Vlaswol

Totaal 5 productenPagina 1 van 1

Isovlas PN 040 - 120x60cm - pallet

Isovlas

1.003,57

Isovlas vezel isolatie - PL40 - per pak

Isovlas

9,46 per m2

Ondervloer - Soundfelt vlas

Isovlas

4,65 per m2

Reno TG Elegant

Isovlas

72,88 per m2

Reno TG Elegant - Afdekplint - 260 x 7cm

Isovlas

120,33

Wat is vlaswol

Vlaswol is een natuurlijk product dat uitstekend geschikt is als milieuvriendelijk en duurzaam isolatiemateriaal. Zo zijn er nauwelijks bestrijdingsmiddelen nodig bij de bewerking van vlas, kan het product volledig gerecycled worden en is er geen afval. De lange vezels worden namelijk verwerkt tot linnen, terwijl de korte vezels worden gebruikt om als vlas te verwerken tot een natuurlijk isolatiemateriaal.
 

De voordelen van vlaswol

 • Het is erg flexibel in gebruik
 • Het is gemakkelijk aan te brengen
 • Het is brandwerend, dankzij brandvertragers
 • Het is gemaakt van gerecycled materiaal
 • Het heeft een goede warmteopslagcapaciteit
 • Het veroorzaakt geen irritaties aan de huid
 • Het is geschikt voor 'circulair bouwen'
 • Het is natuurvriendelijk
 • Het behoudt z'n isolatiewaarde nadat het in contact is geweest met water
 • Het volledige product wordt gebruikt
Daarnaast heeft vlaswolisolatie ook enkele belangrijke nadelen waarvan je op de hoogte moet zijn:
 
 • Vlaswol is van zichzelf brandbaar en wordt daarom behandeld met een chemisch middel om het brandveiliger te maken.
 • Vergeleken met sommige niet-ecologische isolatiematerialen heb je meer vlaswol nodig om dezelfde isolatiewaarde te behalen. Dit is met name in spouwmuren, waar de ruimte beperkt is, lastig. Een voordeel van dikker isoleren is wel dat het in de zomer koeler blijft in je huis.
Vlaswol kan voor verschillende isolatiedoeleinden worden gebruikt: in binnen-, buiten- en spouwmuren, onder houten vloeren, in schuine daken en in plafonds. Het materiaal is verkrijgbaar als vlokken, platen of dekens. De platen en dekens zijn flexibel, waardoor je ze goed kunt inzetten voor het isoleren van oppervlakten die wat minder egaal zijn.
 

Bestel vlaswol bij Eco-Logisch

Ben je enthousiast geworden over vlaswolisolatie en wil je dit natuurlijke isolatiemateriaal zelf ook gebruiken om je woning mee te isoleren? Bestel online en laat je vlaswol thuisbezorgen of kom het ophalen in onze vestiging in Amsterdam. Dat kan vaak al binnen 1 uur na bestelling.

Heb je nog een vraag over vlaswol? Neem dan contact met ons op en je krijgt op werkdagen binnen 48 uur (maar vaak veel sneller) antwoord. Je bent ook van harte welkom in onze showroom om vlaswol in het echt te bekijken.
 

Veelgestelde vragen

Vlaswolisolatie bestaat grotendeels uit korte vlasvezels die afkomstig zijn van resten van de vlasplant. Het kan 100% gerecycled worden en doordat de volledige vlasplant gebruikt wordt (naast isolatie ook voor linnen en lijnzaad), is er geen afval. 
Een nadeel van vlaswol is dat je het met een chemisch middel moet behandelen om het brandveiliger te maken. Daarnaast heb je, vergeleken met traditionele isolatiematerialen zoals PIR en PUR, meer vlaswol nodig voor dezelfde isolatiewaarde. 
Welke dikte vlaswol je nodig hebt, hangt ervan af welke Rd-waarde je wilt behalen. Voor een Rd-waarde van 3,5 heb je een minimale dikte van 14 centimeter vlaswol nodig.