Onze winkel in Amsterdam is gesloten. Afhalen van bestellingen is wel mogelijk.

Strogeel-gekookte lijnolie 0,5L

Merk: Aquamarijn

€ 9,99 per stuk incl. btw

Totaal per stuk:
0,50 liter
Aantal
Maak een keuze
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 2,95
Gratis verzonden vanaf € 35,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

  • Herwinbare grondstoffen

Bekijk hier meer producten van het merk AquamarijnAquamarijn logo
Artikelnummer : 8716544007246

Ambachtelijk strogeel-gekookte lijnolie van zeer hoge, zuivere kwaliteit. Gemaakt door verhitting zonder toevoeging van zuurstof van zuivere rauwe lijnolie. De olie polymeriseert enigszins, de oliemolecuelen vormen ketens en netwerken. Tevens wordt er droogmiddel in de vorm van metaalzouten (ca. 0,4%) meegekookt. De olie vloeit beter, vormt vlugger een glanzend laagje en is beter water- en weerbestendig en droogt vlugger (ca. 12 uur) dan rauwe lijnolie.

Nieuw hout moet worden gedroogd tot 15% vocht en stof vij zijn . Oude, verweerde hout moet ook stofvrij zijn maar ook vrij van losse verfresten.

Toepassing en drogen
:
Is lijnolie onverdund te schilderd, het hout krijgt een zeer goede beschermende laag Voor de levensduur van hout in de openlucht, is dit onontbeerlijk.
Voor het drogen, dient u de lijnolie genoeg tijd te geven. De omstandigheden zijn  ideaal bij (ongeveer 20 ° C en 50-60% luchtvochtigheid, geen direct zonlicht), kdan an het drogen enkele dagen duren.  Langzame penetratie en rustig drogen van de lijnolie verbetert de kwaliteit van het materiaal.
Opbrengst per toepassing:
 Eén liter onverdunde lijnolie is voor ongeveer 8 m².  opgeslagen ongeopend en koel is lijnzaad olie minstens 2 jaar houdbaar. Geopende containers dienen te worden gebruikt  binnen 12 maanden 
 
Schoonmaken 
Warm water, met de toevoeging van afwasmiddel of Marseille zeep, de instrumenten worden gereinigd. Hardnekkig vuil wordt een beetje oplosmiddel als hulpmiddel. Olieresten kan worden gedroogd geplaatst huishoudelijk afval.
Veiligheid:
 Lijnzaad olie doordrenkte handdoeken en weefsel moet worden verdeeld gedroogd of opgeslagen in luchtdichte verpakkingen. Anders bestaat het gevaar van zelfontbranding


 

Product info

Aquamarijn_strogeel.pdf

Universeel toepasbare eenvoudige, drogende olie voor het behandelen van diverse ondergronden, zoals ladders, karren, balken, ander houtwerk, metaal, etc. Eventueel verdunnen met zuivere Gomterpentijn of LINOTYN.

  • Aangename natuurlijke geur
  • Sneller drogend en weerbestendiger dan RAUWE LIJNOLIE
  • Goed hechtend
  • Houtverzorgend
  • Voorkomt uitdroging en werking van het hout
Andere uitvoeringen

Aquamarijn

AQUAMARYN duurzame verf heeft een volledig assortiment duurzame en professionele schildersverven. De verf is gemaakt van lijnolie, grotendeels in Nederland. Waar nodig zijn nieuwe technieken toegepast om de verf goed verwerkbaar te maken en een lange levensduur te geven.

Aquamarijn
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Heel Goed


Prima product dat zich goed laat verwerken. Tip: Bij het behandelen van hout trekt het olie op sommige plekken sneller weg dan op andere. Verdeel na 12 uur nogmaals het overtollige olie met een schoon catoenen doekje over het gehele houtoppervlak door er zachtjes overheen te wrijven. Zo krijgen reeds droge plekken weer een beetje olie bij en voorkom je huidjes vorming op de plekken waar de olie lang blijft staan.

Stephan Griesch 10-5-2013 11:58:17

Strogeel-gekookte lijnolie 0,5L

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*: