img img img

Hennep Isolatie Plus

Merk: Hempflax

€ 53,08 per pak incl. btw
€ 9,22 per m2

Afmetingen per stuk lxbxh:
120cm x60cm x60mm
Aantal stuks per pak:
8
Totaal per pak:
5,76 m2
Aantal
Maak een keuze
Dit product wordt apart verzonden door
Hempflax

bezorgkosten
Voor de producten van deze leverancier worden aparte verzendkosten berekend van
€ 75,- gratis vanaf € 850,-

Levertijd: 4 werkdagen

Nederland
Land van herkomst: Nederland

keurmerken_compostable.jpg keurmerken_recyclebaar.jpg keurmerken_tuv.jpg


Bekijk hier meer producten van het merk HempflaxHempflax logo
Artikelnummer : 2700000034071

Isolatiemateriaal van natuurlijke hennepvezel voor het gebruik in de bouw  en voor de doe-het-zelver. Hempflax Isolatie wordt in matvorm van verschillende dikten geleverd en is geschikt voor warmte -en geluidsisolatie van daken, muren en vloeren. Hempflax Isolatie is het ecologische alternatief voor conventionele isolatiematerialen en groeit in Nederland . De verwerking van Hempflax Isolatie is schoon en stofarm. Het materiaal is verdraagzaam voor de huid zonder dat je er jeuk van krijgt.

Technische eigenschappen:

 • Dichtheid kg/m3: 37
 • Lamda-waarde: 0,038
 • Rd-waarde: 1,58
 • Warmteopslag C: 1600
 • Dampdiffusie (u): 1,5
 • Brandklasse: E Euroclass

Hempflax Isolatie is een kwaliteitsproduct met een hoge isolatiewaarde. Hempflax Isolatie kenmerkt zich door uitstekende technische eigenschappen en voldoet aan de Europese technische toelatingseisen en DIN-normen met certificaten. Hennepvezel heeft een goede vochtopname -en verdelingseigenschappen waardoor een optimale vochtregulatie ontstaat. Omdat hennepvezel geen eiwitten bevat is heeft het materiaal geen chemische behandeling tegen ongedierten nodig. Als brandbestrijdingsmiddel is soda toegevoegd. Hempflax Isolatie zorgt voor een mensvriendelijk en gezond interieurklimaat.
 
 

Product info

hempflax-bedrijfs-presentatie.pdf
Certificate SCC Plus1.pdf

Hempflax Isolatie bestaat voor 90% uit hennepvezel en 10% bico of PLA (mais zetmeel) versterkingsvezel.

Milieu informatie

Missie voor een duurzame toekomst

De missie van Hempflax is de mens en het milieu te dienen door betaalbare, moderne, natuurlijke hennepproducten voor een duurzame toekomst te leveren. De ontwikkeling van een productenketen van boer tot consument. Dit is het doel dat het bedrijf voor ogen staat vanaf het moment dat het industriële hennep opnieuw introduceerde. Deze keten is nog niet rond. Het betekent hard werken en er wordt veel tijd en geld in onderzoek en ontwikkeling gestoken. Hempflax geeft de strijd niet op, maar heeft daarbij ondersteuning, en in het bijzonder, van de winkeliers nodig.

Extra info

In het begin van de jaren negentig raakte de Nederlandse zakenman Ben Dronkers bekend met de mogelijkheden van industriële hennep. Nadat hij erachter kwam dat de teelt en bewerking van hennep kunnen bogen op een lange geschiedenis in Nederland, en hij de ecologische waarde daarvan herontdekte, had hij zijn ideaal gevonden. De ambitie om een milieuvriendelijk, economisch gezond, traditioneel gewas weer in zijn vaderland in te voeren en vervolgens in de rest van de wereld. In 1993 richtte Dronkers met dit doel voor ogen de onderneming Hempflax op.

Met 140 hectaren startte Hempflax in 1994 de herintroductie van hennep in Nederland. Dit vereiste ingrijpende aanpassingen van moderne oogst- en bewerkingsmachines voor een gewas dat 50 jaar lang niet was geproduceerd. Zoals iedere plant stelt hennep speciale eisen aan het planten en oogsten, maar met de toen beschikbare machines konden niet aan die eisen worden voldaan. Er werd en er wordt nog steeds veel tijd aan onderzoek en ontwikkeling besteed om machines aan de zeer specifieke eisen van de taaie, vezelige stengels van de hennepplant aan te passen.
 
Deze industriële productieketen vindt haar oorsprong in de duurzame landbouw. Via contractteelt met akkerbouwers in Nederland en Duitsland verkrijgt HempFlax jaarlijks nieuwe natuurvezel, met name vezelhennep. Door herwinbare grondstoffen op de markt te brengen loopt HempFlax voorop in deze innovatieve industriële ontwikkeling. Met als hoofddoel herwinbare grondstoffen te maken voor industriële eindproducten en artikelen voor de consumentenmarkt.
 
HempFlax biedt ondernemers en consumenten de gelegenheid inhoud te geven aan hun verantwoordelijkheid voor het milieu. De duurzame keten werkt volgens de universele milieugedachte van weldenkende mensen, die erop is gericht de ecologische kringloop zoveel mogelijk in stand te houden. Ondernemers, managers, banken en consumenten dienen zich in te spannen om gebruik te maken van de mogelijkheden die HempFlax bewerkstelligt.
 
Met visie en innovatieve daadkracht geeft HempFlax in Nederland inhoud aan het begrip agrificatie. Door herwinbare grondstoffen beschikbaar te stellen kunnen milieubelastende synthetische vezels die zijn vervaardigd van fossiele grondstoffen - zoals onder meer nylon en plastics – worden vervangen door vezels van herwinbare grondstoffen.
 
Door hennephout te produceren voor onder meer papier, bouwmateriaal, zaagsel en veel andere milieubelastende consumptieartikelen, gaat HempFlax ook onnodige houtkap en ontbossing tegen. HempFlax geeft gehoor aan de verontrustende signalen die wijzen op de dalende kwaliteit van de natuur op Aarde. Tegelijk beantwoordt HempFlax de klemmende oproep van de Verenigde Naties in de milieuverdragen van Rio de Janeiro, Kyoto en Johannesburg.
 
Zonder ingrijpende veranderingen in het milieubewustzijn van ondernemers en consumenten leidt het toenemend energieverbruik en het consumptietempo van de groeiende wereldbevolking ertoe dat fossiele bronnen - zoals aardolie en haar derivaten - nog deze eeuw opdrogen. Vezelhennep vormt een onuitputtelijke, duurzame en jaarlijks terugkerende bron voor energie en herwinbare industriële grondstoffen.
 
Sinds 1994 is de visie van HempFlax tastbaar in de vorm van natuurvezelproducten van hoge kwaliteit. Toepassing van herwinbare grondstoffen en de consumptie van producten die hier uit voortkomen, is de enige realistische basis voor het terugdringen van het broeikaseffect. De hoeveelheid CO2 in de atmosfeer hoeft niet langer te stijgen, mits de mogelijkheden van de duurzame landbouw worden benut.
 
Zodra meer bedrijven herwinbare vezels in hun productieproces toepassen wordt deze duurzame industriële keten langer en krachtiger. Dit proces begint bij de akkerbouwers van HempFlax en eindigt bij de consument. Worden de mogelijkheden van deze keten benut, dan blijft het leefklimaat voor mensen, dieren en planten gespaard. Toekomstige generaties zullen daar dankbaar voor zijn.
 
 
Hennep vandaag de dag
 
In de periode van 1995 tot 2001 heeft Hempflax de oogst- en bewerkingsmethoden voor industriële hennep opnieuw uitgevonden. Toen de onderneming van start ging waren er geen oogstmachines of balenpersen die ‘de sterkste vezel die de mens kent’ aankonden. Er werden door Hempflax gespecialiseerde machines voor het oogsten van hennep ontworpen, ontwikkelt en gepatenteerd. Tot op de dag van vandaag blijft Hempflax deze processen inoveren.
 
Na het maaien van het hennepgewas worden de stengels op de akker achtergelaten waar de bastvezels door de inwerking van regen en dauw worden losgemaakt; gedurende die tijd worden de stengels regelmatig door een machine omgewoeld, de zogenaamde hennepkeerder. Wanneer men de stengels voldoende heeft laten ´roten´, worden ze door de hennepbalenpers opgehaald en tot keurige vierkante balen gemaakt. In afwachting van verdere bewerking worden de hennepbalen droog opgeslagen in de voorraadmagazijnen van Hempflax in Oude Pekela. De balen worden vanaf de vloer tot aan het plafond gestapeld: hennep zo ver het oog reikt.
 
Scheiden vezel en hout
 
De volgende belangrijke ontwikkeling in de moderne bewerking van hennep was het ontwerpen van een machine om de bastvezels van de houtkern van de stengel te scheiden, een proces dat ‘primaire scheiding’ wordt genoemd. De scheidingslijn, die in de Hempflax-fabriek is ontwikkeld en geïnstalleerd, strekt zich uit van het ene eind van het gebouw naar het andere: maar liefst 77 meter. Enkele jaren later werd een tweede scheidingslijn van 55 meter gebouwd, die nog fijnere vezel produceert. Beide machinelijnen verwerken momenteel 8-10 ton hennepstro per uur. De verwerkingslijn van Hempflax scheidt niet alleen de bastvezel van het hout, maar ook het blad, het zaad en de stof die overblijft. Deze vijf grondstoffen vormen de basis voor de biologische producten die Hempflax thans op de markt brengt.
 
Optimaal gebruik van deze hernieuwbare bron
 
In 2003 oogste en verwerkte Hempflax 2400 hectaren vezelhennep. Tot op de dag van vandaag verwerkt Hempflax ieder jaar honderden hectaren hennep. Het gewas wordt tot een flexibele combinatie van producten verwerkt. Productie, bewerking, verwerking en marketing zijn er procesmatig op gericht het gebruik van deze duurzame bron te optimaliseren. Hennephout wordt toegepast als stalstrooisel en als strooisel in kooien voor kleine huisdieren. Hempflax vezel dient als grondstof in de productie van specialpapier, zoals vloeipapier voor cigaretten en in geperste vorm, wordt de vezel heden ten dagen gebruikt in de automobielindustrie om onderdelen zoals deurpanelen en dashboards van te vervaardigen. Hempflax vezels worden o.a. door BMW, Opel en Mercedes gebruikt en ook in de nieuwste electrische auto. Ook worden hennepvezel en hennephout samen verwerkt tot papier en bouwmateriaal. De belangrijkste toepassing van hennep als bouwmateriaal is Hempflax isolatie, een super alternatief voor steenwol en glaswol.
 
Al deze producten kunnen verscheidene malen worden hergebruikt en/of na gebruik worden gecomposteerd. Stof, een restproduct bij de verwerking van hennep, wordt reeds toegepast als compost en heeft gunstige vooruitzichten als opvulsel in plastic granulaat.
 
De totale hennepplant zal in de toekomst ook worden toegepast als biomassa.

 

Films
Andere uitvoeringen

Hennep Isolatie Plus
Hennep Isolatie Plus
Uitvoering: 40 mm
6,14 per m2

Hennep Isolatie Plus
Hennep Isolatie Plus
Uitvoering: 80 mm
12,29 per m2

Hennep Isolatie Plus
Hennep Isolatie Plus
Uitvoering: 100 mm
15,36 per m2

Hennep Isolatie Plus
Hennep Isolatie Plus
Uitvoering: 120 mm
18,43 per m2

Hennep Isolatie Plus
Hennep Isolatie Plus
Uitvoering: 140 mm
21,51 per m2

Hennep Isolatie Plus
Hennep Isolatie Plus
Uitvoering: 160 mm
24,58 per m2

Hennep Isolatie Plus
Hennep Isolatie Plus
Uitvoering: 180 mm
27,65 per m2

Hempflax

Sinds 1994 houdt HempFlax in Oude Pekela zich bezig met de productie van hennep en vlas en de verwerking van deze hernieuwbare grondstoffen tot halffabricaten en eindproducten. In 2012 werd HempFlax Roemenië opgericht. Dit betekende een uitbreiding van de capaciteit voor ontwikkeling en verbetering van producten gemaakt van natuurlijke vezels.

Hempflax
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Reactie


Beste, Je moet even op het knopje klikken 'toon meer info'. Daar staat het wel, groet Bart

eco-logisch 11-9-2018 10:36:29
Reactie


bv 8 cm isolatie kan niet vinden wat r waarde is

kielman 8-9-2018 20:12:39
Heel Goed


De hennep isolatie is fijn om mee te werken. Het voelt stevig en kwalitatief. De isolatiewaarde zal ongetwijfeld goed zijn. Het is even doorduwen over de spauwankers. Het hielp om de mat ervoor te houden en dan met een hamer op de kop van het anker te slaan. Hierdoor sla je als het ware een gaatje door de mat. Het doorprikken zonder gebruik van de hamer is geen doen. De metselaars met wie ik werkte en die uit de reguliere bouw komen, waren verrast over het spul en vonden het allemaal wel grappig. Desalniettemin ook zij tevreden. Een goede aankoop, die hennep. (hij ruikt overigens niet meer naar hennep)

Winnie 29-11-2012 11:50:42

Hennep Isolatie Plus

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Er zijn een aantal gegevens waarmee de verschillende soorten isolatie met elkaar zijn te vergelijken:
 
 • Warmtegeleiding coëfficient  (Lambda-waarde)
 • Isolatiewaarde  (R-waarde)
 • Isolatiewaarde  (U-waarde)
 • Dampdiffusieweerstand (µ-waarde)
 • Warmte opslag capaciteit  (C-waarde)
 • Geluids isolatiewaarde 
 • Brandveiligheid (klasse)

Warmtegeleidingscoëfficient (lambda-waarde)
Geeft aan hoe goed een materiaal warmte geleid. Hoe lager de waarde hoe beter. Deze waarde is een materiaaleigenschap en dus niet dikte afhankelijk. Isolatiematerialen zijn met deze waarde goed met elkaar te vergelijken gezien de dikte niet meespeelt. De lambda waarde wordt uitgedrukt in W/mK  
 
Isolatiewaarde  (R-waarde)
De R-waarde geeft de isolatiewaarde weer van een materiaal. Hoe hoger de R-waarde hoe beter het product de warmte tegenhoud. De R-waarde is dikte afhankelijk. Hoe dikker het materiaal hoe hoger de R-waarde zal zijn. De R-waarde van een materiaal is te berekenen aan de hand van de lambda-waarde (zie hierboven), de formule is als volgt:
 
R-waarde =  Dikte van het materiaal in meters / lambda waarde
 
De R-waarde van een materiaal wordt vaak opgegeven in Rd. Naast de Rd waarde is er ook de Rc waarde. De Rc-waarde heeft betrekking op de Isolatiewaarde van de complete constructie. Zowel het isolatiemateriaal als de houtconstructie, aftimmerig en dakbedekking.
 
Isolatiewaarde  (U-waarde)
De U-waarde is eigenlijk de omgekeerde R-waarde. De U-waarde dus geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat. Deze waarde wordt gebruikt voor materialen met een vaste dikte. (bijvoorbeeld dubbelglas). Hoe hoger de U-waarde, hoe slechter de isolatie en dus hoe lager hoe beter. 

De U-waarde kan je vanuit de R waarde berekenen: 

1 / R-waarde =  U-waarde. 

Of andersom: 

1 / U-waarde = R-waarde

 
Dampdiffusieweerstand (µ-waarde)
Vochtige lucht verplaatst zich altijd van een vochtige omgeving naar een minder vochtige omgeving. (warme lucht vloeit altijd naar koude lucht). Tijdens dit transport ondervindt de zogenaamde dampstroom een weerstand die afhankelijk is van het type materiaal waar de dampstroom doorheen gaat. Deze weerstand (de dampdifusieweerstand) van het materiaal wordt uitgedrukt in een zgn. µ-waarde.  De µ-waarde geeft de verhouding weer van de dampweerstand van het van materiaal t.o.v. de dampweerstand van een laag lucht.  De µ-waarde van lucht is 1. Materialen waardoor geen dampstroom mogelijk is, bijvoorbeeld plastic, hebben een oneindige dampdiffusieweerstand.  
 
Warmtecapaciteit (C -waarde)
Dit geeft aan hoeveel energie er nodig is om het materiaal 1 graad te doen stijgen.  Dit is een materiaaleigenschap en dus niet dikte afhankelijk. Hoe hoger de C-waarde hoe trager een isolatiemateriaal opwarmt.  Dit betekend dat wanneer zomers de zon op de gevel straat, het bij isolatiemateriaal met een hoge C-waarde lang duurt voordat de muur is opgewamd en deze wamte doorgeeft naar binnen. Het blijft binnen dus langer koel in de zomer. Andersom: In de winter zorgt isolatiemateriaal met een hoge C-waarde ervoor dat de warmte langer in de muur blijft en dus niet snel naar buiten lekt. Een eenmaal opgewarmd huis heeft hierdoor veel minder bij-verwarming nodig. 
 
Geluidsisolatie waarde
De geluidsisolatie van een materiaal wordt onderverdeeld in 2 soorten:
 
 • Luchtgeluidsisolatie (geluiden die zich voortplanten in de lucht zoals muziek)
 • Contactgeluidsisolatie (geluiden die zich voortplanten in het materiaal door bv een  trillende wasmachine)

Luchtgeluidsisolatie
De luchtgeluidisolatie van een materiaal wordt onderverdeeldt in 2 soorten:
 
 • De geluidsabsorptie 
 • De geluidisolatie

Geluid absorptiecoefficiënt (Alfa-waarde)
De geluid absorptiecoëficient geeft weer hoeveel geluid er geabsorbeerd wordt door het materiaal en dus ook hoeveel geluid het terug kaatst. De absorptiecoeficient  wordt uitgedrukt in een schaal van 0-1. 
Waarbij 1 een geluidsabsorptie weergeeft van 100% oftewel er is geen enkele weerkaatsing van het geluid. Bijvoorbeeld bij lucht. En 0 een totale weerkaatsing van het geluid weergeeft. De geluidsabsorptie zegt niets over de mate waarin het materiaal geluid doorlaat. Maar geeft alleen weer hoeveel geluid er wordt terug gereflecteerd de ruimte in.  
 
Absorptiematerialen zijn in het algemeen licht van gewicht en bezitten meestal een poreuze open structuur, terwijl materialen die geluid isoleren (dus niet doorlaten) niet poreus zijn en bij voorkeur een grote massa per oppervlak hebben. 
 
Geluidsisolatie (db)
De geluidsisolatie geeft aan hoeveel geluid het materiaal verzwakt van de ene naar de andere ruimte. De verzwakking van het geluid wordt uitgedrukt in db(decibel) en is afhankelijk van de dikte van het materiaal. (hoe dikker het materiaal hoe minder geluid het doorlaat). De geluidisolatie is sterk afhankelijk van de omstandigheden, zoals kieren en geluidlekken.
 
Contactgeluid
Het isoleren van contactgeluid is een stuk lastiger dan het isoleren van luchtgeluid. De enige manier om contactgeluid te isoleren is door de wand of vloer te ontkoppelen van de rest van de ruimte. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van rubbers of schuimband. Het voorkomen van contactgeluid bij vloeren wordt meestal opgelost door het leggen van een (zachte) ondervloer van bijvoorbeeld houtvezel of vilt. Door gebuik van de ondervloer wordt het contactgeluid van de dekvloer en de verdiepingsvloer voorkomen. De contactgeluid reductie wordt vaak opgegeven in 2 getallen. De verzwakking van het  contactgeluid naar de ruimte eronder en de verzwakking van het contact geluid dat terug de kamer in kaatst. Omdat het contactgeluid afhangt van het soort verdiepingsvloer en de dekvloer heeft het getal alleen betrekking op specifieke vloeren, bijvoorbeeld alleen bij laminaat.
 
Rekenen met Isolatiewaardes (RC-waarde)
De Rc-waarde is de isolatiewaarde van de totale constructie. Bijvoorbeeld van een dak of muur. De Rc-waarde kun je berekenen als je de dikte en de warmtegeleidings coëfficient hebt van alle materialen die in de constructie zijn gebruikt.
 
De berekening is dan als volgt: Bereken van elk product de Rd waarde en tel deze bij elkaar op, dit maakt de Rc-waarde. 
Let op, lucht telt ook mee. I.p.v. warmtegeleiding wordt bij "lucht" de warmteweerstand vermeld: Bij een horizontale spouw wordt een lambda-waarde van 0.182 aangehouden, bij een verticale spouw krijgt lucht een lambda-waarde van 0.169.
 
Brandveiligheid (Brandklasse)
 
Er zijn sinds 2003 zeven Euro-brandklassen: A1, A2, B, C, D, E en F. De A1 klasse is de hoogste en daarmee veiligste klasse. Als basis voor het nieuwe brandklassensysteem geldt dat het beste product geen enkele bijdrage mag leveren aan een brand. Een onbrandbaar product hoort dus thuis in de hoogste klasse. Een product dat zeer snel vlam vat en snel verbrandt met veel hitte-ontwikkeling, dus het meest brandbare product, komt in de laagste klasse (F). Bij de bepaling van het brandgedrag van bouwproducten is gekeken naar onderstaande aspecten:
 
 • Temperatuurstijging
 • Massaverlies
 • Vlamuitbreiding
 • Mate van branduitbreiding
 • Horizontale vlamuitbreiding
 • Totale calorische waarde
 • Rookontwikkeling
 • Vlamtijden
 • Totale hitte-ontwikkeling
 • Totale rookproductie
 • Productie van brandende druppels / delen
 
Brandklasses

 
 • Klasse A1 - Geen enkele bijdrage - Onbrandbaar 
 • Klasse A2 - Nauwelijks bijdrage - Praktisch niet brandbaar 
 • Klasse B   - Erg beperkte bijdrage - Heel moeilijk brandbaar 
 • Klasse C - Grote bijdrage - Brandbaar
 • Klasse D - Hoge bijdrage - Goed brandbaar 
 • Klasse E - Zeer hoge bijdrage - Zeer brandbaar 
 • Klasse F - Niet bepaald, Niet getest of voldoet niet aan E