Dakisolatie buitenkant

Totaal 0 producten
Momenteel geen producten beschikbaar.

Dakisolatie buitenkant

Veel woningen in Nederland zijn in het dak niet of nauwelijks geïsoleerd. Zonde, want daardoor gaat veel kostbare warmte verloren. Met goede dakisolatie kun je maar liefst 30% besparen op je gasverbruik. Bovendien zorgt het isoleren van je dak ervoor dat het een stuk comfortabeler wordt in huis.

En wil je niet alleen een lage energierekening en een lekker warm huis, maar ook een steentje bijdragen aan het milieu? Dan kies je natuurlijk voor ecologische isolatiematerialen met een hoge isolatiewaarde van Eco-Logisch.

Dakisolatie buitenkant: wanneer wel en niet?

Je kunt een hellend of schuin dak zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant isoleren. Meestal wordt gekozen voor de binnenzijde, maar isoleren aan de buitenkant kan ook. Dit wordt dan een sarkingdak genoemd.

Een van de nadelen van dakisolatie langs de buitenkant bij een bestaande woning is wel dat de volledige dakbedekking van het dak af moet. Dat maakt het een arbeidsintensieve en dus dure klus. Sommige mensen kiezen in het geval van na-isolatie daarom liever voor isoleren aan de binnenzijde.

Een plat dak wordt vrijwel altijd langs de buitenzijde geïsoleerd. Je kunt de dakbedekking dan namelijk laten zitten als deze nog in redelijk goede staat verkeert. Dat scheelt een hoop werk.

Voordelen van dakisolatie aan de buitenkant

In het geval van een schuin dak is dakisolatie aan de buitenkant een arbeidsintensieve klus. Toch heeft het ook een aantal voordelen:

  • De binnenzijde van de woning blijft intact en je levert dus geen binnenruimte in.
  • Je dakconstructie is goed beschermd tegen vocht en weersinvloeden.
  • Je loopt minder kans op koudebruggen, omdat er geen onderbreking is in de isolatielaag van de woning. Er komt dus minder kou naar binnen en er lekt minder warmte van binnen naar buiten.

Bestel je ecologische dakisolatie aan de buitenkant bij Eco-Logisch

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Bestel onze ecologische dakisolatie direct in onze webshop en laat je bestelling thuisbezorgen of haal hem vandaag nog op in onze vestiging in Amsterdam.

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op en je krijgt op werkdagen binnen 48 uur (maar vaak veel sneller) antwoord. Of kom een keer langs in onze showroom om de verschillende soorten dakisolatie in het echt te bekijken.

Veelgestelde vragen

Dit hangt van je persoonlijke situatie af. Dakisolatie langs de buitenkant is arbeidsintensiever en duurder, maar je hebt dan wel meteen een nieuw dak dat minstens 50 jaar lang meegaat. Ook loop je minder risico op koudebruggen en lever je geen binnenruimte in. Daar staat tegenover dat je dak langs de buitenkant isoleren minder goed zelf te doen is dan isoleren langs de binnenzijde.
Ecologische isolatie is duurder en je hebt er meer van nodig dan van traditionele materialen. Daar staat tegenover dat het voor een gezonder en dus aangenamer binnenklimaat zorgt. Bovendien heeft ecologische isolatie een minimale impact op mens, dier en milieu.
Dat hangt af van het type isolatiemateriaal en hoe dik je wilt isoleren. Bij de verschillende soorten isolatiemateriaal hierboven kun je precies zien wat je kwijt bent per m2 en wat de technische eigenschappen zijn van het materiaal. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan even contact met ons op. We helpen je graag!
Je kunt zowel schuine als platte daken langs de buitenkant isoleren. In het geval van na-isolatie van een plat dak kan de isolatie op de bestaande dakbedekking worden geplaatst (een zogeheten 'omgekeerd dak'). Dit scheelt een hoop tijd en geld. Je kunt ook kiezen voor een zogeheten 'warm' dak. Dan moet de dakbedekking eerst wel verwijderd worden en dit is dus duurder dan een omgekeerd dak. Je hebt bij een warm dak wel minder kans op vochtproblemen en koudebruggen.