img

Ondervloer - Soundfelt vlas

Merk: Isovlas

€ 42,- per rol incl. btw
€ 4,20 per m2

Afmetingen per stuk lxbxh:
1000cm x100cm x4,5mm
Totaal per rol:
10 m2
Aantal
Gratis verzonden!

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Tsjechie
Land van herkomst: Tsjechie

keurmerken_recyclebaar.jpg

 • Herwinbare grondstoffen
 • 100% Biologisch afbreekbaar
 • Plantaardig

Bekijk hier meer producten van het merk IsovlasIsovlas logo
Artikelnummer: 8711253578155

Geluids- en contactisolerend natuurlijk vlasvilt onder parket of laminaatvloer is een dampopen en vochtregulrende natuurlijk isolatie materiaal voor zowel verdieping vloeren als de begane grond.

Met een geluidsreductie van -10dB en een zeer goede warmte isolatie is de SoundFelt ondervloer op de rol van 10 meter zich onder het beste wat de markt biedt.
 
Voordelen
 •  Eenvoudig en snel te leggen rolt uit als tapijt (makkelijk te knippen)
 •  Geluidsreducerend –10dB (volgens bouwbesluit)
 •  Warmte isolerend
 •  Comfort verhogend
 •  Lange levensduur door zelfherstellende vezels
 •  Egaliserend vermogen tot ca. 3mm
 •  Geringe dikte, minieme vloerverhoging
 •  Door extra PE cacheerlaag snelle montage vloerdelen
 •  Antistatisch
 •  Zeer milieuvriendelijk
 

Product info

ISO INLAY SOUNDVELT 04 jpg.pdf
ISO-INLAY-SOUNDVELT.03.pdf

 Kenmerken :

 • Geluidsreductie Getest volgens NEN-EN-ISO 717-2:
 • 10dB(ÆLlin)=waarde van de geluidsisolatie naar beneden plus bastonen
 • 22dB(ÆLw)=waarde van de geluidsisolatie in eigen ruimte, opzij en de
 • hoge tonen. Warmte isolatie getest volgens EN 12667: l 0.038 W/mK
Verwerkingsinstructies
 •  De basisvloer dient schoon, vlak en droog te zijn
 •  Bij betonnen vloer eerst een dampdichte folie onder SoundFelt ondervloer aanbrengen
 •  SoundFelt ondervloer los boven op de folie leggen, met cacheerlaag aan de bovenzijde
 •  Bij houten vloeren direct met soundfelt ondervloer beginnen
 • SoundFelt ondervloer is verwerkingsvriendelijk en laat zich makkelijk afrollen en op maat knippen
 •  Banen niet overlappen maat tegen elkaar aan leggen
 •  Volg verder de leginstructie van de leverancier van het laminaat of de houten vloer
 •  SoundFelt kan worden toegepast op vloerverwarming d.m.v. warmwater geen gebruik op elektrischematjes.
Technische gegevens vlasvilt:
 • Gewicht 650 gr/m2
 • Dikte ca 4,5 mm
 • Soortelijke dichtheid 140 kg/m3
 • Thermische isolatie λ 0,040 W/mk
 • Akoestische isolatie (NEN - EN - ISO 717- 2) Δ Lw =22 dB / Δ Llin = 10 dB
 • Treksterkte ( volgens ISO 9073 - 3) 170 N
 • Scheursterkte ( volgens ISO 9073 - 3) 80 N
 • Rek bij breuk 25 %


Isovlas

Isovlas isolatiemateriaal is goed vochtregulerend en prettig om te verwerken. Gemaakt van plantaardige grondstoffen en daardoor zeer milieuvriendelijk.

Isovlas
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Heel Goed


Bij deze kurkvloer is het niet nodig om een ondervloer te leggen. Mocht u dit toch graag willen doen. Dan zou ik u willen adviseren om deze niet dubbel te leggen.


Algemene vraag


Kan je de Soundfelt ook dubbel leggen? Of wordt het dan een te bubbelig pakket voor een klik-kurkvloer?

Marjolein
Reactie


Beste Moniek, Het is niet aan te raden om dit te doen, omdat het vocht in de vloer trekt en deze krom kan trekken. Het beste kun je een dampdichte PE folie eerst leggen en daaroverheen een ondervloer. Groet Bart

Eco-Logisch
Heel Goed


Beste, Wij hebben een houten (jaren 30) ondervloer op de begane grond. Daaroverheen willen we graag een grenen parket zwevend leggen. Onder de begane grond zit een gehele onderkeldering die in principe droog is (er staat geen water in) maar de luchtvochtigheid is er wel hoger dan in de rest van het huis. Er is natuurlijke ventilatie in de kelder. Onze gedachte was om een damp open ondervloer te nemen zodat de vloer, mocht er wat vocht optrekken, kan 'ademen. Lijkt u dit ook een goed idee? Op 2 m2 is er beton gestort, daar waar voorheen een kachel was. Adviseert u dan enkel op die 2 m2 wel een dampdicht folie te leggen? Zoja, kan dat gewoon los liggen? Hartelijke groet

Moniek
Reactie


Hoi, kijk even mee bij de product informatie. Daar kan je o.a. bij de verwerkingsinstructies lezen dat je inderdaad bij betonvloer een folie nodig hebt.

Floor
Algemene vraag


Heb boven woning en wil soundfelt vlas leggen als ondervloer . Betonvloeren en vraag is moet daaronder folie leggen en heel misschien wil ik het over het vilt ondervloer leggen.

cora
Reactie


Beste Jaap, wanneer deze echt helemaal droog is hoeft dat niet, maar heb je een vochtige kruipruimte is het altijd beter om dat wel te doen. Groet Bart

Eco-Logisch
Algemene vraag


"Een zoldervloer is over het algemeen droog, dus is een folie niet noodzakelijk" Is een folie wel nodig bij een betonvloer op de begane grond?

Jaap Kwant
Reactie


Het gaat erom dat de vloer droog is. Een zoldervloer is over het algemeen droog, dus is een folie niet noodzakelijk. Groet Bart

Eco-Logisch
Heel Goed


Ik wil mijn zoldervloer isoleren met deze ondervloer. De zoldervloer is kaal dus beton. Moet ik echt eerat een folie plaatsen? Groet

Jochem
Reactie


De ondervloer is helemaal top maar heeft geen TüV keurmerk , dit is een Duits keurmerk en is een rare vraag van de woningbouw vereniging als het over hennep gaat. Het is een natuurproduct en heel milieuvriendelijk er is dan ook geen reden voor de producent dit van een Duits keurmerk te voorzien.

Rob Bos
Algemene vraag


De Woningbouw vraagt een geluidsreductie van -10db, dit is de enige ecovloer die daar voor zover ik kan zien voor in aanmerking komt, helaas vragen ze ook om een TüV keurmerk maar die vind ik nergens terug.

Bob
Reactie


Beste, De ondervloer van vlas zou ik alleen gebruiken bij vloeren die zwevend worden gelegd. (klik vloer of een vloer die alleen verlijmd wordt in de mes en groef). Groet Bart

Eco-Logisch
Algemene vraag


Ik wil in een deel van mijn appartement parket leggen en in een deel vloerbedekking. Welke ondervloer is het meest geschikt voor wat?

coco
Reactie


Hallo Siep, Het is niet mogelijk hierover heen te lijmen, maar ook lijkt het me lastig grenen delen te verlijmen messing en groef werkt een stuk beter.

Rob Bos
Heel Goed


Dit lijkt de oplossing voor onze houten vloer op de eerste verdieping. De geluidsisolerende werking van het isovlas is precies wat we zoeken. Blijft er echter een vraag over: is het mogelijk en raadzaam op deze ondervloer rechtstreeks te verlijmen? Er komen namelijk massief grenen vloerdelen zonder groef en velling overheen. Tot zover deze vraag, alvast vriendelijk dank.

Siep
Heel Goed


Makkelijk te leggen, en in tegenstelling tot vele andere ondervloeren dampopen, wat voor mij een belangrijk argument was. Snelle levering ook!

Paul
Heel Goed


prime spul; makkelijk te leggen en op maat te knippen. En daarbij de volgende dag gratis gebracht. Klasse!

Tim
Reactie


Hallo Nicole, je zou het hier en daar kunnen vast-tapen aan de linoleumvloer.

Jeroen
Algemene vraag


goedemiddag, hoe zorg je dat het niet verschuift tijdens het leggen van de topvloer. de ondervloer is oud linoleum , en erg glad. mijn keuze oa op soundfelt gevallen omdat het los te leggen is .. toch? groet, nicole

nicole
Heel Goed


Jazeker als de vloerbedekking gespannen wordt met haakjes langs de kanten dan kan dat heel goed maar als je moet plakken gaat het niet dan kun je beter voor de groene plaatjes van roomfeld kiezen.

rob bos
Algemene vraag


Kan deze ondervloer ook onder vloerbedekking?

gh
Reactie


Dat lijkt me geen probleem want je kan er ook overheen lopen. 36 KG per vierkante meter is toch niet zoveel?

Rob Bos
Algemene vraag


Kan op de Soundfelt de Fermacell vloerplaten met houtvezel van 25 mm fermacell + 20 mm houtvezel, gewicht 36 kg/m², geplaatst worden of is dit te zwaar (gevaar voor indrukking en verlies akoestische eigenschappen?)? Alvast bedankt voor uw reactie.

Mieke
Reactie


Hoe het het beste uitkomt het maakt geen verschil hoe je het legt maar in de lengte richting hoef je minder te snijden / knippen. succes

Verkoop
Heel Goed


Soundfelt besteld, de volgende dag in huis. Klasse!Volgende week gaan we leggen, dus ik ben benieuwd. Ik heb nog wel een vraag: adviseert u om het in dezelfde richting of dwars op de te leggen vloerdelen te leggen?

Paul
Reactie


De PE coating en de cacheerlaag zijn hetzelfde: dat is het gaaswerk waarop de vlas is aangebracht om het op rol te kunnen maken. Aangezien dat een gaasstructuur heeft is de Soundfelt volledig damp-open!

Jeroen
Algemene vraag


Is de Soundfelt dampopen? Ik lees n.l. dat er een PE coating op zit, dat doet vermoeden dat hij dampdicht is. En wat bedoelt u met "cacheerlaag"?

Paul
Reactie


We hebben wel een vergelijking op de site staan bij onze kennisbank en dan biobased bouwen. Belopen van isiolatie materiaal is eigenlijk nooit een vraag , er is een vloerplaat van fermacell waar je overheen kan tegelen en lopen. Voor de rest moet je maar even bellen

Rob Bos
Algemene vraag


wat is de R c waarde (of R d waarde) van soundfelt . zijn er "beloopbare" alternatieven met een hogere isolatie waarde? (het is heel moeilijk isolatie producten te vergelijken op sites vanwege verschillende soorten waardes rc rd etc , op jullie mooie site is dat helaas ook het geval.)

nicole
Reactie


Als je hem vast zet met nietjes moet dat wel lukken lijkt me en anders doe je hem dubbel van links naar rechts en van boven naarbeneden. Dat lijkt me het allerbeste.

Rob Bos
Heel Goed


om de zoldervoer te isoleren zoek ik een isolatiemateriaal dat beloopbaar (niet dagelijks) en te stofzuigen (4x per jaar ofzo) is. Soundfelt ziet er stevig uit. Is dit geschikt hiervoor? Zijn er andere isolatiematerialen te gebruiken/beloopbaar zonder er een "top"vloer overheen te leggen?

nicole
Reactie


En op de rol zelf ik heb het doorgegeven aan de leverancier , dank voor de reactie.

Rob Bos
Goed


Fijn spul, alleen jammer dat het iets minder is (9,80 m ipv 10) dan aangegeven op de site.

Mirjam
Heel Goed


Dankzij de ondergrond is er een stuk minder "doordreun" geluid bij het dansen. Het was ook erg makkelijk te leggen zonder dat het stoffig werd.

Deborah

Ondervloer - Soundfelt vlas

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Er zijn een aantal gegevens waarmee de verschillende soorten isolatie met elkaar zijn te vergelijken:
 
 • Warmtegeleiding coëfficient  (Lambda-waarde)
 • Isolatiewaarde  (R-waarde)
 • Isolatiewaarde  (U-waarde)
 • Dampdiffusieweerstand (µ-waarde)
 • Warmte opslag capaciteit  (C-waarde)
 • Geluids isolatiewaarde 
 • Brandveiligheid (klasse)

Warmtegeleidingscoëfficient (lambda-waarde)
Geeft aan hoe goed een materiaal warmte geleid. Hoe lager de waarde hoe beter. Deze waarde is een materiaaleigenschap en dus niet dikte afhankelijk. Isolatiematerialen zijn met deze waarde goed met elkaar te vergelijken gezien de dikte niet meespeelt. De lambda waarde wordt uitgedrukt in W/mK  
 
Isolatiewaarde  (R-waarde)
De R-waarde geeft de isolatiewaarde weer van een materiaal. Hoe hoger de R-waarde hoe beter het product de warmte tegenhoud. De R-waarde is dikte afhankelijk. Hoe dikker het materiaal hoe hoger de R-waarde zal zijn. De R-waarde van een materiaal is te berekenen aan de hand van de lambda-waarde (zie hierboven), de formule is als volgt:
 
R-waarde =  Dikte van het materiaal in meters / lambda waarde
 
De R-waarde van een materiaal wordt vaak opgegeven in Rd. Naast de Rd waarde is er ook de Rc waarde. De Rc-waarde heeft betrekking op de Isolatiewaarde van de complete constructie. Zowel het isolatiemateriaal als de houtconstructie, aftimmerig en dakbedekking.
 
Isolatiewaarde  (U-waarde)
De U-waarde is eigenlijk de omgekeerde R-waarde. De U-waarde dus geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat. Deze waarde wordt gebruikt voor materialen met een vaste dikte. (bijvoorbeeld dubbelglas). Hoe hoger de U-waarde, hoe slechter de isolatie en dus hoe lager hoe beter. 

De U-waarde kan je vanuit de R waarde berekenen: 

1 / R-waarde =  U-waarde. 

Of andersom: 

1 / U-waarde = R-waarde

 
Dampdiffusieweerstand (µ-waarde)
Vochtige lucht verplaatst zich altijd van een vochtige omgeving naar een minder vochtige omgeving. (warme lucht vloeit altijd naar koude lucht). Tijdens dit transport ondervindt de zogenaamde dampstroom een weerstand die afhankelijk is van het type materiaal waar de dampstroom doorheen gaat. Deze weerstand (de dampdifusieweerstand) van het materiaal wordt uitgedrukt in een zgn. µ-waarde.  De µ-waarde geeft de verhouding weer van de dampweerstand van het van materiaal t.o.v. de dampweerstand van een laag lucht.  De µ-waarde van lucht is 1. Materialen waardoor geen dampstroom mogelijk is, bijvoorbeeld plastic, hebben een oneindige dampdiffusieweerstand.  
 
Warmtecapaciteit (C -waarde)
Dit geeft aan hoeveel energie er nodig is om het materiaal 1 graad te doen stijgen.  Dit is een materiaaleigenschap en dus niet dikte afhankelijk. Hoe hoger de C-waarde hoe trager een isolatiemateriaal opwarmt.  Dit betekend dat wanneer zomers de zon op de gevel straat, het bij isolatiemateriaal met een hoge C-waarde lang duurt voordat de muur is opgewamd en deze wamte doorgeeft naar binnen. Het blijft binnen dus langer koel in de zomer. Andersom: In de winter zorgt isolatiemateriaal met een hoge C-waarde ervoor dat de warmte langer in de muur blijft en dus niet snel naar buiten lekt. Een eenmaal opgewarmd huis heeft hierdoor veel minder bij-verwarming nodig. 
 
Geluidsisolatie waarde
De geluidsisolatie van een materiaal wordt onderverdeeld in 2 soorten:
 
 • Luchtgeluidsisolatie (geluiden die zich voortplanten in de lucht zoals muziek)
 • Contactgeluidsisolatie (geluiden die zich voortplanten in het materiaal door bv een  trillende wasmachine)

Luchtgeluidsisolatie
De luchtgeluidisolatie van een materiaal wordt onderverdeeldt in 2 soorten:
 
 • De geluidsabsorptie 
 • De geluidisolatie

Geluid absorptiecoefficiënt (Alfa-waarde)
De geluid absorptiecoëficient geeft weer hoeveel geluid er geabsorbeerd wordt door het materiaal en dus ook hoeveel geluid het terug kaatst. De absorptiecoeficient  wordt uitgedrukt in een schaal van 0-1. 
Waarbij 1 een geluidsabsorptie weergeeft van 100% oftewel er is geen enkele weerkaatsing van het geluid. Bijvoorbeeld bij lucht. En 0 een totale weerkaatsing van het geluid weergeeft. De geluidsabsorptie zegt niets over de mate waarin het materiaal geluid doorlaat. Maar geeft alleen weer hoeveel geluid er wordt terug gereflecteerd de ruimte in.  
 
Absorptiematerialen zijn in het algemeen licht van gewicht en bezitten meestal een poreuze open structuur, terwijl materialen die geluid isoleren (dus niet doorlaten) niet poreus zijn en bij voorkeur een grote massa per oppervlak hebben. 
 
Geluidsisolatie (db)
De geluidsisolatie geeft aan hoeveel geluid het materiaal verzwakt van de ene naar de andere ruimte. De verzwakking van het geluid wordt uitgedrukt in db(decibel) en is afhankelijk van de dikte van het materiaal. (hoe dikker het materiaal hoe minder geluid het doorlaat). De geluidisolatie is sterk afhankelijk van de omstandigheden, zoals kieren en geluidlekken.
 
Contactgeluid
Het isoleren van contactgeluid is een stuk lastiger dan het isoleren van luchtgeluid. De enige manier om contactgeluid te isoleren is door de wand of vloer te ontkoppelen van de rest van de ruimte. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van rubbers of schuimband. Het voorkomen van contactgeluid bij vloeren wordt meestal opgelost door het leggen van een (zachte) ondervloer van bijvoorbeeld houtvezel of vilt. Door gebuik van de ondervloer wordt het contactgeluid van de dekvloer en de verdiepingsvloer voorkomen. De contactgeluid reductie wordt vaak opgegeven in 2 getallen. De verzwakking van het  contactgeluid naar de ruimte eronder en de verzwakking van het contact geluid dat terug de kamer in kaatst. Omdat het contactgeluid afhangt van het soort verdiepingsvloer en de dekvloer heeft het getal alleen betrekking op specifieke vloeren, bijvoorbeeld alleen bij laminaat.
 
Rekenen met Isolatiewaardes (RC-waarde)
De Rc-waarde is de isolatiewaarde van de totale constructie. Bijvoorbeeld van een dak of muur. De Rc-waarde kun je berekenen als je de dikte en de warmtegeleidings coëfficient hebt van alle materialen die in de constructie zijn gebruikt.
 
De berekening is dan als volgt: Bereken van elk product de Rd waarde en tel deze bij elkaar op, dit maakt de Rc-waarde. 
Let op, lucht telt ook mee. I.p.v. warmtegeleiding wordt bij "lucht" de warmteweerstand vermeld: Bij een horizontale spouw wordt een lambda-waarde van 0.182 aangehouden, bij een verticale spouw krijgt lucht een lambda-waarde van 0.169.
 
Brandveiligheid (Brandklasse)
 
Er zijn sinds 2003 zeven Euro-brandklassen: A1, A2, B, C, D, E en F. De A1 klasse is de hoogste en daarmee veiligste klasse. Als basis voor het nieuwe brandklassensysteem geldt dat het beste product geen enkele bijdrage mag leveren aan een brand. Een onbrandbaar product hoort dus thuis in de hoogste klasse. Een product dat zeer snel vlam vat en snel verbrandt met veel hitte-ontwikkeling, dus het meest brandbare product, komt in de laagste klasse (F). Bij de bepaling van het brandgedrag van bouwproducten is gekeken naar onderstaande aspecten:
 
 • Temperatuurstijging
 • Massaverlies
 • Vlamuitbreiding
 • Mate van branduitbreiding
 • Horizontale vlamuitbreiding
 • Totale calorische waarde
 • Rookontwikkeling
 • Vlamtijden
 • Totale hitte-ontwikkeling
 • Totale rookproductie
 • Productie van brandende druppels / delen
 
Brandklasses

 
 • Klasse A1 - Geen enkele bijdrage - Onbrandbaar 
 • Klasse A2 - Nauwelijks bijdrage - Praktisch niet brandbaar 
 • Klasse B   - Erg beperkte bijdrage - Heel moeilijk brandbaar 
 • Klasse C - Grote bijdrage - Brandbaar
 • Klasse D - Hoge bijdrage - Goed brandbaar 
 • Klasse E - Zeer hoge bijdrage - Zeer brandbaar 
 • Klasse F - Niet bepaald, Niet getest of voldoet niet aan E