gebruikt en de materialen zijn composteerbaar of recyclebaar. Bovendien zijn ze veilig om mee te werken.