Vloerisolatie platen

Totaal 4 productenPagina 1 van 1

Pavanatur ondervloer - per plaat

Pavatex

7,06 per m2

PhoneStar Geluidisolatie plaat Tri - 12,5 mm

PhoneStar

31,45 per m2

PhoneStar Geluidisolatie tape - 50m x 50mm

PhoneStar

14,46

Roomfellt ondervloer - 15 platen

Steico

4,33 per m2

Vloerisolatieplaten

Wil je je vloer isoleren? Dan kun je kiezen voor vloerisolatiekorrels of vloerisolatieplaten. Korrels zijn de beste keuze als je kruipruimte te laag of ontoegankelijk is. Is je kruipruimte minimaal 35 (bij houten vloeren) of 50 (bij betonnen vloeren) centimeter? Dan kun je beter voor isolatieplaten kiezen. Deze kun je vanuit de kruipruimte heel eenvoudig aanbrengen aan de onderkant van de vloer.

Andere vloerisolatieplaten kun je als dekvloer inzetten (Estrich vloerelementen) of boven op de dekvloer plaatsen (kurk).

Vloerisolatieplaten van ecologische materialen

Bij Eco-Logisch kun je terecht voor vloerisolatieplaten die een minimale impact hebben op het milieu. Hieronder lichten we een aantal populaire keuzes uit.

Gramitherm vloerisolatieplaten
Een populaire optie voor vloerisolatie is Gramitherm. Dit zijn vloerisolatieplaten die gemaakt zijn van gemaaid gras en gerecyclede jutevezels. Het gras, dat afkomstig is van maaisels uit bermen en natuurgebieden, werd voorheen gecomposteerd of ingezet voor vergisting. Nu is het een waardevolle grondstof geworden en zo is Gramitherm een circulair isolatiemateriaal. Gramitherm is bij Eco-Logisch zowel per pak als per pallet verkrijgbaar.

Pavatherm vloerisolatieplaten

Ook Pavatherm vloerisolatieplaten, zoals de Pavatherm Profiel Floor, zijn een uitstekende keuze. Dit is een houtvezelisolatieplaat die in de Franse fabriek van Pavatex worden gemaakt van restanten houtsnippers van de naastgelegen houtzagerij. Houtvezelplaten die niet volledig aan de eisen van Pavatex voldoen, gaan weer terug het productieproces in. Pavatherm vloerisolatieplaten zijn dus een 100% circulair product. Naast thermische isolatie is het materiaal geschikt om luchtgeluid (zoals televisiegeluiden) en contactgeluid (zoals schuivende stoelen) te isoleren .

Estrich vloerisolatieplaten
Ook de Estrich vloerplaten worden veel gebruikt om vloeren mee te isoleren. Deze vloerelementen worden gemaakt van gips (een natuurlijk materiaal), gerecyclede papiervezels en water, in combinatie met een isolatielaag van 9 millimeter vilt. Je kunt ze als droge dekvloer toepassen bij renovatie, bij verbouwingen of bij nieuwbouwprojecten.

Overige vloerisolatieplaten
Naast deze isolatieplaten hebben we nog andere uitstekende vloerisolatieplaten in ons assortiment. Welke plaat het meest geschikt is, hangt af van jouw specifieke situatie, maar alle platen hebben gemeen dat ze een ecologisch verantwoorde keuze zijn.

Bestel je vloerisolatieplaten bij Eco-Logisch

Wil jij isolatieplaten gebruiken om je vloer mee te isoleren? Bestel onze vloerisolatieplaten dan direct in onze webshop en laat je bestelling thuisbezorgen of haal je bestelling vandaag nog op in Amsterdam.

Eerst nog een vraag? Neem dan contact met ons op en je krijgt op werkdagen binnen 48 uur (maar vaak veel sneller) antwoord. Of kom een keer langs in onze showroom om onze vloerisolatie in het echt te bekijken.

Veelgestelde vragen

Dat hangt van verschillende factoren af: je budget, je huidige situatie (bijvoorbeeld of er een kruipruimte aanwezig is), waarom je je vloer wilt isoleren (alleen thermisch of ook akoestisch?) en eventuele andere wensen. Het is dus lastig om een algemeen advies te geven. We helpen je graag met een persoonlijk advies. Vul hiervoor ons contactformulier in en we komen zo snel mogelijk bij je terug. 
Omdat deze een minimale impact hebben op het milieu. Zo kost het, vergeleken met traditionele isolatiematerialen, veel minder energie om ze te produceren, komen er geen schadelijke stoffen vrij bij de productie of verwerking en zijn ze biologisch afbreekbaar of recyclebaar. 
3,3 m2k/W is een goede minimale Rd-waarde voor vloerisolatie. Als je daarnaast ook vloerverwarming gaat plaatsen, is de minimale Rd-waarde 5 m2 K/W. Zo ben je er zeker van dat er geen warmte verloren gaat.