Vanwege de feestdagen kan de bezorging en de verwerking van een bestelling iets langer duren
img img

ProClima DB+ dampremmend Bouwpapier

Merk: Proclima

€ 245,48 per rol incl. btw
€ 4,68 per m2

Afmetingen per stuk lxbxh:
5000cm x105cm x0,01mm
Totaal per rol:
52,50 m2

Zakelijk afnemer? Meld je aan voor de groothandel
Aantal
Gratis verzonden!

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Bekijk hier meer producten van het merk Proclima
Proclima logo
Artikelnummer: 4026639011343

Proclima DB+ biedt
  • Optimale bescherming tegen bouwschade en schimmelvorming dankzij vochtvariabele diffusieweerstand
  • Beschermt bouwplaatsen in de winter dankzij Hydrosafe®-functie
  • Geschikt voor alle vezelvormige isolatiematerialen (ook inblaas­isolatie)
  • Ecologische oplossing voor afdichting van de bouwschil
  • Uitstekende resultaten bij de test op schadelijke stoffen, getest conform ISO 16000
ProClima DB+ dampremmend bouwpapier is geschikt voor 
daken, wanden, plafondsen vloeren in combinatie met alle vezelvormige isolatie (incl. inblaas­isolatie) in constructies met een dampopen of dampdichte buitenkant,
bijv. platte, schuine en groendaken, conform de vooraf gemaakte berekening.

 

Product informatie

Gegevensblad DB+.pdf
Veiligheidsinformatieblad DB+.pdf

pro clima DB+ kan zowel met de bedrukte als met de onbedrukte zijde naar de verwerker wijzend overlangs en dwars op de draagconstructie, bijv. de spant, worden aangebracht. DB+ mag niet strak gespannen worden aangebracht.
Bij horizontaal aanbrengen (dwars ten opzichte van de dragende constructie) is de afstand van de dragende constructie tot maximaal 100 cm beperkt. Na het aanbrengen moet aan de binnenkant een dwars lopende betengeling op een afstand van max. 65 cm het gewicht van het isolatiemateriaal dragen. Wanneer bij gebruik van mat- en plaatvormige isolatiestoffen moet worden uitgegaan van trekbelasting op de kleefbandverbindingen, bijv. ten gevolge van het gewicht van het isolatiemateriaal, moet op de verlijmde baanoverlapping een steunlat worden aangebracht. Als alternatief kan de kleefband op de overlapping extra met dwars lopende kleefbandstroken op een afstand van telkens 30 cm worden geborgd.
 
Luchtdichte verlijmingen zijn alleen realiseerbaar op plooivrij aangebrachte dampremmen. Te hoge relatieve luchtvochtigheid (bijv. tijdens de bouwfase) door middel van consequent en permanent ventileren snel afvoeren. Af en toe stootventileren is niet voldoende, om grote hoeveelheden, aan constructieve oorzaken te wijten vochtigheid snel uit het gebouw af te voeren. Zo nodig bouwdrogers opstellen.
 
Om de vorming van condensatievocht te voorkomen dient de luchtdichte verlijming van DB+ onmiddellijk na het inbouwen van de warmte-isolatie te geschieden. Dit geldt met name bij werkzaamheden in de winter.
 
Aanvullend advies voor inblaas­isolatie
DB+ kan ook als begrenzende laag voor alle soorten inblaas­isolatie dienen. De wapening zorgt voor een hoge scheurvastheid bij het inblazen. Het aanbrengen overlangs aan de dragende constructie biedt het voordeel, dat de verbinding zich op een vaste ondergrond bevindt en daardoor beschermd is.
Om de vorming van condensatievocht te vermijden dient de inblaas­isolatie onmiddellijk na het aanbrengen van het luchtdichtingsvlak te worden aangebracht. Dit geldt met name bij werkzaamheden in de winter.


Proclima

Als dakpannen en onderdak worden vernieuwd, is het tijd de isolatie en luchtdichting aan de actuele eisen aan te passen. Het voordeel bij de Sub-and-Top-plaatsing: de werkzaamheden kunnen volledig van buitenaf worden uitgevoerd. De bekleding aan ruimtezijde blijft behouden en gebruikers hoeven hun woonruimte tijdens de renovatie niet te ontruimen - wat juist bij werkzaamheden aan huurpanden vaak een doorslaggevend criterium is

Proclima
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

ProClima DB+ dampremmend Bouwpapier

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur
Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit