Tandpasta zonder fluoride

Totaal 13 productenPagina 1 van 1

Tandenpoets poeder - 40g

Anae

4,49

Tandenpoets poeder - Menthol - 40g

Anae

4,99

Tandpasta - Spearmint - zonder fluoride

Dr. Bronner's

9,95

Tandpasta Peppermint - zonder fluoride

Dr. Bronner's

9,95

Tandpasta op een stokje - citroen salie

Lamazuna
8,49 4,25

Tandpasta op een stokje - kaneel

Lamazuna
8,49 4,25

Tandpasta op een stokje - Natural Mint

Lamazuna
8,49 4,25

Tandpasta Tabs - Flesje 65st. - Zonder Fluoride

Smyle

5,99

Tandenpoets tabletten zonder fluoride

The Humble Co.

4,99

Kindertandpasta Sweet Fennel - Zonder Fluor

Urtekram

6,19

Tandpasta Aloe Vera - zonder Fluoride - 75ml

Urtekram

6,19

Tandpasta Eucalyptus - Zonder Fluoride

Urtekram

6,19

Tandpasta Tea Tree - Zonder Fluoride

Urtekram

6,19

Tandpasta zonder fluoride

Tandpasta zonder fluoride helpt je tanden en tandvlees goed te onderhouden. Het gaat de vorming van tandplak tegen en beschermt je tanden op een natuurlijke manier tegen tandbederf en tandsteen. Je kunt steeds meer soorten tandpasta zonder fluoride kopen die goed zijn voor je tanden en voor onze planeet.

Wat is fluoride?

Fluoride is een spoorelement en zit in onze tanden en botten. Het komt in kleine hoeveelheiden in de natuur voor en is een mineraal waarvan ons lichaam niet veel nodig heeft. De meeste tandverzorgingsproducten bevatten fluoride en het zit ook in bepaalde voedingsmiddelen zoals thee.

Fluoride is alleen in grote hoeveelheden schadelijk voor onze gezondheid. Bij normaal gebruik hoef je je geen zorgen te maken. Fluoride wordt opgenomen door je slijmvliezen als je je tanden poetst met een tandpasta die fluoride bevat. Wil je geen fluoride binnenkrijgen, dan kies je voor een tandpasta zonder fluoride.

Ophef over fluoride

Fluoride wordt nog niet zo lang aan onze tandpasta toegevoegd. In Nederland ontstond ophef over fluoride toen een aantal Nederlandse gemeenten in de jaren zestig begon met het toevoegen van fluoride aan het drinkwater. Na veel discussie werd dit in 1976 verboden. Daarna kwamen er tandpasta’s met fluoride op de markt. De laatste jaren word tandpasta zonder fluoride echter steeds populairder.

Tandpasta zonder fluoride voor kinderen

Bij veelvuldig gebruik van fluoride en het regelmatig doorslikken van tandpasta, kan tandfluorose ontstaan. Dit herken je aan witte vlekjes in het glazuur. Te veel fluoride tijdens de tandontwikkeling van kinderen kan het tandglazuur veranderen. Vooral melktanden zijn hier vatbaar voor. Artsen adviseren om blootstelling aan fluoride tijdens de eerste drie tot zes levensjaren te minimaliseren door te kiezen voor een tandpasta zonder fluoride en daarnaast fluoridetabletten te gebruiken.

Waarom kiezen voor tandpasta zonder fluoride?

Een veilige tandpasta zonder fluoride kan ook een goed idee zijn voor volwassenen met een laag risico op tandbederf. Je kunt het beste samen met je tandarts een product kiezen dat past bij jouw persoonlijke behoeften. Tandpasta zonder fluoride bevat meestal geen chemische toevoegingen waardoor het een goede keuze is als je waarde hecht aan natuurlijke ingrediënten.

Tandpasta zonder fluoride bestellen bij Eco-logisch

Eco-logisch is jouw betrouwbare webwinkel voor al je ecologische producten. Ook tandpasta zonder fluoride bestel je snel en makkelijk bij Eco-Logisch. Je betaalt op een eenvoudige en veilige manier. Als je voor 15:00 uur bestelt, kun je meestal de volgende dag al genieten van jouw nieuwe producten.