Dakisolatie binnenzijde

Categorieën
Filters
Merk


Materiaal



Dikte (mm)
Isolatiewaarde Rd (m²·K/W)
Keurmerk








Duurzaam kenmerk







Totaal 7 producten



Pagina 1 van 1

Gramitherm - per pak

Gramitherm
21,85 per m2

Isovlas vezel isolatie - PL40 - per pak

Isovlas
9,46 per m2

Reno TG Elegant

Isovlas
72,88 per m2

Isolair - 2500x770x30mm

Pavatex
18,08 per m2

Pavaflex - per pak 160mm Rd 4.2

Pavatex
23,80 per m2

Pavaflex - per pak 240mm Rd 6,32

Pavatex
35,70 per m2

Pavaflex Isolatie Plus - Per Pak

Pavatex
45,48 40,93

Dakisolatie binnenzijde

Wil je je dak isoleren om het comfort in je huis te vergroten en de energierekening omlaag te brengen? Dan kun je dat op twee manieren doen: aan de binnenzijde of aan de buitenzijde. Aan de binnenzijde ben je een stuk sneller klaar, maar deze methode is alleen geschikt voor een hellend of schuin dak. Heb je een plat dak? Dan kun je alleen vanaf de buitenkant isoleren. En of je nu voor de binnenzijde of de buitenzijde gaat: er zijn verschillende soorten isolatiematerialen, maar bij Eco-Logisch kies je natuurlijk voor materialen die goed zijn voor onze planeet.

Voordelen dakisolatie binnenzijde

Bij het na-isoleren van een schuin dak wordt vaak gekozen voor isoleren aan de binnenzijde, in plaats van aan de buitenzijde. Dit heeft twee voordelen: het is makkelijker en goedkoper dan aan de buitenzijde isoleren.

Als je van buitenaf isoleert, moet immers de volledige dakbedekking van het dak af en dat maakt het een arbeidsintensieve klus. Maar bij dakisolatie aan de binnenzijde kun je het isolatiemateriaal tegen het dakbeschot bevestigen en dan ben je een stuk sneller klaar.

Je dak isoleren aan de binnenzijde is alleen mogelijk bij een schuin of een hellend dak. In het geval van een plat dak wordt het afgeraden.

Ecologische dakisolatie heeft daarnaast nog een paar extra voordelen ten opzichte van niet-ecologische isolatie:

  • Hoge faseverschuiving. Ecologische isolatiematerialen zijn heel goed in het bufferen van warmte. Hierdoor blijft het op een zomerse dag koeler in je huis.
  • Goede vochtregulerende werking. Ecologische isolatie neemt het vocht uit waterdamp op en geeft dit geleidelijk terug op het moment dat de binnenlucht in je huis droger wordt. Hierdoor ben je verzekerd van een goede luchtkwaliteit in je huis.
  • Niet schadelijk voor de gezondheid. Bij niet-ecologische isolatie komen schadelijke vezels los bij de verwerking, die je huid irriteren of die je kunt inademen. Bij ecologische isolatie hoef je hier niet bang voor te zijn. Je kunt deze materialen dus verwerken zonder beschermingsmiddelen.

 

Dakisolatie binnenzijde: waar moet je op letten?

Er zijn wel een paar punten waar je op moet letten als je je dak gaat isoleren aan de binnenzijde.

Zo is er een verhoogd risico op vochtproblemen die structurele schade kunnen aanrichten aan het dak. Belangrijk is dat er, nadat je de dakisolatie hebt aangebracht, geen vocht meer tussen de isolatie en de dakconstructie zit. Bovendien moet vocht dat er toch tussen komt gemakkelijk weg kunnen.

Om deze reden is het van belang dat je aan de binnenkant van het isolatiemateriaal een goede dampremmende folie (dampscherm) aanbrengt. Daarmee voorkom je dat er vocht vanuit je huis in het isolatiemateriaal terechtkomt. Als het isolatiemateriaal zelf al een dampremmende laag heeft, is dit natuurlijk niet nodig.

Daarnaast wil je dat de dampdeeltjes in de isolatie goed afgevoerd worden. Daarvoor breng je een dampdoorlatende folie aan de buitenkant (dakkant) van de isolatie.

Bestel je ecologische dakisolatie bij Eco-Logisch

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Bestel onze dakisolatie direct in onze webshop en laat je bestelling thuisbezorgen of haal hem vandaag nog op in onze vestiging in Amsterdam.

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op en je krijgt op werkdagen binnen 48 uur (maar vaak veel sneller) antwoord. Of kom een keer langs in onze showroom om de verschillende soorten dakisolatie in het echt te bekijken.

Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende ecologische materialen waarmee je je dak kunt isoleren. Wat in jouw geval de beste keuze is hangt af van je kluservaring, je budget en de gewenste isolatiewaarde. Sommige materialen zijn namelijk gemakkelijker te verwerken dan andere. Op de productpagina's zelf vind je hier meer informatie over. Kom je er niet helemaal uit? We helpen je graag. Vul ons contactformulier in en we komen uiterlijk binnen 48 uur bij je terug.
De Lambda-waarde geeft aan hoe goed het materiaal warmte geleidt. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatiewaarde van het materiaal. Een hoge Lambda-waarde betekent namelijk dat de warmte sneller door het materiaal heen gaat, terwijl je juist wilt dat een materiaal warmte vasthoudt.

De Rd-waarde is de isolatiewaarde van het materiaal dat wordt gebruikt. In dit geval is hoger beter.

Naast de Rd-waarde heb je nog de Rc-waarde. Dit is de isolatiewaarde van de constructie als geheel en deze waarden zie je dan ook terug in het Bouwbesluit. Je bepaalt de Rc-waarde van een constructie door de Rd-waardes van de afzonderlijke materialen in de constructie bij elkaar op te tellen.
Ecologische dakisolatie heeft een paar belangrijke voordelen die niet-ecologische isolatie niet heeft. Het blijft koeler in je huis in de zomer, het zorgt van nature voor een gezond en prettig binnenklimaat en het is veilig om te verwerken.