Naar je werk fietsen heeft alleen maar voordelen!

Fietsen is net zo Nederlands als stroopwafels eten en klagen over het weer. Op de fiets stappen heeft veel milieuvoordelen, is goedkoop en doet wonderen voor je lichamelijke en mentale gezondheid. Wij helpen je op weg met de juiste fietsaccessoires voor extra comfort, gemak en veiligheid. Zo geniet je nog meer van je fietstochtjes.

Fietsen is goed voor de planeet én je portemonnee

Nederland is een fietsland. Nergens ter wereld wordt er zoveel gefietst als in ons kikkerland. Naar schatting zijn er ongeveer 23 miljoen fietsen in Nederland. Dat komt neer op 1,4 fietsen per inwoner. Toch is de auto nog steeds het populairste vervoermiddel. We pakken de auto voor bijna de helft van alle korte reizen en gebruiken de fiets voor slechts 14 procent van het woon-werkverkeer.

Fietsen heeft veel milieuvoordelen. Het is een stuk beter voor de planeet dan autorijden of zelfs met het openbaar vervoer gaan. Je CO2-uitstoot is nul en je gebruikt geen druppel benzine of diesel. Daarnaast zorgt fietsen voor schonere lucht en minder herrie. Een elektrische fiets is natuurlijk minder vervuilend dan een auto, maar met een gewone ouderwetse tweewieler is het milieu uiteindelijk het beste af.

Fietsen is een goedkope manier van transport. Een gewone woon-werkfiets kost zo’n 175 euro per jaar terwijl je aan een auto minstens 2500 euro kwijt bent. Als je je dagelijkse dosis lichaamsbeweging krijgt door te fietsen, hoef je ook een stuk minder uit te geven aan andere sportactiviteiten. En wie fietst, is gezonder en is daarom minder geld kwijt aan zorgkosten.Fietsen maakt je fit en blij

Fietsen is niet alleen goed voor de aarde. Ook je gezondheid gaat er op vooruit als je lekker naar je werk fietst. Tijdens het fietsen gebruik je veel spieren en het stimuleert je ademhaling en bloedsomloop. Regelmatig op de fiets springen verhoogt je fitheid met 13% en is goed voor je immuunsysteem. Als fietser ben je minder vaak ziek dan je collega’s die met de auto naar het werk komen.

Door te fietsen is het makkelijker om op gewicht te blijven. Je verbrandt 150 kcal als je dagelijks op een normaal tempo een half uurtje fietst. Omdat Nederlanders relatief vaak fietsen, is het overgewicht in Nederland gemiddeld lager dan in de ons omringende landen.

Wist je dat bewegen ook goed is voor je mentale gezondheid? Tijdens het fietsen maken je hersenen de geluksstofjes endorfine en serotonine aan. Dat is goed voor je humeur en zorgt dat je je minder gestrest voelt.
Ook zul je merken dat je beter slaapt en meer energie hebt. Daarnaast hoef je je niet meer te ergeren terwijl je in de file staat. Genoeg redenen om je werkdag te beginnen en te eindigen met een fietsritje.

 

 


Fiets naar je Werk Dag 2023

Als het aan ons ligt, fietst heel Nederland op 25 mei naar het werk. Op die dag organiseert de NFP Groep namelijk de jaarlijkse Fiets naar je Werk Dag. In Nederland wordt een kwart van de luchtvervuiling door vervoer veroorzaakt door ons dagelijkse woon-werkverkeer. Als we met zijn allen de auto laten staan, boeken we flinke milieuwinst en lossen we tegelijkertijd de files op.

Iedereen die meedoet, maakt automatisch kans op een mooie elektrische fiets. En als je wilt, kun je je bespaarde autokosten doneren aan Cycling out of Poverty. Deze Nederlandse stichting voorziet mensen in Kenia en Oeganda van lokaal geproduceerde (bak)fietsen. Met deze fietsen maakt Cycling out of Poverty een groot verschil voor scholieren, boeren, kleine ondernemers en zorgverleners.

Doe je mee op 25 mei? Meld je aan voor de Fiets naar je Werk Dag op www.fietsnaarjewerkdag.nl. Download hier meteen een praktisch communicatiepakket dat je kunt gebruiken om je collega's op te trommelen.

 


Comfortabel en veilig met de duurzame fietsaccessoires

Weer of geen weer, met de juiste fietsaccessoires laat jij je niet tegenhouden door een beetje regen of kou. Zoals ze in Zweden zeggen: 'Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel.' Investeer dus in een goed regenpak zodat je droog en warm op je bestemming aankomt. Je hebt nooit meer last van een nat zadel met een waterdichte zadelhoes die dankzij de zachte vulling ook zorgt voor extra comfort. En in de winter blijven je handen lekker warm en droog met handschoenen of wanten van Oostenrijkse schapenwol.

Met een stevige fietstas is het een stuk fijner fietsen dan met een schoudertas of een gewone rugzak. Een enkele fietstas kun je makkelijk van je fiets halen en meenemen, terwijl een dubbele fietstas handig is voor zwaardere spullen. Kies altijd voor een waterdichte fietstas. Goede fietsverlichting is essentieel voor je veiligheid. Met oplaadbare en afneembare fietslampjes kom je nooit meer zonder licht te zitten.

 


Handige spullen voor plasticvrije fietstochtjes

Wanneer je naar je werk fietst, zul je waarschijnlijk niet snel stoppen voor een pauze. Maar tijdens een lekker fietstochtje in het weekend wil je natuurlijk wel een pit stop inlassen om onderweg wat te drinken en te eten. Of het nu een restje pasta is, een verse salade of een belegd broodje, met een lunchtrommel van lichtgewicht bioplastic of roestvrij staal kun je altijd en overal van een plasticvrij hapje genieten. Koude en warme dranken neem je makkelijk mee in een lekvrije drinkfles van milieuvriendelijk materiaal.

Wil je nog groter uitpakken? Een uitgebreide picknick tijdens je fietstocht is zo geregeld met handige kommen, borden en bekers van 100% bioplastic. Ideaal om mee te nemen in je fietstas want ze wegen bijna niks. Brood stop je in een herbruikbaar zakje van biologisch katoen en snacks kun je makkelijk apart houden in duurzame bewaarbakjes van roestvrij staal of bioplastic.