We zijn open voor Click & Collect - Verfmengen -De Showroom is op afspraak. Lees hier meer
img

Ondervloer - Roomfelt houtvezel

Merk: Steico

€ 28,71 per pak incl. btw
€ 3,08 per m2

Afmetingen per stuk lxbxh:
79cm x59cm x7mm
Aantal stuks per pak:
20
Totaal per pak:
9,32 m2
Aantal
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 30,00
Gratis verzonden vanaf € 500,-

Levertijd: 3 werkdagen

Zwitserland
Land van herkomst: Zwitserland

keurmerken_fsc.jpg keurmerken_natureplus.jpg

 • Herwinbare grondstoffen
 • Duurzame kwaliteit
 • Milieuvriendelijke of gerecyclede verpakking

Bekijk hier meer producten van het merk SteicoSteico logo
Artikelnummer : 5901115302308

De perfecte geluidsisolatie onder parket en laminaat vloeren tot 19 dB. Verbetering van de akoestiek op parket en laminaat vloeren.
 • Uitstekende isolerende eigenschappen 
 • Hoge compressie kracht tot 20 t/m2 - belangrijk voor onder klik-systeem vloeren
 • Hoge waterdampopenheid 
 • Bestand tegen chemische oplosmiddelen 
 • Gemakkelijke en snelle installatie (te snijden met mes)
 • Recyclebaar

Product info

Roommade_productblad_Roomfelt_DEF.pdf

 • Densiteit: > 240 kg/m³ Tolerantie +/- 2,4 kg
 • Dikte: 7 mm Tolerantie +/- 0,3 mm
 • Lengte: 0,85 m Tolerantie + /- 3mm
 • Breedte: 0,59 m Tolerantie +/- 3mm
 • Dampdichtheid: sd < 100 m
 • Thermische weerstand (R): 0,07 m² K/W Conform DIN 52616
 • Gewicht per plaat: 1,68 kg
 • Loopgeluidreductie: Goed
 • Contactgeluidreductie: Llin = 9 dB (ΔLw = 20 dB) i.c.m. 15 mm meerlaagsparket / vaste dekvloer Conform NEN-EN-ISO 140-8 / 717-2

Milieu informatie

Verpakking: FCKW-vrij, geen oplosmiddelen, ozon-vriendelijk


Steico

Steico heeft sterke damp open ondervloeren die volledig recyclebaar zijn.

Steico
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Reactie


top dankje, heb het net besteld :)

kristof
Reactie


Dit moet zeker kunnen met een klik vloer

Robert-Jan
Algemene vraag


Hallo, ik wil deze roomfelt graag leggen op bestaande underlayment platen en op de roomfelt vlasrol, dan de parktevloer zwevend leggen. Kan dit denken jullie?

kristof de ridder
Reactie


Betere geluid isolatie kan alleen met een dikker materiaal en dat gaat vaak niet vanwege de deuren en natuurlijk vanwege de prijs

rob bos
Reactie


Het zal ongetwijfeld de combinatie inderdaad zijn, Rob. Ik had gewoon meer verwacht van dit product (van dit merk) en dan baal ik; dat het net zo'n slechte ondervloer is als de reguliere groene platen. Kan je me misschien adviseren, wat dan een goede geluidsdemping zou zijn onder wps (merk Neo Classen)? Zou kurk een optie zijn?

Rachel
Reactie


Vervelend om te horen maar deze ondervloer heeft dezelfde geluiddemping als de reguliere groene plaatjes (die we trouwens ook verkopen ). Ik denk toch dat je de oorzaak moet zoeken in het type vloer

rob bos
Slecht


Diep teleurgesteld in deze ondervloer. Ten opzichte van reguliere goedkope ondervloerplaten, is het qua geluiddemping nog steeds een ramp. Het ligt bij mij nu onder klik-wps en het is zelfs op platte gympies luid. Dusdanig luid, ik bijna in staat ben om de vloer opnieuw te leggen met een andere ondervloer, voordat ik mijn luid klagende onderbuur er ook nog bij krijg.

Rachel
Reactie


Kurk ondervloer is ook niet geschikt om op te verlijmen.

Rob Bos
Algemene vraag


Bedankt voor uw reactie, ik zoek echter wel een ondervloer zonder formaldehyde. Mijn ervaring in de lokale bouwmarkten is dat ze niet weten of dit nu wel of niet in een product zit... Is eventueel kurk ook geschikt als ondervloer voor vinyl?

Renate
Reactie


Vooral geen tape gebruiken dat ga je zien, lokaal is vaak mooie vlakke watervaste spaanplaat of gladde messing en groef chipwood te verkrijgen. Vanwege hoge transportkosten kunnen we dat niet leveren voor dezelfde prijs als de handelaren bij jou in de buurt.

Rob Bos
Algemene vraag


Helaas, heeft u hiervoor nog een alternatief? Dus een ondervloer voor een vinylvloer... dat of gefixeerd moet worden met tape of om geheel te verlijmen? Het gaat om een vloer van ongeveer 30 m2

Renate
Reactie


We denken van niet omdat vinyl verlijmd moet worden op een harde ondergrond

Rob Bos
Algemene vraag


Is deze ondervloer ook geschikt voor onder een vinyl vloer? Het is de bedoeling om de vinyl vloer in zijn geheel te verlijmen.

Renate
Reactie


Zover wij weten is dit product samen met de vlas ondervloer vrij van schadelijke stoffen en de meest milieuvriendelijke in de markt. Formaldehyde zal er wel een beetje in zitten want dat zit in de natuur ook in hout.

Rob Bos
Algemene vraag


Hoe zijn deze platen wat betreft gezondheid? Zijn het alleen geperste houtvezels, of zijn er ook middelen aan toegevoegd, zoals kunsthars (formaldehyde, E0?), brandvertragers, verbetering van vochtbestendigheid,..

Michiel
Reactie


Soundvelt is echt alleen op geluid gericht en roomvelt heeft ook thermisch voordelen. Natuurlijk is het geen wonders isolatie, vanwege de dinkte, maar het helpt wel. Daarbij is het leggen van een vloer op roomvelt makkelijker. Het blijft goed liggen en je creeërt een mooi vlak oppervlakte om op te werken. Bart

Eco-Logisch
Algemene vraag


Ik ga een bamboevloer op hout leggen (planken in een huis uit 1923), zowel op de begane grond als op de eerste verdieping. Ik zie twee producten waar ik wat aan zou hebben: soundfelt en roomfelt. wat maakt dat ik voor een van beide zou kiezen?

van de wal
Algemene vraag


Dat vochtscherm zit onder het beton volgens ons en je kan gewoon die plaatjes op de betonvloer leggen dat doet iedereen.


Reactie


Er is niet specifiek sprake van een vochtige ondergrond, maar ik stelde de vraag omdat ik op meerdere plekken lees dat een minerale ondergrond zoals beton ALTIJD van een vochtscherm dient te worden voorzien, óf dat de ondervloer van zichzelf vochtwerend moet zijn. Begrijp ik het dus goed dat de bij de productspecificatie vermelde "Dampdichtheid:sd < 100 m" betekent dat de ondervloer vochtwerend is?

Mulder
Reactie


Er hoeft geen folie onder ,maar de vraag is wel waar komt het water vandaan?

Rob Bos
Algemene vraag


Moet op een betonnenvloer (in een flat) onder deze ondervloer een (plastic) vochtscherm worden aangebracht of is deze ondervloer van zichzelf vochtwerend genoeg? Dit vraag ik mij af, omdat bij de productspecificatie onder montage alleen een schone vloer als vereiste wordt genoemd.

Mulder

Ondervloer - Roomfelt houtvezel

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Er zijn een aantal gegevens waarmee de verschillende soorten isolatie met elkaar zijn te vergelijken:
 
 • Warmtegeleiding coëfficient  (Lambda-waarde)
 • Isolatiewaarde  (R-waarde)
 • Isolatiewaarde  (U-waarde)
 • Dampdiffusieweerstand (µ-waarde)
 • Warmte opslag capaciteit  (C-waarde)
 • Geluids isolatiewaarde 
 • Brandveiligheid (klasse)

Warmtegeleidingscoëfficient (lambda-waarde)
Geeft aan hoe goed een materiaal warmte geleid. Hoe lager de waarde hoe beter. Deze waarde is een materiaaleigenschap en dus niet dikte afhankelijk. Isolatiematerialen zijn met deze waarde goed met elkaar te vergelijken gezien de dikte niet meespeelt. De lambda waarde wordt uitgedrukt in W/mK  
 
Isolatiewaarde  (R-waarde)
De R-waarde geeft de isolatiewaarde weer van een materiaal. Hoe hoger de R-waarde hoe beter het product de warmte tegenhoud. De R-waarde is dikte afhankelijk. Hoe dikker het materiaal hoe hoger de R-waarde zal zijn. De R-waarde van een materiaal is te berekenen aan de hand van de lambda-waarde (zie hierboven), de formule is als volgt:
 
R-waarde =  Dikte van het materiaal in meters / lambda waarde
 
De R-waarde van een materiaal wordt vaak opgegeven in Rd. Naast de Rd waarde is er ook de Rc waarde. De Rc-waarde heeft betrekking op de Isolatiewaarde van de complete constructie. Zowel het isolatiemateriaal als de houtconstructie, aftimmerig en dakbedekking.
 
Isolatiewaarde  (U-waarde)
De U-waarde is eigenlijk de omgekeerde R-waarde. De U-waarde dus geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat. Deze waarde wordt gebruikt voor materialen met een vaste dikte. (bijvoorbeeld dubbelglas). Hoe hoger de U-waarde, hoe slechter de isolatie en dus hoe lager hoe beter. 

De U-waarde kan je vanuit de R waarde berekenen: 

1 / R-waarde =  U-waarde. 

Of andersom: 

1 / U-waarde = R-waarde

 
Dampdiffusieweerstand (µ-waarde)
Vochtige lucht verplaatst zich altijd van een vochtige omgeving naar een minder vochtige omgeving. (warme lucht vloeit altijd naar koude lucht). Tijdens dit transport ondervindt de zogenaamde dampstroom een weerstand die afhankelijk is van het type materiaal waar de dampstroom doorheen gaat. Deze weerstand (de dampdifusieweerstand) van het materiaal wordt uitgedrukt in een zgn. µ-waarde.  De µ-waarde geeft de verhouding weer van de dampweerstand van het van materiaal t.o.v. de dampweerstand van een laag lucht.  De µ-waarde van lucht is 1. Materialen waardoor geen dampstroom mogelijk is, bijvoorbeeld plastic, hebben een oneindige dampdiffusieweerstand.  
 
Warmtecapaciteit (C -waarde)
Dit geeft aan hoeveel energie er nodig is om het materiaal 1 graad te doen stijgen.  Dit is een materiaaleigenschap en dus niet dikte afhankelijk. Hoe hoger de C-waarde hoe trager een isolatiemateriaal opwarmt.  Dit betekend dat wanneer zomers de zon op de gevel straat, het bij isolatiemateriaal met een hoge C-waarde lang duurt voordat de muur is opgewamd en deze wamte doorgeeft naar binnen. Het blijft binnen dus langer koel in de zomer. Andersom: In de winter zorgt isolatiemateriaal met een hoge C-waarde ervoor dat de warmte langer in de muur blijft en dus niet snel naar buiten lekt. Een eenmaal opgewarmd huis heeft hierdoor veel minder bij-verwarming nodig. 
 
Geluidsisolatie waarde
De geluidsisolatie van een materiaal wordt onderverdeeld in 2 soorten:
 
 • Luchtgeluidsisolatie (geluiden die zich voortplanten in de lucht zoals muziek)
 • Contactgeluidsisolatie (geluiden die zich voortplanten in het materiaal door bv een  trillende wasmachine)

Luchtgeluidsisolatie
De luchtgeluidisolatie van een materiaal wordt onderverdeeldt in 2 soorten:
 
 • De geluidsabsorptie 
 • De geluidisolatie

Geluid absorptiecoefficiënt (Alfa-waarde)
De geluid absorptiecoëficient geeft weer hoeveel geluid er geabsorbeerd wordt door het materiaal en dus ook hoeveel geluid het terug kaatst. De absorptiecoeficient  wordt uitgedrukt in een schaal van 0-1. 
Waarbij 1 een geluidsabsorptie weergeeft van 100% oftewel er is geen enkele weerkaatsing van het geluid. Bijvoorbeeld bij lucht. En 0 een totale weerkaatsing van het geluid weergeeft. De geluidsabsorptie zegt niets over de mate waarin het materiaal geluid doorlaat. Maar geeft alleen weer hoeveel geluid er wordt terug gereflecteerd de ruimte in.  
 
Absorptiematerialen zijn in het algemeen licht van gewicht en bezitten meestal een poreuze open structuur, terwijl materialen die geluid isoleren (dus niet doorlaten) niet poreus zijn en bij voorkeur een grote massa per oppervlak hebben. 
 
Geluidsisolatie (db)
De geluidsisolatie geeft aan hoeveel geluid het materiaal verzwakt van de ene naar de andere ruimte. De verzwakking van het geluid wordt uitgedrukt in db(decibel) en is afhankelijk van de dikte van het materiaal. (hoe dikker het materiaal hoe minder geluid het doorlaat). De geluidisolatie is sterk afhankelijk van de omstandigheden, zoals kieren en geluidlekken.
 
Contactgeluid
Het isoleren van contactgeluid is een stuk lastiger dan het isoleren van luchtgeluid. De enige manier om contactgeluid te isoleren is door de wand of vloer te ontkoppelen van de rest van de ruimte. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van rubbers of schuimband. Het voorkomen van contactgeluid bij vloeren wordt meestal opgelost door het leggen van een (zachte) ondervloer van bijvoorbeeld houtvezel of vilt. Door gebuik van de ondervloer wordt het contactgeluid van de dekvloer en de verdiepingsvloer voorkomen. De contactgeluid reductie wordt vaak opgegeven in 2 getallen. De verzwakking van het  contactgeluid naar de ruimte eronder en de verzwakking van het contact geluid dat terug de kamer in kaatst. Omdat het contactgeluid afhangt van het soort verdiepingsvloer en de dekvloer heeft het getal alleen betrekking op specifieke vloeren, bijvoorbeeld alleen bij laminaat.
 
Rekenen met Isolatiewaardes (RC-waarde)
De Rc-waarde is de isolatiewaarde van de totale constructie. Bijvoorbeeld van een dak of muur. De Rc-waarde kun je berekenen als je de dikte en de warmtegeleidings coëfficient hebt van alle materialen die in de constructie zijn gebruikt.
 
De berekening is dan als volgt: Bereken van elk product de Rd waarde en tel deze bij elkaar op, dit maakt de Rc-waarde. 
Let op, lucht telt ook mee. I.p.v. warmtegeleiding wordt bij "lucht" de warmteweerstand vermeld: Bij een horizontale spouw wordt een lambda-waarde van 0.182 aangehouden, bij een verticale spouw krijgt lucht een lambda-waarde van 0.169.
 
Brandveiligheid (Brandklasse)
 
Er zijn sinds 2003 zeven Euro-brandklassen: A1, A2, B, C, D, E en F. De A1 klasse is de hoogste en daarmee veiligste klasse. Als basis voor het nieuwe brandklassensysteem geldt dat het beste product geen enkele bijdrage mag leveren aan een brand. Een onbrandbaar product hoort dus thuis in de hoogste klasse. Een product dat zeer snel vlam vat en snel verbrandt met veel hitte-ontwikkeling, dus het meest brandbare product, komt in de laagste klasse (F). Bij de bepaling van het brandgedrag van bouwproducten is gekeken naar onderstaande aspecten:
 
 • Temperatuurstijging
 • Massaverlies
 • Vlamuitbreiding
 • Mate van branduitbreiding
 • Horizontale vlamuitbreiding
 • Totale calorische waarde
 • Rookontwikkeling
 • Vlamtijden
 • Totale hitte-ontwikkeling
 • Totale rookproductie
 • Productie van brandende druppels / delen
 
Brandklasses

 
 • Klasse A1 - Geen enkele bijdrage - Onbrandbaar 
 • Klasse A2 - Nauwelijks bijdrage - Praktisch niet brandbaar 
 • Klasse B   - Erg beperkte bijdrage - Heel moeilijk brandbaar 
 • Klasse C - Grote bijdrage - Brandbaar
 • Klasse D - Hoge bijdrage - Goed brandbaar 
 • Klasse E - Zeer hoge bijdrage - Zeer brandbaar 
 • Klasse F - Niet bepaald, Niet getest of voldoet niet aan E