Een perfect schone was, blije dieren én een aarde zonder rotzooi. Wie wil dat nou niet? Milieuvriendelijk wassen wordt een koud kunstje met onze praktische tips en ruime selectie duurzame wasmiddelen. Onze natuurlijke wasproducten bevatten geen nare microplastics en zijn 100% vegan. Ook vind je genoeg Zero Waste opties en hypoallergene wasmiddelen die niet aIleen zacht zijn voor de gevoelige huid, maar ook voor de planeet.


Slim wassen bespaart energie

Hoe lager de temperatuur waarop je de was doet, hoe minder stroom je verbruikt. Is je was niet zo vies? Zet je wasmachine dan op 20 of 30 graden. Voor normaal vervuilde was kies je het eco-programma. Die duurt iets langer dan een normaal programma, maar is toch een stuk zuiniger dankzij de lagere temperatuur. De temperatuur heeft namelijk een grotere invloed op je energieverbruik dan de tijdsduur. Het eco-programma heeft in werkelijkheid een lagere temperatuur dan de temperatuur die ingesteld is. Een ander voordeel van de eco-stand is dat het water bespaart. Was altijd met een volle trommel, dit zorgt er ook voor dat je was beter schoon wordt.


In een mum van tijd droge was

Je was drogen op een droogrek is natuurlijk de milieuvriendelijkste en goedkoopste optie. En in de zomer droogt je was buiten een stuk sneller dan in de droger. Toch de droger gebruiken? Centrifugeer je was dan eerst op het hoogste toerental en kies een programma dat automatisch stopt wanneer de was droog is. Een handige tip is om een droge handdoek bij je vochtige was te gooien. Deze neemt vocht op waardoor de rest van je wasgoed sneller droog is. Verder zijn er tegenwoordig allerlei handige producten die helpen om de droogtijd in de droger te verkorten, zoals speciale ballen voor in de droger. Deze Dryer Eggs zorgen ervoor dat de wasdroger er tot 28% minder lang over doet om je was te drogen. Ze scheiden je kleding en gaan heen en weer, zodat het vocht er sneller uitgaat.


Minder afval met navullingen

Als je kiest voor navulverpakkingen, ben je niet alleen een stuk voordeliger uit, je gooit ook nog eens veel minder plastic in de afvalbak, zorgt voor minder CO2-uitstoot en je bespaart grondstoffen, water en energie. Bij ons ben je aan het juiste adres voor navullingen van jouw favoriete wasmiddelen en wasverzachters. 


Een schone was met Zero Waste

Door navullingen te gebruiken, zorg je al dat er een stuk minder afval op de vuilnisbelt terechtkomt. Maar je kunt gerust nog een stapje verder gaan door te kiezen voor Zero Waste producten die nul afval produceren. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld of duur te zijn. Er zijn tegenwoordig allerlei handige Zero Waste wasmiddelen, zoals zeepblokken en wasnoten. Wasnoten zijn plantaardige schillen, die bij aanraking met water een natuurlijke vorm van zeep afgeven en zo de was schoon maken.


Natuurlijk schoon wasgoed zonder rommel

Best schrikken, maar de meeste gewone wasmiddelen en wasverzachters bestaan grotendeels uit chemische stoffen, zoals fosfaten, optische witmakers en synthetische geur-, kleur- en conserveringsmiddelen. Deze schadelijke chemicaliën komen in het riool terecht en uiteindelijk ook in onze oceanen. Gelukkig zijn er ook milieuvriendelijke opties. Bij ons vind je alleen natuurlijke wasproducten die biologisch afbreekbaar zijn, met subtiele geuren die niet overheersen. Je kunt kiezen uit een ruime selectie vloeibare wasmiddelen en wasverzachters, poeders, zeepvlokken, zeepblokken en vlekverwijderaars.Wassen zonder microplastics

Alsof chemische rommel niet erg genoeg is, bevat een groot aantal gangbare wasmiddelen en wasverzachters ook nog eens kleine plastic deeltjes die via het afvalwater in het milieu belanden: microplastics. Omdat producenten niet verplicht zijn om microplastics op de ingrediëntenlijst te zetten, kun je als consument moeilijk beoordelen of jouw wasmiddel microplastics bevat. Daarom selecteren wij voor jou alleen merken die vrij zijn van plastic. Als je zelf wilt weten of er microplastic in een product zit, kun je de app Beat the Microbead gebruiken. Via de app scan je het etiket van het product en kun je zien of het microplastics bevat. Er zit sowieso microplastic in als je deze ingrediënten op de lijst ziet staan: polyethyleen (PE), polypropyleen (PP), polyethyleen terephthalaat (PET), polymethyl methacrylaat (PMMA) en nylon (PA).

100% plantaardige waskracht

Wist je dat een heleboel bekende merken wasmiddelen en wasverzachters dierlijk vet bevatten? Vaak gaat het over het ingrediënt ‘sodium tallowate’: ook wel ‘verzeept rundvet. ’ Vermijd producten waar ‘tallow’ op de ingrediëntenlijst staat, want dat heeft te maken met dierlijk vet. Het gebruik van dierlijk vet is helemaal niet nodig, want plantaardige vetten werken net zo goed. Bij ons vind je wasmiddelen en wasverzachters die uit 100% plantaardige ingrediënten bestaan, zoals olijfolie en kokosolie.


Doe de was met (dieren)liefde

Een wasmiddel dat vrij is van dierlijke ingrediënten, kan helaas nog steeds op dieren getest zijn. Het keurmerk Cruelty Free garandeert dat een product dierproefvrij is. Bij ons hoef jij je hier sowieso geen zorgen over te maken. Alle merken in ons assortiment zijn gegarandeerd dierproefvrij en 100% vegan. Je geniet nog meer van je perfect schone was als je zeker weet dat er geen dierenleed aan te pas is gekomen. 


Geen last van allergieën

Je wasgoed, zoals kleding en beddengoed, komt na het wassen direct in contact met je huid. Belangrijk dus dat er geen chemische stoffen in zitten, deze ingrediënten kunnen huidirritatie en allergieën veroorzaken of erger maken. Vooral baby’s, jonge kinderen en volwassenen met een gevoelige huid kunnen hier last van hebben. Kies dan voor hypoallergene wasmiddelen en wasverzachters. Hypoallergeen wil zeggen dat een product geen ingrediënten bevat waarvan bekend is dat ze een allergische of irriterende reactie kunnen veroorzaken. Voorbeelden hiervan zijn parabenen, alcohol of parfum.


De duurzame wasmiddelen in ons assortiment zijn vrij van chemische rommel. Hierdoor zijn ze niet alleen vriendelijk voor de aarde, maar ook voor jouw huid. Dit maakt ze extra geschikt voor mensen met een gevoelige huid en natuurlijk de allerkleinsten onder ons.