Geluidsisolatie vloer

Totaal 14 productenPagina 1 van 1

Ondervloer - Soundfelt vlas

Isovlas

4,43 per m2

Pavatherm

Pavatex

17,34 per m2

Pavatherm Profile Floor Koppellat

Pavatex

13,98 7,76 per meter

PhoneStar Geluidisolatie plaat Tri - 12,5 mm

PhoneStar

31,45 per m2

Kurk op rol - gewafeld - 25m x 1m x 4mm

QualyCork

9,46 per m2

Kurk op rol - rubber - 10m x1m x 2mm

QualyCork

7,25 per m2

Kurk op rol - rubber - 10m x1m x3mm

QualyCork

11,13 per m2

Kurk op rol - standaard - 30m x1m x 2mm

QualyCork

5,25 per m2

Kurk op rol - standaard - 30m x1m x 3mm

QualyCork
235,- 188,-

Kurk op rol HD - 40m x1m x 4mm

QualyCork

11,96 per m2

Kurkkorrels isolatie - 2/4mm

QualyCork

113,75

Kurkkorrels isolatie - 5/10mm

QualyCork

113,75

Roomfellt ondervloer - 15 platen

Steico

4,33 per m2

Thermofloc - isolatiekorrels 40L

ThermoFloc

19,95

Geluidsisolatie vloer

Heb jij vaak last van geluiden van je boven- of onderburen? Hoor je ze bijvoorbeeld schuiven met hun stoelen of kun je elke avond meegenieten met hun favoriete tv-programma? Met akoestische isolatie kun je hier iets aan doen. Zo blijven geluiden van buiten je huis buiten en hoef je zelf ook niet bang te zijn dat je geluidsoverlast veroorzaakt. Vooral in appartementen kan akoestische vloerisolatie het verschil maken tussen prettig wonen en ruzie met de buren.

Wanneer kiezen voor geluidsisolatie van de vloer?

Akoestische isolatie voor vloeren is vooral geschikt om contactgeluid te verminderen. Dit is geluid dat zich verspreidt via trillingen in de constructie, bijvoorbeeld door mensen die over de vloer lopen, met meubels schuiven of met een deur slaan. De geluidsbron staat dus in direct contact met de vloer. Door je vloer te isoleren kun je dit soort geluidsoverlast voorkomen. Ook vloerbedekking kan helpen om geluidsoverlast tegen te gaan. Kies in het geval van overlast dus liever voor een vloerkleed dan voor laminaat.

Goede isolatie van de vloer helpt ook tegen luchtgeluid. Dit is geluid dat zich door de lucht verspreidt. Denk bijvoorbeeld aan televisiegeluiden of een gesprek.

Soorten geluidsisolatie voor vloeren

Houd bij de keuze voor isolatiemateriaal de volgende punten in gedachten:

  • Het moet sterk en veerkrachtig genoeg zijn om zwaar belast te worden
  • Het mag niet volledig samengedrukt worden, omdat het dan zijn akoestische eigenschappen verliest
  • Het mag niet gaan vervormen
Welk materiaal het meest geschikt is in jouw situatie, hangt ervan af of je een betonnen vloer of een houten vloer hebt. Een betonnen vloer is zwaarder en vraagt daarom om een andere aanpak dan een houten vloer. Kom je er zelf niet helemaal uit? Vul dan ons contactformulier in en stel ons je vragen. We helpen je graag!

Bestel ecologische geluidsisolatie voor je vloer bij Eco-Logisch

Wil jij je vloer op een milieuvriendelijke manier isoleren? Bestel je natuurlijke geluidsisolatie dan in onze webshop en laat je bestelling thuis bezorgen. Of haal je bestelling vandaag nog op in Amsterdam.

Heb je hulp nodig bij je keuze? Neem dan contact met ons op en je krijgt op werkdagen binnen 48 uur (maar vaak veel sneller) antwoord. Of kom een keer langs in onze showroom om onze ecologische geluidsisolatie in het echt te bekijken.

Veelgestelde vragen

Als je je vloer wilt isoleren kun je het beste kiezen voor een ecologisch materiaal zoals houtvezels, hennep of schapenwol. Deze natuurlijke materialen beschikken namelijk niet alleen over dezelfde akoestische eigenschappen als synthetische materialen zoals PIR en PUR, maar zijn ook nog eens stukken beter voor het milieu en het leefklimaat in je huis.
De mate waarin een materiaal geluid kan isoleren wordt aangeduid met de geluidsreductiewaarde Rw in decibel. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter de geluidsisolatie. Stel dat de Rw-waarde 40 dB is. Dan is bij een luchtgeluid van 60 dB binnen nog slechts 20 dB te horen. Als de Rw-waarde niet aangegeven staat kun je alsnog een redelijke inschatting maken van het geluidsisolerende vermogen van een specifiek isolatiemateriaal. Je kunt bijvoorbeeld beter voor zacht dan hard isolatiemateriaal kiezen. Daarnaast isoleert een dikke laag isolatiemateriaal beter dan een dunne laag. Eco-Logisch verkoopt veel zachte isolatiematerialen, dus bij ons ben je zeker van goede akoestische isolatie.
Contactgeluid is geluid dat ontstaat doordat de constructie van je woning aan het trillen wordt gebracht door een geluidsbron. Denk bijvoorbeeld aan stoelen die over een vloer schuiven. Dit is iets anders dan luchtgeluid, dat door de lucht wordt verspreid. Televisiegeluiden zijn een voorbeeld van luchtgeluid.