img img

Natuleum

Merk: Lacq

€ 90,47 per pak incl. btw

Totaal per pak:
5 liter
Aantal
Maak een keuze
Gratis verzonden!

Levertijd: 3 werkdagen

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland

Bekijk hier meer producten van het merk LacqLacq logo
Artikelnummer: 2700000015674

Natuleum is een beproefd middel gemaakt uit 100% zuiver natuurlijke grondstoffen om hout werkelijk lang goed te houden. Natuleum bevat absoluut géén vluchtige bestanddelen zoals oplosmiddelen of water.

Natuleum blijft lange tijd plastisch, penetreert goed in de meeste houtsoorten en heeft een uitstekend vochtwerend vermogen. Het heeft een natuurlijke bruin zwarte kleur, en is toepasbaar op alle houtsoorten als middel tegen inwateren van het hout en rot. Speciaal geschikt als vervanger voor carbolineum en koolteer.

Toe te passen bijvoorbeeld op houten beschoeiingen, schuren, schuttingen, steigers, meerpalen, sluisdeuren etc. Door de natuurlijke bruin zwarte kleur uitstekend geschikt voor het opfrissen of verfraaien van houtwerk b.v. als 'bielzenzwart' en 'molenverf' of voor toepassing op de zo karakteristieke zwarte Zeeuwse schuren. Doordat Natuleum geen vluchtige oplosmiddelen bevat vindt er geen verlies door verdamping plaats en blijft er na verwerking 100% materiaal op het hout achter (maximaal high solid).

Product informatie

Natuleum droogt langzaam, vooral bij koud weer. Daarom bij voorkeur aanbrengen in de zomer. Bij volle zon trekt Natuleum zeer goed in het hout. De droogtijd is, afhankelijk van de omgevingsfactoren, tussen de 12 en 24 uur. Het hout dient goed droog te zijn en niet voorbehandelt met een afsluitende laag.

Mocht het hout voorbehandelt zijn met een houtverduurzamingsmiddel zoals b.v. carbolineum, dan is dit niet bezwaarlijk. Eventuele laklagen dienen geheel tot op het hout verwijderd te worden alvorens men Natuleum gaat toepassen. Natuleum heeft voor zover bekend, geen irriterende eigenschappen bij verwerking. Natuleum kan men het gemakkelijkst aanbrengen met een kwast of 'bokkepoot'.
  • Soortelijk gewicht:       0,95, 25°C
  • Vaste stof gehalte: 100%
  • Vluchtig bestanddeel: 0%
  • Uitstrijkvermogen:          ca. 6 m² per liter (afhankelijk van de absorberende werking van het hout)
Aantal lagen: bij een eerste behandeling is het nuttig twee lagen aan te brengen, speciaal daar waar de Natuleum erg in het hout trekt. Natuleum nooit verdunnen, doch minimaal bij kamertemperatuur verwerken, dan is het goed dun en kan prima intrekken. De tweede laag pas aanbrengen nadat de eerste laag gedroogd of ingetrokken is. Zelfs bij warm en droog weer moet daar wel een aantal dagen voor gerekend worden.
 
Bijwerken en onderhoud: Natuleum kan gedurende vele jaren laag over laag worden aangebracht zonder kans op barsten of bladderen. Te dik geworden lagen kunnen zonodig weggeschraapt worden. Daarna weer een nieuwe laag aanbrengen. Door vooral de barsten en windscheuren goed met Natuleum te laten vollopen voorkomt men op perfecte wijze rot van binnenuit. Ook na jaren blijft Natuleum elastisch en behoudt het zijn waterafstotende functie.

Milieu informatie

Door de toepassing van uitsluitend natuurlijke grondstoffen is Natuleum bij normale verwerking, voor zover bekend, niet schadelijk voor mens en milieu.
Andere uitvoeringen

Natuleum
Natuleum
Uitvoering: 1 liter
21,63

Natuleum
Natuleum
Uitvoering: 2,5 liter
50,28

Natuleum
Natuleum
Uitvoering: 20 liter
290,40

Lacq

Het beste voor je alle hout, modern en milieuvriendelijk maar met de eigenschappen van vroeger zodat je er optimaal en lang van kunt genieten. Dat zijn de producten van Lacq

Lacq
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Reactie


Grappig dat U onder het product Natuleum Uw vraag stelt want dit moet U zeker niet gebruiken voor een binnen vloer. Als de vloer goed geschuurd is moeten de kleur verschillen weg zijn . U zou daarna of kunnen lakken of de vloer in de olie kunnen zetten .(Corcol vloerolie) Olie is makkelijker maar glimt niet zo mooi als lak.In de olie is ook nog een pigment toe te voegen waardoor hij licht opkleurt.

Rob Bos
Algemene vraag


Geachte Op dit moment is mijn man de vloer aan het schuren. Daarna zouden we graag een beschermmiddel erop aanbrengen, vernis of iets anders, dat ervoor zorgt dat we erop mogen lopen zonder dat het zo vlug afslijt en zijn mooie kleur verliest. Want het verschil tussen de natuurlijke kleur van het hout dat 7 jaar onder een kast lag, of het hout waarop we dagelijks lopen, is groot. We willen echter ook rekening houden met het milieu. Welk product raadt u ons aan? Alvast dank bij voorbaat!

Hadewijch Verhenne
Heel Goed


goed product, bij ons op de aanbouw van ons huis gezet 2x na 10 jaar 1 x overgeschilderd, we hebben tuin op het zuiden, we hebben nu een garage gebouwd en we hadden nog een beetje in het blik en het werkt nog prima, goed spul!

fam. Sinke
Reactie


In de origineel afgesloten verpakking is de houdbaarheid minimaal 2 jaar. In een reeds geopende verpakking is het afhankelijk van de opslag omstandigheden en dus niet goed aan te geven....

Jeroen
Goed


Het lijkt mij een goed product, maar mijn ervaring er mee is nog van te korte duur. Ik weet nog niet hoe Natuleum zich zal gedragen in felle zon, weer en wind. De natuleum is aangebracht aan de buitenkant van de wanden van een houten schuur. Ook weet ik niet wat de houdbaarheid is van het product in de gesloten bus. Met vriendelijke groet L.C. van der Feltz

L.C. van der Feltz

Natuleum

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Kies een kleur

Deze verfkleuren worden gemaakt met natuurlijke pigmenten. Afhankelijk van de gebruikte pigmenten kan de prijs verschillen.

Klik op de kleur om deze te bestellen en de prijs te zien.Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit