Tweede pinksterdag zijn wij gesloten. Leveringen hebben hierdoor een kleine vertraging.

Surf Zinc - Sunblock - SPF50 - Shallow Blue - 25gr

Merk: Amazinc!

12,45 per stuk incl. btw

Totaal per stuk:
25 gram
Aantal
Maak een keuze
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 2,95
Gratis verzonden vanaf € 35,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Tsjechie
Land van herkomst: Tsjechie

keurmerken_cruelty_free.jpg keurmerken_palmoil.jpg

  • Educatief
  • Beste alternatief
  • Duurzame kwaliteit
  • Dierproefvrij
  • Milieuvriendelijke of gerecyclede verpakking
  • Deels biologisch afbreekbaar
  • Plantaardig
  • Plasticvrij
  • Plasticvrij verpakt

Bekijk hier meer producten van het merk Amazinc!
Amazinc! logo
Artikelnummer: 8594202480040

Bekijk alles van Amazinc! >
Bekijk meer: Verzorging >

Een speciale mix van mineralen om een duurzame en sterke bescherming tegen de zon te bieden. Het is zacht voor onze huid en schaad de natuur of het wildleven niet.
 
Onze basis zonnebrandcrème is gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen, maar toch zeer waterbestendig. We hebben de formule geperfectioneerd met Mineral Shield Compound (Mix van Zinkoxide, Magnesiumoxide en Kaolien), die een functionele, natuurvriendelijke en duurzame bescherming tegen de zon biedt. Hierdoor is de textuur van de zonnebrandcrème gladder en makkelijker aan te brengen en af te nemen. 
 
Je kan onze minerale zonnebrandcrème overal op het gezicht en op de lippen gebruiken. Hoe glad het ook is, het mineraalschild wordt niet weggespoeld, het blijft gewoon op het gezicht zitten totdat je het met een handdoek of servet afveegt. Je hoeft je tijdens het surfen dus nooit meer zorgen te maken over de hoeveelheid zon op je gezicht.
 
Ingrediënten: Amandelolie, bijenwas, cacaopoeder of minerale pigmenten (kleur afhankelijk), mineraalschild, olijfolie, wolvet 

Milieu informatie

Amazinc! is opgericht door een aantal milieubewuste surfers. Zij zijn van mening dat het dom is om hun 'playground', de bergen en oceanen, te vergiftigen met stoffen die het voor altijd kunnen schaden. Vanuit die gedachte ontstond Amazinc! Een lijn verzorgingsproducten die wél goed zijn voor de natuur.

Oceanen vormen 2/3 deel van de planeet Aarde. Ze voorzien miljoenen mensen van middelen voor levensonderhoud en nog eens miljoenen mensen van essentieel voedsel. Bovendien houden de Oceanen het milieu van de wereld in balans. Wetenschappers hebben ontdekt dat de oceanen het vermogen hebben om CO2 te absorberen, een van de belangrijkste broeikasgassen die door de mens worden geproduceerd. Oceanen bewijzen ons de dienst van het reinigen van onze atmosfeer van de door de mens gecreëerde broeikasgassen. Soms worden de koraalriffen het regenwoud van de zee genoemd. Hoewel koraalriffen zich over minder dan 1% van de bodem van de oceanen uitstrekken, bieden ze onderdak aan meer dan 25% van de zeesoorten en hebben ze ook het vermogen om CO2 te absorberen. Over het algemeen absorberen de Oceanen in de wereld evenveel CO2 als het regenwoud en gezonde riffen spelen hierbij een zeer belangrijke rol. 
 
Wat is oxybenzone en waarom U zich daar zorgen over zou moeten maken. 
Oxybenzone is de meest voorkomende chemische verbinding die in zonnebrand wordt gebruikt. Volgens EWG wordt oxybenzone in 80% van de chemische zonnebrand op de markt aangetroffen. EWG beoordeelde oxybenzone met een score van 8 uit 10 op de giftigheidsclassificatie. Vertaald naar begrijpelijk Nederlands betekent dit dat oxybenzone een van de meest giftige ingrediënten in de cosmetische industrie is. Zelfs in zeer lage concentratie schaad deze stof het leven in de zee.
 
Oxybenzone bootst menselijke hormonen na en wordt in toenemende mate gekoppeld aan problemen zoals vroege puberteit, minder zaadcellen en hormoon-gerelateerde kanker. 
 
Maar Oxybenzone is daarnaast zeer giftig als het in contact komt met het zeeleven en het wildleven in het algemeen. Met tot 15.000 ton zonnebrandcrème die in de zee wordt gespoeld op populaire badplaatsen vormt Oxybenzone een GLOBAL-milieuprobleem. Bij 25% van alle zonnebrand wordt de crème binnen 20 minuten na het aanbrengen weggespoeld. Uit tests blijkt dat de stof binnen 30 minuten in je urine terechtkomt. Via rioolwaterzuiveringssystemen komt het vervolgens in de zee.
 
Oxybenzone zorgt voor het verbleken van het rif, die de dood van het koraal veroorzaakt. Wetenschappers hebben bewezen dat een enkele druppel Oxybenzone een effect heeft op het koraal in een gebied dat gelijk is aan 6 Olympische zwembaden. Naast koralen is oxybenzone ook giftig voor algen, zee-egels, vissen en zeezoogdieren. Zowel dolfijnen als menselijke moeders kunnen oxybenzone via moedermelk aan hun kinderen overdragen. 
 
Andere gifstoffen zoals methoxycinnamaat en kamfer, verbindingen die zijn afgeleid van minerale olie-parabenen, worden in de cosmetische industrie gebruikt als conserveringsmiddel. Dit is niet biologisch afbreekbaar en mogelijk giftig voor het leven in de zee. 
 
Maar welk alternatief is er? Niet gecoate NANO-deeltjes van zinkoxide of titaniumoxide zijn niet beter. Met dat alles in het achterhoofd is Amazinc! tot een conclusie gekomen; voor zover de wetenschap het toelaat is bulkvorm van zinkoxide tegenwoordig het veiligst voor het milieu. 
 
Een huidige trend in de zonnebrand producten is om zinkoxide en titaniumdioxide (twee UV-filtermaterialen) om te zetten in nano-deeltjes. Dit zorgt voor een langdurige en kleurloze zonwering. Deze nano-deeltjes zijn heel klein (1000x kleiner dan de huidcel) en heel anders. Door hun kleine omvang vormen ze gevaren voor de gezondheid van de consument en het milieu. Een studie van de National Geographic heeft aangetoond dat het blootstellen van zee-egels aan nano-deeltjes leidt tot negatieve ontwikkelingen zoals het verlies van hun natuurlijke zelfverdediging of zelfs het verlies van het vermogen om te eten. De zee-egels in de studie werden slechts aan zeer kleine hoeveelheden blootgesteld. Daarom kiest Amazinc! ervoor om hun producten nano vrij te maken. Er is geen bewijs dat het reguliere formaat zinkoxide schade veroorzaakt aan zee-organismen zoals vissen en koraalriffen. 
 
Minerale olie is 'een wonder' en wordt in veel verschillende industrieën en producten gebruikt, maar Amazinc! gelooft dat het geen werking heeft op de huid. Vaak gebruikt de cosmetische industrie olie om hun producten te conserveren. Parabenen (zoals de verbindingen worden genoemd) zijn vrij gecompliceerd en zijn nog niet goed onderzocht. 
 
Maar de mens vergeet vaak dat de oceanen in de wereld fragiele ecosystemen zijn en dat ze niet mishandeld mogen worden. Overbevissing, vervuiling met kunststoffen en met chemicaliën zijn stuk voor stuk grote problemen die de oceanen in gevaar brengen. Amazinc! heeft er heel bewust voor gekozen om NIET deel uit te maken van dit probleem. 
 
Zij willen jou aanmoedigen om hetzelfde te doen! En Eco-Logisch ook!
 

Films


Amazinc!

Wij zijn een stel surfers en snowboarders. We houden ervan om tijd door te brengen in de natuur. En of het nu in de oceaan is of in de bergen: We willen beschermen wat we leuk vinden! Het doel van Amazinc! skincare is het creëren van producten die alleen natuurlijk zijn - niets meer en niets minder. Producten die we jarenlang kunnen produceren en consumeren zonder het milieu en onze planeet te beschadigen.

Amazinc!
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen, producten met bedrukking of een speciaal project:

Bedrijfsnaam: Voornaam*: Achternaam*: E-mail adres*: Telefoonnummer*: Gewenste hoeveelheid*: Indicatie leverdatum: Bericht:

Surf Zinc - Sunblock - SPF50 - Shallow Blue - 25gr

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur
Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit