Pavatex

Totaal 13 productenPagina 1 van 1

Isolair - 2500x770x30mm

Pavatex

18,08 per m2

Pavacoustic Brut - stomp

Pavatex

10,66 per m2

Pavaflex - per pak

Pavatex

14,88 per m2

Pavaflex Isolatie Plus - Per Pak

Pavatex

6,48 per m2

Pavanatur ondervloer - per plaat

Pavatex

7,06 per m2

Pavatape - Dubbelzijdig

Pavatex

21,15 1,06 per Meter

Pavatape - Enkelzijdig

Pavatex

78,08 3,12 per Meter

Pavatherm

Pavatex

17,34 per m2

Pavatherm Profile Floor Koppellat

Pavatex

13,98 7,76 per meter

Pavawall Smart - per stuk

Pavatex

60,44 per m2

Schotel slag-plug

Pavatex

1,08

Voegendichtband

Pavatex

12,15

Tescon protect - 30m x 5cm

Proclima

62,57 2,09 per Meter

Pavatex bestellen?

Ben je op zoek naar een ecologisch alternatief voor glaswol, steenwol of PIR? Dan is houtvezelisolatie van Pavatex een uitstekende keuze. De verschillende producten van Pavatex worden gemaakt van afval uit de houtverwerkingsindustrie en zijn daarmee circulair. Pavatex houtvezelisolatie is hernieuwbaar, beschikt over unieke eigenschappen die synthetische materialen niet hebben en zorgt voor een aangenaam en gezond leefklimaat in je woning.

Hoe worden houtvezelplaten van Pavatex gemaakt?

Houtvezelplaten van Pavatex worden in de fabriek in de gemeente Golbey in Frankrijk gemaakt van restanten houtsnippers van de naastgelegen houtzagerij, die gebruikmaakt van duurzame bosbouw. Deze houtsnippers worden vervolgens gestoomd en gereinigd met het gebruikte koelwater van de naastgelegen papierfabriek. Deze gebruikt op haar beurt ook het restafval van de houtzagerij, maar dan om krantenpapier van te maken. Houtvezelplaten die niet 100% aan de eisen van Pavatex voldoen, kunnen weer terug het productieproces in. Patavex-platen zijn dus een duurzaam product.

Toepassingsmogelijkheden

Je kunt de ecologische houtvezelisolatie van Pavatex gebruiken om je muren, de vloer en het dak mee te isoleren. Kenmerkende eigenschappen van houtvezelisolatie, en dus ook van Pavatex, zijn dat het materiaal dampopen is, een goede vochtregulerende werking heeft en een hoge faseverschuiving kent, waardoor het lekker koel blijft in de zomer. In een woning die geïsoleerd is met Pavatex is het gemiddeld 4 graden koeler dan bij gebruik van conventionele isolatiematerialen.

Voordelen van Pavatex

  • Pavatex houtvezelisolatie is een duurzaam, milieuvriendelijk en natuurlijk materiaal.
  • Dankzij de uitstekende isolerende kwaliteit beschermt Pavatex tegen kou in de winter.
  • Pavatex kan goed warmte opslaan. Hierdoor blijft het op een warme zomerdag koeler in je huis, dan wanneer je je huis isoleert met andere materialen. Dit is een unieke eigenschap van houtvezelisolatie.
  • Pavatex vermindert overlast van zowel luchtgeluid (zoals televisiegeluiden) als contactgeluid (zoals voetstappen).
  • Pavatex is brandvertragend. Als er brand uitbreekt, vormt zich een aslaag op de plaat die de zuurstoftoevoer belemmert en daardoor voorkomt dat de brand zich snel kan uitbreiden.
  • Pavatex is dampdoorlatend en luchtdicht. Dit zorgt voor een aangenaam en gezond woonklimaat en voorkomt vochtschade. Omdat houtvezelplaten moeten kunnen 'ademen' is het wel belangrijk om ze niet te combineren met dampdichte materialen zoals PIR. Dit leidt tot vochtproblemen en schimmelvorming.
  • De houtvezelplaten van Pavatex hebben in principe geen dampscherm nodig. Dit maakt ze ook zeer geschikt als voorzetwandisolatie, scheidingswandisolatie of isolatie van houten vloeren.

Bestel Pavatex bij Eco-Logisch

Enthousiast geworden over isoleren met Pavatex houtvezelisolatie? Bestel je producten dan direct in onze webshop en laat je bestelling thuisbezorgen of haal hem vandaag nog op in onze vestiging in Amsterdam.

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op en je krijgt op werkdagen binnen 48 uur (maar vaak veel sneller) antwoord. Of kom een keer langs in onze showroom om onze ecologische isolatiematerialen in het echt te bekijken.

Veelgestelde vragen

Pavatex heeft brandklasse E op een schaal van A (onbrandbaar) tot en met F (zeer brandbaar). Dit betekent niet dat het materiaal zomaar in brand vliegt. Als er brand uitbreekt, vormt zich namelijk een aslaag die de zuurstoftoevoer belemmert en daardoor voorkomt dat de brand zich snel kan uitbreiden. De brandklasse zou verbeterd kunnen worden met impregneermiddelen, maar omdat dat het materiaal minder milieuvriendelijk zou maken, heeft de fabrikant besloten dit niet te doen. Je kunt de brandbaarheid van de constructie wel verminderen door bijvoorbeeld een brandwerende folie toe te passen.
Pavatex is een dampopen materiaal en PIR is dampdicht. Deze eigenschappen werken elkaar tegen en het is dus niet aan te raden om ze te combineren. Bovendien is PIR geen ecologisch materiaal.  
Dit hangt ervan af voor welk product je kiest. Pavatex heeft namelijk verschillende isolatieplaten zoals Isolair, Pavaflex en Pavatherm. De Rd-waarde staat bij de producten vermeld, maar je kunt deze ook zelf berekenen door de Lambda-waarde te vermenigvuldigen met de gewenste Rd-waarde. De Lambda-waarde van Pavatherm is bijvoorbeeld 0,038. Voor een Rd-waarde van 3,5 heb je dan afgerond 14 centimeter Pavatherm nodig (3,5 x 0,038 = 0,133 meter).