We zijn open voor Click & Collect - Verfmengen - Showroom op afspraak. Lees hier meer
img

Isoroof

Merk: Pavatex

€ 16,24 per plaat incl. btw
€ 8,44 per m2

Afmetingen per stuk lxbxh:
250cm x77cm x20mm
Totaal per plaat:
1,93 m2
Aantal
Maak een keuze
Dit product wordt apart verzonden door
Pavatex

bezorgkosten
Voor de producten van deze leverancier worden aparte verzendkosten berekend van
€ 85,- gratis vanaf € 1.000,-

Levertijd: 4 werkdagen

Zwitserland
Land van herkomst: Zwitserland

Bekijk hier meer producten van het merk PavatexPavatex logo
Artikelnummer : 2700000001875

Een dampdoorlatende, water- en winddichte houtvezel-isolatieplaat voor daken en onderdak. De platen kunnen 3 maanden aan weer en wind worden blootgesteld in overeenstemming met de Europese standaard voor onderdakplaten EN 14964. ISOLAIR onderdakplaten zijn isolerend en mogen daarom bij de berekening van de dakisolatie mee gerekend worden ontwikkeld voor: Isolerende bekleding van hellende dakelementen zowel voor  Renovatie als nieuwe hellende daken en onderdaken. Door toepassing aan de spouwzijde van de constructies in de houtskelt bouw worden koudebruggen vermeden. Rondom voorzien van veer en groef.

Technische eigenschappen:
 • Dichtheid (kg/m3): 200
 • Lamda-waarde: 0,044
 • Rd-waarde: 0,45
 • Warmteopslag C: 2100
 • Dampdiffusie (u): 3
 • Brandklasse: E Euroclass

Toepassingsgebied
 •  Isolerende bekleding van gevelvullende elementen en HSB-elementen.
 • Isolerende bekleding van hellende dakelementen (Dakhelling minimaal 10°)
 • Beschieting hellend dak bij renovatie.
 • Onderdaken.
 • Onderbreking van diverse koude- en geluidsbruggen.

Product info

Isoroof productblad.pdf

Door toepassing aan de spouwzijde van de HSB constructie worden koudebruggen vermeden. Niet toepasbaar bij dakhellingen onder 10°.
Verwerking Alle PAVATEX producten zijn met eenvoudige houtbewerkingmachines te verwerken. 
 • Klimaat: Droog bewerken en monteren.
 • Snijden: Eenvoudig met het door Pavatex ontwikkelde snijapparaat. Hiermee kan zowel haaks als in hoeken tot 45 graden gesneden worden met een diepte van 130 tot 160 mm en lengte van 1300 mm.
 • Zagen: Bij voorkeur met stofafzuiging. In de lengte zagen en afkorten van lange lengten op een zaagtafel. De zaag niet te snel door de plaat bewegen i.v.m. vollopen van de zaag. evt. decoupeerzaag met Isolair mes voor inkepingen.
 • Bevestiging: Voor dak/wand: Stellen d.m.v. thermisch verzinkte nagels of nieten met brede rug, definitieve bevestiging d.m.v. correct geschroefde tengellat. Gevelvullende element: RVS nieten met brede rug.
 • Patroon: Verticale naden verspringend.
 • Plaatsen: Horizontaal met veer in de richting van de nok. Open groeven verwijderen.
 • Passtukken: Slechts toegestaan met een minimale lengte van 300 mm.
 • Aansluitingen: Koude aansluitingen met andere bouwdelen en t.o.v. nok afdichten met Pavatex zelfklevende tape 13 cm. Overlap t.o.v. de nok: 10mm. Bij dakhelling van meer dan  20 ° verlijming van alle naden horizontaal en vertikaal met ISOLAIR systeemlijm of tapen volgens voorschrift met Pavatex zelfklevende tape 13 cm. 

Milieu informatie

PAVATEX-houtvezelplaten worden geproduceerd zonder bindmiddelen toe te voegen en zijn daardoor vrij van schadelijke stoffen. De productie van de grondstof hout, staat in directe samenhang met het bestaan en onderhoud van onze bossen en vormt daarmee al een onontbeerlijke bijdrage aan een gezond milieu. Verscheidene PAVATEX-produkten dragen het certifikaat natureplus®.
 
Van de produktie tot de sloop voldoen PAVATEX-produkten aan alle moderne ecologische eisen. Als grondstof voor de houtvezelproducten wordt het splinthout en de schors van inheemse naaldbomen gebruikt dat als afvalproduct in de houtzagerijen ontstaat. Hout is een na-groeiende (vernieuwbare) en daarmee onbeperkt beschikbare grondstof. Bij de productie worden bewust geen kunstmatige brandwerende stoffen, fungiciden en pesticiden toegevoegd, omdat de houtvezelisolatieplaten van PAVATEX dit van nature in zich hebben. Als bindmiddel dient de houteigen stof lignine, dat reeds in de boom deze functie vervult en de toevoeging van andere bindmiddelen overbodig maakt. Onafhankelijke instanties houden regelmatig toezicht op een stabiel kwaliteitsniveau en de milieuvriendelijkheid van PAVATEX-producten.
 
Kringloop
PAVATEX-platen zijn uitermate verweringsbestendig en zijn na tientallen jaren nog te gebruiken. Met de afvalfase sluit zich de kring: dankzij natuurlijke grondstoffen kunnen PAVATEX-producten gerecycled, gecomposteerd of  voor de energiewinning gebruikt worden.

CO2 reductie
Slecht geïsoleerde huizen zijn substantieel verantwoordelijk voor het ontstaan van kooldioxide, een van de belangrijkste veroorzakers van het broeikaseffect. PAVATEX-houtvezelmaterialen dragen er aanmerkelijk toe bij de energie-efficiënte van gebouwen te verbeteren. Renovatie verlaagt het energieverbruik en de CO2-uitstoot. Met houtvezelisolatiematerialen zitten huiseigenaren op de goede weg: ze verhogen het comfort, verlagen het energieverbruik en beschermen het milieu.
 
Bijna 20 procent van de CO2-emissies komen tegenwoordig voor rekening van gebouwen. Een bijzonder groot deel vormen daarbij de oude gebouwen. In Nederland, België, Duitsland en Luxemburg zijn drie kwart van de huizen meer dan 25 jaar oud. Hierbij gaat tot 60% van de stookkosten verloren door een slechte isolatie. Tot 80% van de energiebehoeften zou door een energetische modernisering weer bespaard kunnen worden. Alleen in Duitsland betekent dit tot in 2020 rond 42 miljard Euro.
 
 
Productie Pavatex:
 
Pavatex produceert haar natuurlijke houtvezelisolatiematerialen in Zwitserland in twee fabrieken in Fribourg en Cham. Pavatex engageert zich systematisch voor een ecologische fabricage van haar producten met de hulp van het natte productieprocédé. Dit alleen zorgt ervoor dat de Pavatex houtvezelisolatieplaten 100% natuurlijke materialen te zijn. Sinds meer dan 70 jaren wordt bij Pavatex de kwaliteit van de producten bewaakt en middels externe controles getoetst aan de conformiteit met de Europese normen voor houtvezelisolatie. Daarnaast wordt de milieukwaliteit gegarandeerd door het Nature Plus- en het FSC-label.
 
Grondstoffen
Voor het maken van vezelplaten wordt voornamelijk naaldhout gebruikt. Bij voorkeur wordt hout van de fijne spar en de den gebruikt, af en toe ook van de grove den en de lariks. De belangrijkste voordelen van naaldhout zijn de hoge mate van beschikbaarheid en de kwaliteit van de vezelstructuur, die er voor zorgt dat de uiteindelijke plaat steviger en dichter wordt. Als grondstof wordt vooral vers resthout van zagerijen gebruikt, zoals schors, spint (het zachte hout onder de schors) en spaanders. Het aangeleverde materiaal wordt versnipperd. In dit stadium heeft het hout nog een vochtigheid van meer dan 35%.  
 
Natte en droge productiemethode
Houtvezelisolatiematerialen worden gedurende vele jaren gemaakt met behulp van het natte procédé, maar tegenwoordig produceren andere firma’s ook via een zogenaamd droog procédé.
 
De verschillen ontstaan ten tijde van de behandeling van de houtvezels. In een droog procédé wordt de droge vezel synthetisch gelijmd, waardoor aan platen tot 15% lijm en waterafstotende producten wordt toegevoegd. In de natte procedure, zoals gebruikt door Pavatex, worden de vezels in water opgeslagen. De houtvezels verkleven vanzelf aaneen en het natuurlijke houteigen bindmiddel lignine wordt geactiveerd, dit maakt een synthetische verlijming overbodig.
Voor platen boven een dikte van 30 mm hoeft men niet meer dan max 2% witte houtlijm te gebruiken
om de platen te verlijmen en max 1% waterafstotende producten ten behoeve van speciaal gebruik.
 
Het procédé van de houtvezelplaatproductie met het natte productieproces.
Onder invloed van waterdamp en onder een druk van 3-8 bar worden de houtsnippers geweekt en voorbereid op de volgende stap, de vervezeling. Bij de tegenwoordig meest gangbare (defibrillatie) methode wordt het hout tussen grote, stalen (molen-) stenen tot vezels vermalen. Afhankelijk van het gewenste eindproduct kunnen de vezels vervolgens met een raffinator tot fijnere vezels vermalen worden, het zogenaamde raffineren.
 
Met dit procédé wordt de oppervlakte structuur van de vezels zo geactiveerd dat bij het latere drogen van het houtvezelisolatiemateriaal de in het hout aanwezige bindmiddelen (lignine) en het water afbinden en het niet nodig is om lijm toe te voegen. Dat bij enkele van de producten toch bijvoorbeeld bitumenhoudende bindmiddelen worden toegevoegd (ca 2 gewicht %)  is enkel om een eindkwaliteit te kunnen bereiken die met hout alléén niet haalbaar is.
 
De tot 98% water opgezwollen vezels worden allereerst in kuipen opgeslagen en later op de vormmachine tot een vezelkoek uitgewalst. Na het mechanisch uitpersen van een groot deel van het water wordt de vezelkoek op lengte gesneden  en gaat dan in de droogovens. Daar worden ze bij temperaturen van 160 tot 220° C gedroogd. 
 
Evenals het energiegebruik bij de vervezeling, het drogen en de rest van het procedé kon ook het watergebruik bij PAVATEX drastisch gereduceerd worden door het toepassen van een gesloten waterkringloop in combinatie met een waterzuiveringsinstallatie. Een internationale jury honoreerde deze inspanningen met de Europese milieu-prijs.

Eindproduktie en opslag 
De dikte van één enkele houtvezelplaat is ongeveer 8-30 mm. Om dikkere platen te kunnen maken worden meerdere ruwe platen (ca. 2,50 x 5,25 m) met houtlijm op elkaar gelijmd. Daarna worden ze op maat gesneden en afhankelijk van het eindproduct voorzien van veer en groef.


Pavatex

Pavatex houdt in zijn Zwitserse fabriek nog steeds vast aan het 'natte procedé' in tegenstelling tot de meeste andere houtisolatieproducenten. Bij een natte productiemethode stoomt men houtvezels en het houteigen lignine dat daardoor vrijkomt, zal de vezels bij droging weer aan elkaar binden, als een natuurlijke lijm. Producten zoals Pavapor, Pavacoustic Brut, Isoroof, Diffutherm en Pavadentro worden allemaal op deze zeer biologische manier gemaakt. In de Franse fabriek te Golbey wordt alles gemaakt met een droge productiemethode. Hier worden dan ook PMDI-lijmen gebruikt als bindmiddel voor de platen. Dat heeft toch een aantal voordelen : het maakt het mogelijk platen te maken met een dikte tot 24cm en meer. Interessant als je met de isolatienormen van tegenwoordig wil meegaan. Bovendien is het productieproces net iets beterkoop en dat merk je als klant aan de prijs. We kunnen intussen dan ook producten aanbieden van 20cm Isolair sarkingdakplaat , PavawallGF bepleisterbare gevelisolatieplaten tot 24cm, Pavatherm universele platen tot 20cm.

Pavatex
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Reactie


Beste Laura, Deze kan je niet afstucen. Voor de juiste afstucbare houtvezel plaat kun je het beste contact opnemen met: jeroen@eco-logisch.nl Groet Bart

Eco-Logisch
Algemene vraag


Is deze plaat geschikt voor toepassing met gipsstuc als afwerking? Vast bedankt!

LauraW

Isoroof

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Er zijn een aantal gegevens waarmee de verschillende soorten isolatie met elkaar zijn te vergelijken:
 
 • Warmtegeleiding coëfficient  (Lambda-waarde)
 • Isolatiewaarde  (R-waarde)
 • Isolatiewaarde  (U-waarde)
 • Dampdiffusieweerstand (µ-waarde)
 • Warmte opslag capaciteit  (C-waarde)
 • Geluids isolatiewaarde 
 • Brandveiligheid (klasse)

Warmtegeleidingscoëfficient (lambda-waarde)
Geeft aan hoe goed een materiaal warmte geleid. Hoe lager de waarde hoe beter. Deze waarde is een materiaaleigenschap en dus niet dikte afhankelijk. Isolatiematerialen zijn met deze waarde goed met elkaar te vergelijken gezien de dikte niet meespeelt. De lambda waarde wordt uitgedrukt in W/mK  
 
Isolatiewaarde  (R-waarde)
De R-waarde geeft de isolatiewaarde weer van een materiaal. Hoe hoger de R-waarde hoe beter het product de warmte tegenhoud. De R-waarde is dikte afhankelijk. Hoe dikker het materiaal hoe hoger de R-waarde zal zijn. De R-waarde van een materiaal is te berekenen aan de hand van de lambda-waarde (zie hierboven), de formule is als volgt:
 
R-waarde =  Dikte van het materiaal in meters / lambda waarde
 
De R-waarde van een materiaal wordt vaak opgegeven in Rd. Naast de Rd waarde is er ook de Rc waarde. De Rc-waarde heeft betrekking op de Isolatiewaarde van de complete constructie. Zowel het isolatiemateriaal als de houtconstructie, aftimmerig en dakbedekking.
 
Isolatiewaarde  (U-waarde)
De U-waarde is eigenlijk de omgekeerde R-waarde. De U-waarde dus geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat. Deze waarde wordt gebruikt voor materialen met een vaste dikte. (bijvoorbeeld dubbelglas). Hoe hoger de U-waarde, hoe slechter de isolatie en dus hoe lager hoe beter. 

De U-waarde kan je vanuit de R waarde berekenen: 

1 / R-waarde =  U-waarde. 

Of andersom: 

1 / U-waarde = R-waarde

 
Dampdiffusieweerstand (µ-waarde)
Vochtige lucht verplaatst zich altijd van een vochtige omgeving naar een minder vochtige omgeving. (warme lucht vloeit altijd naar koude lucht). Tijdens dit transport ondervindt de zogenaamde dampstroom een weerstand die afhankelijk is van het type materiaal waar de dampstroom doorheen gaat. Deze weerstand (de dampdifusieweerstand) van het materiaal wordt uitgedrukt in een zgn. µ-waarde.  De µ-waarde geeft de verhouding weer van de dampweerstand van het van materiaal t.o.v. de dampweerstand van een laag lucht.  De µ-waarde van lucht is 1. Materialen waardoor geen dampstroom mogelijk is, bijvoorbeeld plastic, hebben een oneindige dampdiffusieweerstand.  
 
Warmtecapaciteit (C -waarde)
Dit geeft aan hoeveel energie er nodig is om het materiaal 1 graad te doen stijgen.  Dit is een materiaaleigenschap en dus niet dikte afhankelijk. Hoe hoger de C-waarde hoe trager een isolatiemateriaal opwarmt.  Dit betekend dat wanneer zomers de zon op de gevel straat, het bij isolatiemateriaal met een hoge C-waarde lang duurt voordat de muur is opgewamd en deze wamte doorgeeft naar binnen. Het blijft binnen dus langer koel in de zomer. Andersom: In de winter zorgt isolatiemateriaal met een hoge C-waarde ervoor dat de warmte langer in de muur blijft en dus niet snel naar buiten lekt. Een eenmaal opgewarmd huis heeft hierdoor veel minder bij-verwarming nodig. 
 
Geluidsisolatie waarde
De geluidsisolatie van een materiaal wordt onderverdeeld in 2 soorten:
 
 • Luchtgeluidsisolatie (geluiden die zich voortplanten in de lucht zoals muziek)
 • Contactgeluidsisolatie (geluiden die zich voortplanten in het materiaal door bv een  trillende wasmachine)

Luchtgeluidsisolatie
De luchtgeluidisolatie van een materiaal wordt onderverdeeldt in 2 soorten:
 
 • De geluidsabsorptie 
 • De geluidisolatie

Geluid absorptiecoefficiënt (Alfa-waarde)
De geluid absorptiecoëficient geeft weer hoeveel geluid er geabsorbeerd wordt door het materiaal en dus ook hoeveel geluid het terug kaatst. De absorptiecoeficient  wordt uitgedrukt in een schaal van 0-1. 
Waarbij 1 een geluidsabsorptie weergeeft van 100% oftewel er is geen enkele weerkaatsing van het geluid. Bijvoorbeeld bij lucht. En 0 een totale weerkaatsing van het geluid weergeeft. De geluidsabsorptie zegt niets over de mate waarin het materiaal geluid doorlaat. Maar geeft alleen weer hoeveel geluid er wordt terug gereflecteerd de ruimte in.  
 
Absorptiematerialen zijn in het algemeen licht van gewicht en bezitten meestal een poreuze open structuur, terwijl materialen die geluid isoleren (dus niet doorlaten) niet poreus zijn en bij voorkeur een grote massa per oppervlak hebben. 
 
Geluidsisolatie (db)
De geluidsisolatie geeft aan hoeveel geluid het materiaal verzwakt van de ene naar de andere ruimte. De verzwakking van het geluid wordt uitgedrukt in db(decibel) en is afhankelijk van de dikte van het materiaal. (hoe dikker het materiaal hoe minder geluid het doorlaat). De geluidisolatie is sterk afhankelijk van de omstandigheden, zoals kieren en geluidlekken.
 
Contactgeluid
Het isoleren van contactgeluid is een stuk lastiger dan het isoleren van luchtgeluid. De enige manier om contactgeluid te isoleren is door de wand of vloer te ontkoppelen van de rest van de ruimte. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van rubbers of schuimband. Het voorkomen van contactgeluid bij vloeren wordt meestal opgelost door het leggen van een (zachte) ondervloer van bijvoorbeeld houtvezel of vilt. Door gebuik van de ondervloer wordt het contactgeluid van de dekvloer en de verdiepingsvloer voorkomen. De contactgeluid reductie wordt vaak opgegeven in 2 getallen. De verzwakking van het  contactgeluid naar de ruimte eronder en de verzwakking van het contact geluid dat terug de kamer in kaatst. Omdat het contactgeluid afhangt van het soort verdiepingsvloer en de dekvloer heeft het getal alleen betrekking op specifieke vloeren, bijvoorbeeld alleen bij laminaat.
 
Rekenen met Isolatiewaardes (RC-waarde)
De Rc-waarde is de isolatiewaarde van de totale constructie. Bijvoorbeeld van een dak of muur. De Rc-waarde kun je berekenen als je de dikte en de warmtegeleidings coëfficient hebt van alle materialen die in de constructie zijn gebruikt.
 
De berekening is dan als volgt: Bereken van elk product de Rd waarde en tel deze bij elkaar op, dit maakt de Rc-waarde. 
Let op, lucht telt ook mee. I.p.v. warmtegeleiding wordt bij "lucht" de warmteweerstand vermeld: Bij een horizontale spouw wordt een lambda-waarde van 0.182 aangehouden, bij een verticale spouw krijgt lucht een lambda-waarde van 0.169.
 
Brandveiligheid (Brandklasse)
 
Er zijn sinds 2003 zeven Euro-brandklassen: A1, A2, B, C, D, E en F. De A1 klasse is de hoogste en daarmee veiligste klasse. Als basis voor het nieuwe brandklassensysteem geldt dat het beste product geen enkele bijdrage mag leveren aan een brand. Een onbrandbaar product hoort dus thuis in de hoogste klasse. Een product dat zeer snel vlam vat en snel verbrandt met veel hitte-ontwikkeling, dus het meest brandbare product, komt in de laagste klasse (F). Bij de bepaling van het brandgedrag van bouwproducten is gekeken naar onderstaande aspecten:
 
 • Temperatuurstijging
 • Massaverlies
 • Vlamuitbreiding
 • Mate van branduitbreiding
 • Horizontale vlamuitbreiding
 • Totale calorische waarde
 • Rookontwikkeling
 • Vlamtijden
 • Totale hitte-ontwikkeling
 • Totale rookproductie
 • Productie van brandende druppels / delen
 
Brandklasses

 
 • Klasse A1 - Geen enkele bijdrage - Onbrandbaar 
 • Klasse A2 - Nauwelijks bijdrage - Praktisch niet brandbaar 
 • Klasse B   - Erg beperkte bijdrage - Heel moeilijk brandbaar 
 • Klasse C - Grote bijdrage - Brandbaar
 • Klasse D - Hoge bijdrage - Goed brandbaar 
 • Klasse E - Zeer hoge bijdrage - Zeer brandbaar 
 • Klasse F - Niet bepaald, Niet getest of voldoet niet aan E