Lacq Energol - Zwart

Merk: Lacq

28,10 per blik incl. btw

Totaal per blik:
1 liter

Zakelijk afnemer? Meld je aan voor de groothandel: eco-bouwers.nl
Aantal
Maak een keuze
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 2,95
Gratis verzonden vanaf € 35,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland

Bekijk hier meer producten van het merk Lacq
Lacq logo
Artikelnummer: 8717853120954

Bekijk alles van Lacq >
Bekijk meer: Houtolie >

Lacq Energol is een authentiek beschermingsmiddel voor al uw houten ondergronden, op ambachtelijke wijze bereid. De combinatie van lijnolie en houtolie zorgt voor een optimaal resultaat. Energol voedt het hout van binnenuit en biedt langdurige bescherming. Door de unieke samenstelling van grondstoffen blijft Energol lang flexibel zodat deze niet scheurt op hout. Energol gebruikt u voor het buitenhout rondom huis. Denk hierbij aan schuren, tuinmeubelen, schuttingen en vlonders.

Wat is het verschil tussen een houtbeits en Energol?
Een houtbeits blijft bovenop hout liggen en droogt zeer snel op. Energol bouwt laagdikte van binnen uit op. Na meerdere lagen komt er een beschermde film over het hout waardoor het voor jaren beschermd is.

Gebruiksaanwijzing:
  • Ondergrond moet droog, stof- en vetvrij zijn. Verwijder loszittende delen. Schuren is niet nodig, alleen wanneer een glad resultaat gewenst is. 
  • Energol goed oproeren voor gebruik
  • Aanbrengen met een platte kwast, roller of spuit, voor een goede afwerking. Energol in de lengterichting van de houtnerf aanbrengen. 
  • Tweede laag kan pas worden aangebracht na volledige droging circa 16 uur. Wij adviseren drie lagen aan te brengen op onbehandeld hout. 
  • Na het bereiken van de gewenste kleursterkte bij de eerste of tweede laag, eventueel verder afwerken met Energol naturel voor optimale bescherming 
  • Verbruik ongeveer 12 m2 per liter
Kan ik Energol over bestaande verflagen aanbrengen?
Omdat Energol het hout van binnenuit beschermt en laagdikte opbouwt is de werking het beste wanneer het aangebracht wordt op blank hout. Wij adviseren daarom om eerder aangebrachte verflagen volledig te verwijderen.

Moet ik een bestaande Energol ook verwijderen?
Nee dit hoeft niet! Wanneer u na verloop van tijd een nieuwe laag Energol wilt aanbrengen hoeft u deze niet te verwijderen.

Veranderd de kleur bij meerdere lagen Energol?
Afhankelijk van de kleur is Energol semi dekkend waardoor het aanzien van het hout zichtbaar blijft. Door de pigmenten in de gekleurde Energol wordt het resultaat na meerdere lagen dekkender.

Hoe lang beschermd Energol?
Mits er goed voorbehandeld is, is uw houten oppervlak voor 4 tot 5 jaar beschermd.
 
Hoe bewaar ik een Energol?
Sluit het blik goed af en bewaar het blik vorstvrij en zet het op zijn kop . Wel goed oproeren wanneer u het weer gaat gebruiken.
 
Waarmee reinig ik de kwasten en gereedschap?
Uw kwasten en ander gereedschap kunt u schoonmaken met terpentine. 

Productspecificaties Lacq Energol - Zwart

Glansgraad Zijdeglans
Soort Beits
Kleur Vaste kleur
Ondergrond Hout
Toepassing Buiten

Hoe lang beschermd Energol?
Mits er goed voorbehandeld is, is uw houten oppervlak voor 4 tot 5 jaar beschermd.
 
Hoe bewaar ik een Energol?
Sluit het blik goed af en bewaar het blik vorstvrij en zet het op zijn kop . Wel goed oproeren wanneer u het weer gaat gebruiken.
 
Waarmee reinig ik de kwasten en gereedschap?
Uw kwasten en ander gereedschap kunt u schoonmaken met terpentine. 

Films


Lacq

Lak- en verfproducten van professionele kwaliteit milieuvriendelijk, biobased. Ambachtelijk samengesteld voor schilders en bewuste klussers. Door de experts van Vliegenthart (sinds 1839) Alle lak- en verfproducten van Lacq worden geproduceerd volgens beproefd recept. Door experts die meer dan 100 jaar geleden pionierden met de beste ingrediënten. Topkwaliteit oliën, harsen en wassen dienen nog altijd als basis en worden op ambachtelijke wijze samengevoegd door hofleverancier Vliegenthart (sinds 1839).

Lacq
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen, producten met bedrukking of een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.

Bedrijfsnaam: Voornaam*: Achternaam*: E-mail adres*: Telefoonnummer*: Gewenste hoeveelheid*: Indicatie leverdatum: Bericht:

Lacq Energol - Zwart

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur
Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit