Fermacell korrels

Totaal 0 productenPagina 1 van 0

Fermacell korrels

Wil jij een moeilijk bereikbare ruimte isoleren of een oneffen vloer egaliseren? En vind je het belangrijk om hiervoor een ecologisch product te gebruiken? Dan zijn Fermacell-korrels een goede keuze. De isolatiekorrels zijn heel geschikt voor het opvullen van holle ruimtes in bijvoorbeeld je vloer of dak, terwijl je met de egalisatiekorrels oneffenheden in je vloer kunt wegwerken. Fermacell-korrels zijn niet alleen een natuurlijk product, maar zijn ook nog eens 100% recyclebaar.

Wat zijn Fermacell-korrels?

Fermacell-korrels zijn er in 2 soorten: isolatiekorrels en egalisatiekorrels.

Fermacell is de handelsnaam van een bedrijf dat onder andere ecologische en recylebare isolatiekorrels en egalisatiekorrels produceert.

Isolatiekorrels
De isolatiekorrels van Fermacell worden gemaakt van perliet. Dit is een silicaatgesteente van vulkanische oorsprong, dat wordt vermalen tot kleine korrels en vervolgens verhit tot temperaturen boven de 1.000 graden. Op deze manier verdampt het kristalwater en worden de korrels 10 tot 20 keer zo groot. Wat overblijft zijn granulaatkorrels met weinig vaste stof en veel lucht. Perfect isolatiemateriaal, dus. De isolatiekorrels zijn zelfs zonder chemische toevoegingen onbrandbaar en worden daarom ingedeeld in brandklasse A1. En omdat perliet een gesteente is, kan het ook niet rotten en hebben knaagdieren er geen interesse in.

Egalisatiekorrels
De droge egalisatiekorrels van Fermacell zijn geschikt voor het egaliseren van onvlakke vloeren in renovatie en nieuwbouw. Ze zijn specifiek geschikt om te gebruiken onder Fermacell Vloerelementen en Fermacell Powerpanel Vloerelementen en zijn net als de isolatiekorrels gemaakt van perliet. Dat betekent dat ook de egalisatiekorrels een onbrandbaar en 100% recyclebaar product zijn. De egalisatiekorrels zijn een goede oplossing bij oneffenheden van 10 tot 100 mm.

Voordelen Fermacell-korrels

  • Brandklasse A1 en dus onbrandbaar
  • Extreem licht en dampopen
  • Geen zaag- en snijafval
  • Gemaakt van natuurlijk perlietgesteente en dus ecologisch
  • Bestand tegen rot en ongedierte

Bestel je Fermacell-korrels bij Ecologisch

Enthousiast geworden over Fermacell-korrels? Bestel je isolatie- of egalisatiekorrels dan online en laat ze thuisbezorgen. Je bestelling ophalen in onze vestiging in Amsterdam kan ook.

Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact met ons op en je krijgt op werkdagen binnen 48 uur (maar vaak veel sneller) antwoord.

Veelgestelde vragen

Ja, zowel de isolatiekorrels als de egalisatie-korrels vallen in brandklasse A1 op een schaal van A (onbrandbaar) tot en met F (zeer brandbaar) en zijn dus onbrandbaar. 
Ze zijn gemaakt van het vulkanische gesteente perliet en zijn zonder chemische toevoegingen onbrandbaar. Ze zijn bovendien 100% recyclebaar. 
Je kunt de Fermacell-korrels gebruiken bij grotere oneffenheden van 10 tot 100 mm.