Fermacell platen

Totaal 1 producten



Pagina 1 van 1

Eenmans gipsvezelplaat 10mm - rechte kanten 150x100

Fermacell

13,10 per m2

Fermacell platen

Ben je op zoek naar een milieuvriendelijk alternatief voor gipsplaten? Dan is Fermacell mogelijk interessant voor jou. De gipsvezelplaten van Fermacell bestaan voor een groot deel uit gerecyclede materialen en zijn wat geluidsdemping, brandveiligheid en vochtbestendigheid betreft een betere keuze dan gipsplaten. Bovendien kun je gipsvezelplaten voor verschillende doeleinden inzetten, zoals plafond, vloer en voorzet- en scheidingswanden (dragend en niet-dragend).

Wat is een Fermacell-plaat?

Fermacell-platen worden gemaakt van gips, papiervezels en water. Dit mengsel wordt samengeperst, verhit, ondergedompeld in water, gedroogd en vervolgens in verschillende afmetingen gezaagd. Maar anders dan bij gipsplaten wordt er bij Fermacell geen bindmiddel of karton gebruikt. Fermacell-platen bestaan dus volledig uit natuurlijke en gerecyclede materialen. De milieu-impact van Fermacell-platen is dan ook laag.

Verschil Fermacell-platen en gipsplaten

Het verschil tussen de gipsvezelplaten van Fermacell en gipsplaten zit vooral in de materialen en de impact op het milieu.

Gipsplaten worden gemaakt van gips, bindmiddel en lagen karton, terwijl Fermacell van gips, papier en water gemaakt wordt. Er zit dus geen bindmiddel in. Bovendien bestaat Fermacell voor een groot deel uit gerecycled materiaal. De milieu-impact van Fermacell is dus een stuk lager dan die van gips.

Andere verschillen tussen Fermacell en gipsplaten:

  • De platen van Fermacell zijn sterker en hebben meer draagkracht dan gipsplaten
  • De geluidsdemping, brandveiligheid en vochtbestendigheid van Fermacell zijn beter dan die van gipsplaten
  • Fermacell-platen hebben rechte randen, waardoor je de platen gemakkelijker tegen elkaar aan kunt plaatsen dan gipsplaten
  • Fermacell-platen zijn sterker dan gipsplaten en daardoor heb je een goede zaag nodig om ze te kunnen bewerken
  • Fermacell-platen zijn zwaarder dan gipsplaten en je hebt minimaal 2 personen nodig om ze te plaatsen
  • Fermacell-platen zijn een stuk duurder dan gipsplaten

Bestel je Fermacell-platen bij Eco-Logisch

Wil je ook aan de slag met Fermacell-platen? Bestel je platen online en laat ze thuisbezorgen, of kom je bestelling ophalen in onze vestiging in Amsterdam.

Eerst nog wat meer weten? Neem dan contact met ons op en je krijgt op werkdagen binnen 48 uur (maar vaak veel sneller) antwoord. Langskomen in onze showroom kan natuurlijk ook. Dan kun je onze Fermacell-platen in het echt bekijken!

Veelgestelde vragen

Fermacell gipsvezelplaten bestaan volledig uit natuurlijke producten en gerecyclede materialen, terwijl gipsplaten naast gips een bindmiddel en karton bevatten. Gipsvezelplaten van Fermacell zijn dus beter voor het milieu. Daarnaast scoren gipsvezelplaten hoger op geluidsdemping, brandveiligheid en vochtbestendigheid. Verder zijn Fermacell-platen steviger en zwaarder dan gipsplaten, en dus hebben ze ook meer draagkracht.
Een van de eigenschappen waar Fermacell - naast milieuvriendelijkheid, geluidsdemping en vochtbestendigheid om bekend staat - is de brandwerendheid van de platen. Deze verschilt per type plaat en is ook afhankelijk van de dikte van de plaat. Sommige platen vallen zelfs in brandklasse A en zijn dus onbrandbaar.  
Fermacell staat bekend om zijn geluidswerende eigenschappen. Dit komt met name door de eigenschappen van gipsvezel in combinatie met het gewicht. Daarnaast voorkomt de rechte randafwerking kieren en naden tussen verschillende platen en dit komt de geluidsdemping ten goede.