img img img

Stockholmer teer 5L

Merk: Lacq

€ 99,99 per blik incl. btw

Totaal per blik:
5 liter
Aantal
Maak een keuze
Gratis verzonden!

Levertijd: 3 werkdagen

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland

  • Beste alternatief
  • Duurzame kwaliteit
  • Plantaardig

Bekijk hier meer producten van het merk LacqLacq logo
Artikelnummer: 8717853120404

Lacq Stockholmer Teer is een traditionele donkerbruine ambachtelijke houtteer van de beste kwaliteit. Het wordt geproduceerd op de traditionele wijze, en is bestand tegen alle weersomstandigheden. Uitermate geschikt om over oude carbolineumlagen aan te brengen en geeft een ademende, impregnerende en beschermende laag die de vochtopname en afgifte niet belemmert.
  • Langzaamdrogend
  • Oplosmiddelvrije
  • Weerbestendig
  • Karakteristieke geur
  • Dampopen
In Scandinavië gebruikt men houtteer al eeuwen ter bescherming van zachte houtsoorten tegen rot, insecten en de weersinvloeden en geeft het hout een natuurlijk aanzien.
 
 

Product informatie

Lacq-Stockholmer-teer-TDS-NL.pdf

Verbruik:
5 a 6 m2 per liter (afhankelijk van de ondergrond)

Waarvoor gebruik ik Lacq Stockholmer teer?
Lacq Stockholmer teer wordt gebruikt ter bescherming van zachte houtsoorten. Voor objecten zoals schuren, loodsen, schuttingen, boten en molens
 
Is Lacq Stockholmer teer schadelijk voor de gezondheid?
In tegenstelling tot koolteer, is Lacq Stockholmer teer een product wat vrijkomt uit het verbranden van pijnhout. De wijze van productie zorgt voor de karakteristieke geur. Dit product is dus niet schadelijk voor de gezondheid.
 
Kan ik Lacq Stockholmer teer over oude teerlagen aanbrengen?
Lacq Stockholmer teer is aan te brengen over oude teerlagen. Het geeft een ademende, impregnerende & beschermende laag die de vochtopname en afgifte niet belemmert.
 
Hoe lang moet Lacq Stockholmer teer drogen?
Lacq Stockholmer teer heeft de eigenschap zeer traag drogend te zijn. Houd rekening met enkele weken.
 

Milieu informatie

Teer is een product dat ontstaat bij het verhitten van plantaardig materiaal zoals hout (wat bruine teer oplevert) of steenkool (wat koolteer geeft), onder uitsluiting van lucht (pyrolyse). Het is een donkere, stroperige of kleverige taaie substantie met een karakteristieke geur, afhankelijk van de oorsprong. Een bekende teersoort is Zweedse of Stockholmer teer.

[..]

In de volksmond wordt met teer ook vaak asfalt of bitumen bedoeld, de hoogst kokende fracties die overblijven na het verdampen van aardolie. Dit zijn echter andere producten dan de echte teer, die een mengsel is van zeer veel organische stoffen, waarvan een deel ten dele reactief en min of meer giftig.  Teer is ook een belangrijk bestanddeel van sigarettenrook en voor veel van de schadelijke gevolgen daarvan verantwoordelijk.


(Bron; wikipedia)
Andere uitvoeringen

Stockholmer teer
Stockholmer teer
Uitvoering: 1 liter
20,97

Stockholmer teer
Stockholmer teer
Uitvoering: 2,5 liter
48,63

Stockholmer teer
Stockholmer teer
Uitvoering: 20 liter
330,20

Lacq

Het beste voor je alle hout, modern en milieuvriendelijk maar met de eigenschappen van vroeger zodat je er optimaal en lang van kunt genieten. Dat zijn de producten van Lacq

Lacq
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Reactie


Waarom denkt U dat dat slecht is? het is een ouderwets product aanpast aan deze tijd maar de reuk is het zelfde gebleven (denk aan Zaanse schans) en afhankelijk van de ondergrond en het weer is onderhoud wel nodig .

Rob Bos
Slecht


Deze 4 jaar geleden aangebracht. De houtskoollucht was nog een jaar lang te ruiken. Na 4 jaar lijkt de laag helemaal weg, er is niets meer van te zien en een nieuwe behandeling is noodzakelijk.

E

Stockholmer teer 5L

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Kies een kleur

Deze verfkleuren worden gemaakt met natuurlijke pigmenten. Afhankelijk van de gebruikte pigmenten kan de prijs verschillen.

Klik op de kleur om deze te bestellen en de prijs te zien.Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit