header

Cellulose isolatie kopen

Totaal 4 producten



Pagina 1 van 1

Skiva Cellulose isolatie plaat

iCell Cellulose

20,78 per m2

Thermofloc - inblaaswol - 14kg

ThermoFloc

29,95

Thermofloc - isolatiekorrels 40L

ThermoFloc

19,95

Thermofloc - losse schudwol - 12kg

ThermoFloc

26,95

Cellulose-isolatie kopen?

Cellulose-isolatie (of papiervlokkenisolatie) is een manier van isoleren die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Het is milieuvriendelijk, betaalbaar en irriteert niet bij de verwerking. De lambda-waarde is vergelijkbaar met die van glaswol en steenwol, maar isoleren met cellulose is een stuk beter voor het milieu en het materiaal houdt de warmte langer vast. Op een hete zomerdag blijft het dus een stuk koeler in je huis dan met conventionele isolatiematerialen.

Wat is cellulose-isolatie?

Cellulose-isolatie (ook wel papiervlokkenisolatie) wordt gemaakt van oude, onverkochte of verkeerd gedrukte kranten die versnipperd worden en vervolgens brandveilig en schimmelwerend worden gemaakt door er boorzout aan toe te voegen.
Tijdens het productieproces worden de papiervezels uit de kranten getrokken. Deze papiervezels haken in elkaar en nemen de vorm aan van elastische vlokken met een watachtige structuur. Tussen de vezels zitten holle ruimtes met stilstaande lucht. Deze zorgen ervoor dat cellulose een isolerend materiaal is.
Het materiaal is verkrijgbaar als losse papiervlokken en als dikke matten. De vlokken kun je inblazen in je dak, vloer of spouwmuren en de matten kun je inklemmen tussen de spanten van je dakconstructie. Het voordeel van papiervlokken is dat je een naadloze isolatielaag kunt creëren, waardoor je de kans op energielekken en koudebruggen minimaliseert.

Wat maakt cellulose-isolatie ecologisch?

Papiervlokkenisolatie krijgt om verschillende redenen het label 'ecologisch'.

  • Allereerst is de grondstof van papier (hout) hergroeibaar en dus onuitputbaar. Daarnaast wordt meestal gebruikgemaakt van natuurlijke vezels zoals hennep om cellulosematten hun stijfheid en mechanische weerstand te geven.
  • Ten tweede betreft het een grotendeels gerecycled product. Het materiaal wordt immers gemaakt van oude kranten.
  • Ten derde wordt dit type isolatie gemaakt van hout en dus slaat het net als hout CO2 op. Hierdoor duurt het langer voordat deze CO2 weer in de atmosfeer terechtkomt en bijdraagt aan de opwarming van de aarde.
  • Ten vierde is er bij ingeblazen cellulosevlokken geen sprake van verlies en snijresten. Je hebt dus geen afval.
  • Ten vijfde kunnen de papiervlokken zonder problemen hergebruikt worden in een volgend project.

Voordelen van cellulose-isolatie

  • Milieuvriendelijk en duurzaam
  • Budgetvriendelijk
  • Irriteert niet bij de verwerking
  • Vochtregulerend
  • Bestand tegen ongedierte
  • Goede geluidsisolerende eigenschappen
  • Hoge warmteopslagcapaciteit
  • Brandveilig
  • Veelzijdig
  • Ook geschikt voor slecht toegankelijke ruimtes (papiervlokken)
  • Minimale kans op energielekken of koudebruggen (papiervlokken)
Tegenover alle voordelen staat dat je voor vochtige ruimtes zoals spouwmuren beter kunt kiezen voor een ander isolatiemateriaal.

Bestel je cellulose-isolatie bij Eco-Logisch

Ben je helemaal enthousiast geworden over isoleren met cellulose en kun je niet wachten om er zelf mee aan de slag te gaan in je huis? Bestel je cellulose-isolatie dan meteen in de webshop en laat je bestelling thuisbezorgen, of haal 'm vandaag nog op in Amsterdam.

Heb je eerst nog wat meer informatie nodig? Neem contact met ons op en je krijgt op werkdagen binnen 48 uur (maar vaak veel sneller) antwoord. Of kom langs in onze showroom om onze papiervlokkenisolatie in het echt te zien.

Veelgestelde vragen

De Lambda-waarde van papiervlokkenisolatie zit tussen de 0,035 en 0,04. Dit is vergelijkbaar met de Lambda-waarde van traditionele isolatiematerialen zoals glas- en steenwol en PIR en PUR. Isolatie van papiervlokken is wel een stuk milieuvriendelijker dan minerale en petrochemische isolatiematerialen.
Isolatie van cellulose heeft zeer goede brandvertragende eigenschappen. Dit komt doordat het materiaal wordt behandeld met boorzout en doordat de dichtheid van cellulose zeer hoog is. Hierdoor kan zuurstof er moeilijk doorheen dringen. Uit diverse testen blijkt dat cellulose minder snel brandt dan meer conventionele isolatiematerialen zoals glas- of steenwol.
Papiervlokkenisolatie kan niet goed tegen vocht en is dus niet geschikt als spouwmuurisolatie of in kruipkelders.