Kalkverf

Totaal 3 productenPagina 1 van 1

Kalkverf Ecolith voor binnen (Nr.341) - 10L

Auro

249,-

Kalkverf Wit (Nr.326) - 10L

Auro

74,95

Kalkverf voor buiten (Nr.344) - 10L

Auro

117,50

Kalkverf

Wat is kalkverf?

Kalkverf is een verf op waterbasis die geen synthethische bindmiddelen bevat. Het is dus een natuurlijk product. Het wordt gemaakt van kalksteen die wordt fijngestampt, gebrand en met water wordt vermengd tot een kalkplamuur. Dit mengsel wordt vervolgens gerijpt en daarna verdund met water en gekleurd met natuurlijke pigmenten. Zo ontstaat een krijtachtige textuur. Je kunt de verf op verschillende ondergronden gebruiken, zoals stucwerk, kalkzandsteen en leem.

Voordelen van kalkverf

  • Milieuvriendelijke verf
  • Geschikt voor binnen en buiten
  • Vocht- en schimmelwerend
  • Zorgt voor een aangenaam leefklimaat in huis
  • Brandvertragend
  • Geschikt voor vochtige ruimtes

Kalkverf heeft ook een paar nadelen:

  • Als je een foutje hebt gemaakt, moet je de hele muur opnieuw schilderen
  • Een wand met kalkverf is niet zo gemakkelijk over te schilderen met een andere verfsoort
  • Kalkverf is gevoelig voor vuil

Kalkverf van Auro

De kalkverf in ons assortiment is van het Duitse merk Auro. Dit merk maakt uitsluitend gebruik van natuurlijke grondstoffen zoals plantaardige oliën en harsen, plantaardige oplosmiddelen zoals citrusolie en aard- en mineraalkleuren. Anders dan veel 'traditionele' verfsoorten is de milieubelasting van Auro gering.

Eco-Logisch: hét adres voor je kalkverf

Wil jij ook aan de slag met kalkverf? Bestel je producten dan meteen in de webshop en laat ze thuisbezorgen of haal ze vandaag nog op bij onze vestiging in Amsterdam.

Heb je nog een vraag? Neem contact met ons op en je krijgt op werkdagen binnen 48 uur (maar vaak veel sneller) antwoord.


Veelgestelde vragen

Nee, kalkverf kan niet overgeschilderd worden met een andere verfsoort. Eerst moet je de kalklaag verwijderen of bedekken met een primer.

Kalkverf en krijtverf zijn twee verschillende producten. Krijtverf geeft een egaal effect en kalkverf een gevlekt effect. Een ander verschil is dat kalkverf kwetsbaarder is dan krijtverf. Verder wordt krijtverf veel gebruikt voor meubels, terwijl kalkverf daar juist niet geschikt voor is. Kalkverf wordt veel gebruikt op wanden en muren en dan vooral in badkamers en keukens.

Kalkverf is een natuurlijke verf, die dus niet schadelijk is voor het milieu. Een ander groot voordeel is dat kalkverf door zijn ademende werking van nature vocht- en schimmelwerend is.