header

Geluidsisolatie muren

Totaal 14 productenPagina 1 van 1

Skiva Cellulose isolatie plaat

iCell Cellulose

20,78 per m2

Isovlas vezel isolatie - PL40 - per pak

Isovlas

9,46 per m2

Metisse Isolatie platen - PMA 45mm

Metisse

21,37 per m2

Metisse Isolatie platen - PRT 145mm

Metisse

32,10 per m2

Metisse Isolatie platen - PRT 80mm

Metisse

10,27 per m2

Metisse Isolatie rollen - RMA 20mm

Metisse

9,56 per m2

Metisse Isolatie rollen - RRT 80mm

Metisse

18,77 per m2

SONO naturetherm - platen

Naturetherm

40,73

Kurk - kokosplaten isolatie 1+2+1

QualyCork
- Op bestelling leverbaar -

Kurk - kokosplaten isolatie 2+2

QualyCork
- Op bestelling leverbaar -

Kurkplaten isolatie 200 mm - Exterieur - met sponning

QualyCork

245,99 per m2

Kurkplaten isolatie Exterieur 200 mm

QualyCork

243,52 per m2

Kurkplaten isolatie Interieur 20 mm

QualyCork

17,53 per m2

Kurkplaten isolatie Interieur 50 MM

QualyCork

40,17 per m2

Geluidsisolatie muren

Bij isolatie denk je misschien in eerste instantie aan het beperken van warmteverlies. Maar wist je dat je ook kunt isoleren tegen geluiden die van buitenaf je huis doordringen? Denk bijvoorbeeld aan geluid van buren die met stoelen schuiven, muziek afspelen of een feestje hebben. Goede geluidsisolatie (ook wel akoestische isolatie genoemd) zorgt ervoor dat geluid binnen of buiten een bepaalde ruimte blijft. Zo heb jij minder last van geluiden van buiten en kunnen de mensen van buiten niet van jouw binnengeluiden meegenieten. Wel zo prettig voor je privacy!

Het belang van geluidsisolatie

Met goede geluidsisolatie kun je voorkomen dat geluid van buitenaf binnenkomt en geluid van binnen naar buiten gaat. Daarnaast is het verstandig om de verschillende ruimtes in je woning te isoleren. Zo kun jij nog even rustig werken in je werkkamer, terwijl je gezin tv kijkt en houd je je kinderen niet wakker als je 's avonds vrienden op bezoek hebt.

Om te bepalen wat in jouw geval de beste vorm van isolatie is, is het belangrijk om eerst te achterhalen of het gaat om contactgeluid of luchtgeluid.

Luchtgeluid
Luchtgeluiden ontstaan in de vrije lucht en worden ook via de lucht verspreid. Hierbij gaat het om het geluid van bijvoorbeeld tv-toestellen, schreeuwende kinderen of claxonnerende auto's. Luchtgeluid kun je eenvoudig oplossen door de aanpalende wand te isoleren met een voorzetwand.

Contactgeluid
Contactgeluiden zijn geluiden zoals voetstappen, schuivende stoelen en vallende voorwerpen. Contactgeluid is lastiger aan te pakken dan luchtgeluid. Het geluid verspreidt zich in dit geval namelijk via trillingen in de constructie, waardoor zowel de aanpalende wand als de omliggende muren, plafonds en vloeren geluid overdragen. Als je dit geluid volledig wilt dempen, heb je een volledige isolatieschil van vloer tot het plafond nodig.

Maar gelukkig kom je met een voorzetwand ook al een heel eind. Bovendien heb je dan ook meteen geen last meer van luchtgeluid.

Voordelen van ecologische geluidsisolatie voor muren

Als je je muren tegen geluid wilt isoleren, kun je kiezen uit verschillende soorten isolatiematerialen. Ecologische akoestische isolatie kent een aantal unieke eigenschappen:

  • Het is tot wel 95% geluidsisolerend
  • Het zorgt voor een aangenaam en gezond leefklimaat
  • Het bevat geen schadelijke stoffen
  • Het is vochtregulerend
  • Het beschermt tegen winterkou en zomerhitte

Bestel ecologische geluidsisolatie voor de muren bij Eco-Logisch

Wil jij je muren op een milieuvriendelijke manier isoleren? Bestel je natuurlijke geluidsisolatie dan in onze webshop en laat je bestelling thuisbezorgen. Of haal je bestelling vandaag nog op in Amsterdam.

Heb je hulp nodig bij je keuze? Neem dan contact met ons op en je krijgt op werkdagen binnen 48 uur (maar vaak veel sneller) antwoord. Of kom een keer langs in onze showroom om onze ecologische geluidsisolatie in het echt te bekijken.

Veelgestelde vragen

Dat hangt ervan af om wat voor geluid het gaat. Heb je vooral last van bijvoorbeeld geluid van voetstappen of schuivende stoelen, of meer van de televisie of muziek? In het eerste geval heb je voor een volledige demping van het geluid een volledige isolatieschil van vloer tot plafond nodig. In het tweede geval is een voorzetwand voldoende. Een volledige isolatieschil is vaak niet mogelijk, daarom kiezen veel mensen ervoor alleen de meest aanpalende wand, vloer of plafond te isoleren.
Ecologische isolatiematerialen zoals schapenwol, métisse of houtvezels. Deze materialen beschikken namelijk over dezelfde akoestische eigenschappen als synthetische materialen als PIR en PUR en zijn daarmee een milieuvriendelijk alternatief.
Luchtgeluid wordt door de lucht overgebracht. Denk bijvoorbeeld aan televisiegeluiden of spelende kinderen. Contactgeluid is geluid dat zorgt voor trillingen in de constructie. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om voetstappen of dichtslaande deuren.