De groenste webwinkel voor wonen en leven!

Elke dag werken wij hard aan ons doel: een leefbare en duurzame wereld creëren voor ons en de volgende generaties. Dit doen wij door duurzaamheid bereikbaar te maken voor iedereen. Van doe-het-zelver tot professioneel schilder, van consumenten tot groothandel: de stap naar duurzaamheid hoeft niet moeilijk te zijn, maar vooral heel logisch. En door deze stap zo simpel mogelijk te maken dragen wij bij aan een duurzame en leefbare wereld.

Breedste eco assortiment

Met ruim 4500 duurzame producten hebben we voor ieder wat wils, van kleine lokale merken tot grote A-merken. Van houtlak tot nagellak en van schuurpapier tot bakpapier!


Snelle levering

Bestellingen worden binnen 1 tot 3 werkdagen geleverd via pakket- of palletzending. Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

 Behulpzame klantenservice

Onze klantenservice staat elke werkdag van 09.00-17.00 uur voor je klaar om je te helpen.


Expert in duurzaamheid

Wij vormen een kennisbank en meetingpoint voor alle vaklui, doe-het-zelvers en milieubewuste consumenten. 

Hoe het begon...

In 2007 richt Rob Bos samen met Bart de Vries de duurzame bouwmarkt en webwinkel Eco-Logisch op. Al sinds de oprichting is Eco-Logisch koploper in de duurzame markt voor bouwen, wonen en leven.

Voor het oprichten van Eco-Logisch ontwikkelde Rob decors voor Nederlandse televisie en films. Rob stoorde zich er aan de enorme verspilling in de decorbouw. Decors werden opgebouwd om vervolgens een maand later weer afgebroken en weggegooid te worden. Rob wilde hier iets mee doen en ging opzoek naar duurzame alternatieven. Hij kwam er achter dat er veel ecologisch bouwmateriaal geproduceerd werd, maar dat het nergens verkrijgbaar was.

In een tijd waarin duurzaamheid nog niet hip, maar voor geitenwollensokken was, nam Rob een sprong in het diepe. Samen met Bart startte hij Eco-Logisch. 

Van ecologische bouwmarkt tot aan groothandel


In de (web)winkel werden volledig ecologische, duurzame, milieuvriendelijke bouwmaterialen aangeboden. Door de groeiende ecologische markt bleef het assortiment van Eco-Logisch zich uitbreiden.

Ook winkeliers kregen interesse in het aanbieden van ecologische producten en zo is Eco-Groothandel in het leven geroepen. De groothandel met het grootste assortiment duurzame non-food producten voor retailers.

Niet alleen de winkelier, maar ook de vakman werd een klant van Eco-Logisch. Hiervoor is Eco-Bouwers geopend, de webwinkel voor ecologisch bouwmateriaal.

Later voegt ook Energiebespaarshop zich bij de familie met een compleet assortiment aan energiebesparende producten.
VISIE

Een leefbare
duurzame wereld!

 
 MISSIE

Duurzaamheid toegankelijk
maken voor iedereen!

 


Het assortiment

Ondertussen is duurzaamheid de nieuwe norm geworden in Nederland. Eco-Logisch is een goed voorbeeld van die ontwikkeling: we wonnen de titels 'Best startende webwinkel', 'Beste ondernemer van Noord-Holland' en de 'Leukste winkel van Amsterdam'.

We zijn trots op het feit dat we voor elk product een duurzaam en ecologisch alternatief kunnen bieden: of het nu gaat om persoonlijke verzorging, woonaccessoires, bouwmateriaal of tuindecoratie, Eco-Logisch is dé plek voor alle mensen die bewust met duurzame materialen willen verbouwen, werken en wonen.

Maar duurzaamheid is niet de enige vereiste die wij stellen aan onze producten. Ook de prijs-kwaliteitverhouding wordt met elk product in acht genomen. Wij nemen de kwaliteit van onze producten zelfs zo serieus dat je als consument producten van onze website weg kan stemmen. En als er toch iets niet naar wens blijkt te zijn staat onze geweldige klantenservice altijd voor je klaar om het samen op te lossen.

Samen duurzaam groeien

Met een team van 25 vaste werknemers en 70 flexibele krachten zetten we ons elke dag in om Nederland duurzamer te maken. In 2022 zijn we verhuisd naar een prachtige nieuwe locatie in Amsterdam.

Met 3.040m2 magazijnruimte en 400m2 kantoor hebben we nu de capaciteit om meer dan 2.500 pakketten per dag te verwerken. Door de ruime voorraad kunnen wij een snelle levering garanderen.

Ben je nou benieuwd hoe we hier te werk gaan? Kom dan vooral een keertje langs in onze Eco-Paviljoen of haal je pakketje af bij ons op het kantoor.

Kennisbank en vraagbaak

Naast het leveren van alle ecologische producten die je maar kan bedenken vormen wij ook een vraagbaak en meetingpoint voor alle vaklui en doe-het-zelvers die duurzaam aan de slag willen.

Of je nou van plan bent om eindelijk eens uit te zoeken wat de subsidiemogelijkheden zijn betreft zonnepanelen of benieuwd bent welk isolatiemateriaal nu het meest geschikt is, in onze kennisbank vind jij het antwoord.

Daarnaast hebben wij een uitgebreid bestand met vaklui die ervaring hebben met ecologisch bouwen.

Wij streven om een bedrijf te zijn dat niet alleen duurzame producten, maar ook kennis wil delen. Een bedrijf dat hard op weg is duurzaamheid de normaalste zaak van de wereld te laten worden, bereikbaar voor iedereen.