Duurzame menstruatieproducten

Totaal 18 productenPagina 1 van 1

Menstruatiecup Large

Anae

18,99

Menstruatiecup Medium

Anae

18,99

Menstruatiecup Small

Anae

18,99

Menstruatieondergoed - Heavy Flow - Maat 38

Anae

23,99

Menstruatieondergoed - Light Flow - Maat 38

Anae

22,99

Menstruatieondergoed - Normal Flow - Maat 38

Anae

23,49

Menstruatiesponsjes 6-7cm - 3 st.

Anae

14,99

Wasbaar maandverband - Dag - 2 st. - Paarse bloemen

Anae

17,49

Wasbaar maandverband - Mini - 2 st. - Towels Circles

Anae

16,99

Wasbaar maandverband - Nacht - 2 st. - Hibiscus donker

Anae

17,99

Bio Tampons - Mini - 16 stuks

Cosmea
3,99 2,79

Bio Tampons - Normal - 16 stuks

Cosmea
4,20 2,94

Bio Tampons - Super - 16 stuks

Cosmea
4,69 3,28

Natuurlijke Menstruatiesponsjes - 2 Stuks

Croll & Denecke

10,29

Menstruatiecup - Large

Fair Squared

14,95

Menstruatiecup - Medium

Fair Squared

14,95

Menstruatiecup - Small

Fair Squared

14,95

Menstruatiecup - XL

Fair Squared

14,95

Duurzame menstruatieproducten

Ook tijdens je menstruatie wil je natuurlijk producten gebruiken die zacht zijn voor de planeet én voor het meest intieme en gevoelige deel van je lichaam. Duurzame menstruatieproducten zijn een gezond en milieuvriendelijk alternatief voor gewone producten. Ze bieden meer comfort en bevatten geen parfums, plastic of chemische stoffen. Met onze duurzame menstruatieproducten heb je pas echt een zorgeloze menstruatie.

De voordelen van duurzame menstruatieproducten

Wist je dat de meeste menstruatieproducten schadelijke stoffen bevatten? Gewone tampons en maandverband zijn gemaakt van regulier katoen vol chemische bestrijdingsmiddelen. Ook komen er vaak bleekmiddelen en parfums aan te pas. Bij ons vind je tampons en inlegkruisjes van gecertificeerd biologisch katoen. Daarnaast kun je kiezen uit menstruatiecups, menstruatiesponsjes en wasbaar maandverband, waarmee je ongeveer 10.000 tampons of maandverbanden bespaart tijdens je leven. Dat scheelt een flinke berg afval.

Biologische tampons en inlegkruisjes

In ons assortiment vind je biologische tampons en inlegkruisjes van Cosmea. Ze hebben een toplaag van 100% gecertificeerd biologisch katoen en een ondoordringbare beschermlaag van polypropyleen zonder ftalaten, plastic en bleekmiddelen. De verpakking is 100% biologisch afbreekbaar en de producten van Cosmea zijn dierproefvrij.

Duurzame menstruatiecups

Je kunt kiezen uit menstruatiecups van medische siliconen van de merken Lamazuna en Anaé. Van FAIR SQUARED verkopen we cups van fairtrade natuurrubber. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen voor ieder moment van je menstruatie. Menstruatiecups bieden veel voordelen:
  • Goedkoop en milieuvriendelijk. Je kunt een menstruatiecup 10 jaar lang hergebruiken: zo bespaar je veel geld en afval. Ze zijn vrij van schadelijke stoffen zoals plastic, ftalaten, bleekmiddelen en parfums.
  • Makkelijk en hygiënisch. Het inbrengen en verwijderen van een menstruatiecup is heel eenvoudig en ze worden geleverd met duidelijke instructies. Ze zijn net zo hygiënisch als tampons en maandverband.
  • Meer comfort en zekerheid. Een menstruatiecup zit heel comfortabel omdat je hem niet voelt. Ze verplaatsen niet en vangen al het bloed op. Menstruatiecups zijn onzichtbaar en ideaal voor sporten, zwemmen en sauna.
  • Minder gedoe: Je kunt een menstruatiecup maximaal 12 uur laten zitten. Ze zijn dus veel praktischer dan tampons of maandverband dat je regelmatig moet verwisselen.

Herbruikbare menstruatiesponsjes

Menstruatiesponsjes zijn een ander herbruikbaar alternatief voor tampons. Wij verkopen sponsjes van Anaé gemaakt van 100% natuurlijke en plantaardige Fina Dalmata spons uit de Egeïsche zee. Menstruatiesponsjes vormen zich perfect naar jouw lichaam zodat je niet kan doorlekken en ze zijn volledig onzichtbaar omdat er geen touwtje aan zit. Je spoelt ze makkelijk uit, kunt ze 6 tot 12 maanden hergebruiken en ze mogen in de wasmachine.

Wasbaar maandverband

Wasbaar maandverband is een milieuvriendelijk alternatief voor wegwerpmaandverband. Bij ons vind je herbruikbaar maandverband van Anaé in drie varianten: dag, nacht en mini. Ze bevatten 2 à 3 lagen van 100% gecertificeerd biologisch katoen en een ondoordringbare beschermlaag van polypropyleen zonder ftalaten, plastic en bleekmiddelen. Dit wasbare maandverband laat je huid ademen en zit comfortabel. Het is gemakkelijk te wassen en je bespaart veel afval én geld.

Duurzame menstruatieproducten bestellen bij Eco-Logisch

Duurzame menstruatieproducten bestel je snel en makkelijk bij Eco-Logisch. Je krijgt altijd 30 dagen bedenktijd vanaf het moment dat je de bestelling ontvangt. Binnen deze 30 dagen kun je je bestelling terugsturen en ontvang je je geld retour.