Linotyn terpentijn

Merk: Aquamarijn

€ 23,50 per stuk incl. btw

Totaal per stuk:
1
Aantal
Maak een keuze
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 2,95
Gratis verzonden vanaf € 35,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Bekijk hier meer producten van het merk AquamarijnAquamarijn logo
Artikelnummer : 8716544007123

Universeel toepasbaar voor het verdunnen van alle oplosmiddelhoudende aquamarijn producten en voor de meeste oplosmiddelhoudende natuurlijke en synthetische verven en lakken. Zeer geschikt voor het reinigen van gereedschappen.

Product info

LINOTYN is een mengsel van zuivere Portugese gomterpentijn en citrusolie. Zuivere gomterpentijn wordt gewonnen uit de afgetapte hars van pijnbomen en citrusolie wordt gedistilleerd uit de schillen van citrusvruchten. LINOTYN is een 100% natuurlijk oplos- en verdunningsmiddel. Door het grote oplossende vermogen van de terpentijn in combinatie met de gunstige invloed die citrusolie op de droging van verf heeft, is het zuinig en prettig in gebruik. LINOTYN heeft een aangename (sinaasappel) geur.
Andere uitvoeringen

Linotyn terpentine
Linotyn terpentine
Uitvoering: 0,5
13,85

Aquamarijn

AQUAMARYN duurzame verf heeft een volledig assortiment duurzame en professionele schildersverven. De verf is gemaakt van lijnolie, grotendeels in Nederland. Waar nodig zijn nieuwe technieken toegepast om de verf goed verwerkbaar te maken en een lange levensduur te geven.

Aquamarijn
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Goed


Prima, vermoedelijk niet helemaal conform de VOS-richtlijnen voor schilders, maar lekker 'ouderwets' in geur en gebruik.

Utrechtse doe-het-zelver 26-10-2010 10:20:01
Reactie


Hallo Elvina, de linotyn is wel degelijk een milieuvriendelijk product, echter is het zo geconcentreerd dat het niet in het oppervlakte water terecht mag komen. Het wordt gemaakt van 100% plantaardige grondstoffen. Terpentine daarentegen is een product dat gemaakt wordt vanuit aardolie. De geur is inderdaad sterk en een lichte citrus geur. Reinigen van de kwasten: Schenk een beetje linotyn in een lege emmer o.i.d. en spoel de kwasten hierin schoon. Groet Bart

Eco-Logisch 8-7-2010 10:06:37
Gaat wel


Ik heb Linotyn aangeschaft voor het reinigen van de kwasten. Als ik het etiket lees komt lijkt het toch allemaal niet zo milieuvriendelijk. Als leek is het voor mij moeilijk in te schatten wat de milieubelasting is tov reguliere terpentine. De geur is niet chemisch maar wel heel indringend. De bus is zeer schenkonvriendelijk, makkelijk morsen. Misschien kan eco-logisch een tip geven hoe kwasten makkelijk en efficient gereinigd kunnen worden?

Elvina 7-7-2010 22:12:28

Linotyn terpentijn

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*: