Thermostaatknoppen

Totaal 4 productenPagina 1 van 1

Thermostaatknop - M28x1,5 wit - W6 + vloeistofvoeler

Comap

22,49

Thermostaatknop met voeler - M28

Comap

32,99

Slimme Radiatorknop - ZigBee

Nedis

v.a. 53,49
4 uitvoeringen

Tado Uitbreidingsset - Radiatorknoppen (4 Stuks)

Tado

v.a. 354,-
2 uitvoeringen

Thermostaatknoppen

Zijn je radiatorknoppen aan vervanging toe of ben je gewoon op zoek naar een manier om wat extra energie te besparen? Vervang de radiatorknoppen in je slaapkamers, werkkamer, wc en badkamer dan door (slimme) thermostaatknoppen. Deze zorgen ervoor dat de radiator dicht gaat op het moment dat de ingestelde temperatuur in de ruimte is bereikt. Hierdoor wordt het nooit te warm in je huis.

Lees hieronder meer over thermostaatknoppen.

Verschil radiatorknop en thermostaatknop

Als je nu nog gewone radiatorknoppen hebt, is het een goed idee om deze te vervangen door (slimme) thermostaatknoppen. Het nadeel van een gewone radiatorknop is namelijk dat deze alleen open en dicht kan en warmte blijft afgeven als hij open is. Er blijft de hele tijd dus evenveel warm cv-water naar de radiator stromen. Je kunt de verwarming alleen stoppen door de kraan zelf dicht te draaien.

Met een thermostaatknop heb je meer controle over de gewenste temperatuur in de ruimte. Er zit in de knop namelijk een speciaal element dat reageert op de omgevingstemperatuur in de ruimte. Dit element knijpt de kraan dicht naarmate het warmer wordt in de ruimte. Daardoor stroomt er minder warm water naar de radiator.

Voordelen slimme thermostaatknoppen

Behalve voor gewone thermostaatknoppen kun je kiezen voor slimme thermostaatknoppen. Je hebt dan wel een thermostaatkraan nodig.

Slimme thermostaatknoppen hebben de volgende voordelen boven 'gewone' thermostaatknoppen:

  • Regel de hoeveelheid water die naar de radiator stroomt tot op 1% nauwkeurig
  • Koppel meerdere slimme thermostaatknoppen in dezelfde ruimte draadloos aan elkaar voor gemiddelde meetwaardes voor temperatuur en luchtvochtigheid
  • Verwarm alle ruimtes met slimme thermostaatknoppen apart van elkaar (zoneverwarming)
  • Stel per ruimte in wat de temperatuur moet zijn op een bepaald tijdstip
  • Bedien de slimme thermostaatknop met een app

Eco-Logisch: hét adres voor je thermostaatknoppen

Wil jij je radiatorknoppen vervangen door (slimme) thermostaatknoppen en zo extra energie besparen? Plaats je bestelling dan vandaag nog in onze webshop en laat hem thuisbezorgen. Ophalen in Amsterdam kan natuurlijk ook.

Heb je eerst nog een vraag? Vul dan ons contactformulier in en je krijgt binnen 48 uur (maar vaak veel sneller) antwoord.