Eco WasstripsGoed voor de planeet en je kleren


Wil jij aan de slag met duurzaamheid? Of wil je nog meer doen om een betere wereld te creëren? Maak dan de overstap naar eco wasstrips. Regulier wasmiddel is namelijk één van de meest vervuilende producten die we gebruiken. Van de plastic flessen tot de schadelijke chemicaliën die er in zitten. Veel ruimte voor verbetering dus. Wij vertellen je graag over het duurzame alternatief voor wasmiddel: de wasmiddeldoekjes!


Wat zijn eco wasstrips precies?

Wasstrips zijn de toekomst van duurzaam wassen. De doekjes worden gemaakt van oplosbaar materiaal. Vaak zijn dit plantaardige ingrediënten, maar dit wil nog wel eens per merk verschillen. Wil je er nou zeker van zijn dat er helemaal geen schadelijke stoffen in de wasstips zitten, dan kan je bij ons terecht. Want wij verkopen alleen milieuvriendelijke en plantaardige wasstips.

Onze ecologische wasstrips zijn enorm simpel in gebruik: 1 strip is genoeg voor een standaard was, dit is gemiddel tussen de 3 en 6 kilo. Heb je meer was dan dit, dan kan je er twee gebruiken. Scheur de stips af en leg het doekje in de wastrommel. Het is belangrijk dat je de strip eerst in de trommel legt een daarna de was erop. Op deze manier kan het water namelijk makkelijker bij de strips en zo werken ze beter.

Omdat de strips voor bijna elke was gebruikt kunnen worden, kan je ook afscheid nemen van de meerdere (vaak onhandig grote) flessen wasmiddelen. Kortom, een fantastisch milieuvriendelijk alternatief.

Duurzaam alternatief

Wasmiddel is een van de meest vervuilende producten die we gebruiken. Er wordt veel plastic gebruikt om het wasmiddel te verpakken en in het wasmiddel zelf zitten vaak microplastics. Daarnaast zitten er enorm veel schadelijke chemicaliën in regulier wasmiddel die na gebruik in de oceaan terecht komen. Als je dan nagaat dat er alleen in Europa al drie miljoen ton wasmiddel per jaar wordt geproduceerd kun je begrijpen dat de wasmiddelen industrie enorm vervuilend is.

Door gebruik te maken van onze ecologische wasstrips elimineer je deze problemen. De wasstrips worden namelijk verpakt in gemakkelijk recyclebaar karton. Ook bevatten de ecologische strips geen microplastic en schadelijke stoffen die in de oceaan terecht kunnen komen.

Daarnaast is de CO2 uitstoot van de productie- en distributieketen van wasstrips aanzienlijk lager dan die van regulier wasmiddel omdat het veel minder zwaar is om te vervoeren. Hierdoor heeft The Good Brand het gebruik van brandstof en de daaruit voortvloeiende koolstofemissies met maar liefst 94% kunnen verminderen.


Een oplossing voor velen

Naast dat de strips die wij verkopen goed zijn voor het milieu, zijn ze ook gewoon heel erg handig. Ze nemen minder ruimte in beslag, zijn makkelijk in gebruik en kunnen voor bijna elk wasje gebruikt worden. Zeg dus maar dag tegen al die verschillende flessen wasmiddel die toch best wat ruimte innemen. Nooit meer slepen met te zware flessen vanuit de supermarkt. Veel wasstrips zijn ook een beter alternatief voor mensen met een gevoelige huid. Omdat ze vaak veel minder irriterende stoffen bevatten dan regulier wasmiddel, veroorzaken ze minder snel een reactie. Alle wasstrips die verkrijgbaar zijn op onze website zijn veilig voor de gevoelige huid.

Andere milieuvriendelijke alternatieven

Geïnteresseerd in andere milieuvriendelijke wasmiddelen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Naast ecologische wasstrips hebben wij namelijk ook nog een paar andere mooie alternatieven. De waseieren van EcoEgg zijn enorm duurzaam, navulbaar en perfect voor een gevoelige huid. Ook de wasnoten van Seepje zijn perfect voor een milieuvriendelijke was. Ben je nou toch nog niet klaar om de overstap te maken naar een alternatief voor wasmiddel, maar wil je wel een bijdrage leveren aan een betere wereld? Dan kan je bij ons terecht voor milieuvriendelijk wasmiddel, bijvoorbeeld die van Marcel’s Green Soap.

Bekijk ook

Schoner wassen

Schoner wassen
Een perfect schone was, blije dieren en een aarde zonder rotzooi. Wie wil dat nou niet? Milieuvriendelijk wassen wordt een koud kunstje met onze praktische tips en een ruime selectie duurzame wasmiddelen. Onze natuurlijke wasproducten bevatten geen enge microplastics en zijn 100% vegan. Ook vind je genoeg zero waste opties en hypoallergene wasmiddelen die niet aIleen zacht zijn voor de gevoelige huid, maar ook voor de planeet.

Micro-plastics

Microplastics en wat je daarover moet weten
Het gaat er steeds vaker over: microplastics. Maar wat is het en wat zijn de gevolgen? Dat lees je hier, inclusief tips.