img img

Allesreiniger Spray

Merk: Marcels Green Soap

€ 3,48 per stuk incl. btw

Totaal per stuk:
500 ml
Aantal
Maak een keuze
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 2,95
Gratis verzonden vanaf € 35,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland

  • Milieuvriendelijke of gerecyclede verpakking
  • Deels biologisch afbreekbaar

Bekijk hier meer producten van het merk Marcels Green SoapMarcels Green Soap logo
Artikelnummer : 8719189416084

Allesreiniger SPRAY  Patchouli & Cranberry
Handige Allesreiniger spray gemaakt van plantaardige zeep en extra krachtig tegen vet en vuil  om snel even een tafel of aanrecht goed schoon en lekker fris te maken.

Mocht je die onbedwingbare drang tot poetsen voelen (en de behoefte om één van onze heerlijke geurcombinaties te ervaren), maar zit je een beetje krap in je tijd: pak snel de allesreiniger spray fles en maak er een lekkere tussendoor schoonmaakbeurt van. Terwijl je dat doet kan je je alvast verheugen op die grote beurt, later in de week. 
 
geen kleurstoffen, parabenen, fosfaten, chloor, ammonia of zuren. 
100% natuurlijk, 99% biologisch afbreekbaar.

Patchouli heeft een zoete, kruidig-aardeachtige geur, geschikt om ongewenste geuren te bestrijden. In de sixties tijd was patchouli daarom ook populair (het maskeerde de geur van een ondeugend sigaretje). We hebben patchouli ondersteund met het fris-zure van cranberry. 

Product info

Het begon allemaal met de reizen die Marcel en zijn 3 dochters maakten naar Sri Lanka, Italië en Amerika. Overal raakten ze geïnspireerd door de natuur, en merkten ze hoe hun zintuigen op scherp gezet werden door de intense kleuren, de onbekende geluiden en de prikkelende geuren.
 
Marcel’s dochters wisten dat hun vader jarenlang schoonmaakmiddelen had gemaakt.Op een dag vroeg de jongste: “Waarom ruikt het in een bos altijd zo lekker, en ruiken die schoonmaakspullen altijd zo nep?”
 
Een simpele vraag - maar een wake-up call voor Marcel. Gek eigenlijk dat er zo weinig schoonmaakmiddelen zijn die écht lekker ruiken. En nog vreemder dat het ‘schoon’ uit ‘schoonmaakmiddelen’ ophoudt bij de voordeur. De wereld wordt niet bepaald schoner van de meeste schoonmaakproducten. Dat moest toch anders kunnen…
 
Marcel ging aan de slag - een zoektocht naar natuurlijke ingrediënten voor zijn eigen soap-serie: Marcel’s Green Soap. Eerst was het voor de lol en werden er wat flesjes gemaakt die zij dan thuis gebruikten.Maar al snel liep het uit de hand en werd de zeep in grotere aantallen geproduceerd. Marcel vond een zeepfabriek in Utrecht die samen met hem zijn producten wilde produceren. En samen met een aantal vrienden en collega’s van vroeger ontwikkelde Marcel een heerlijke lijn aan schoonmaakmiddelen, een soap serie zeg maar.     
Elke zeep van Marcel belooft je 3 dingen: het ruikt fantastisch, het maakt geweldig schoon en het is 100% natuurlijk.
 
Marcel’s Green Soap is een oer Hollandse start up. De doelstelling is om te zorgen dat het was en schoonmaakmiddelen schap  veel duurzamer wordt. De formulering en de verpakking en uiteindelijk ook de ondernemingen die erachter zitten. Zo wordt het asp echt een schone wereld!    
 

Milieu informatie

Wat betekent het dat Marcel's Green Soap 100% natuurlijk is?
Het verschil met reguliere huishoudmiddelen ligt in de soort chemicaliën. Zo maken wij gebruik van plantaardige, natuurlijke biologisch afbreekbare en veilige chemicaliën in tegenstelling tot petrochemische stoffen, synthetische chemische stoffen. Elk product van Marcel’s Green Soap is zonder parabenen, zuren ammonia chloor en kleurstof. Ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, uw huis of uw lichaam.

Maken jullie tijdens het productieproces gebruik van dierproeven?
Nee. Wij maken absoluut geen gebruik van dieren om onze producten te testen. Ook weten wij dat onze leveranciers geen dierproeven gebruiken. Daarbij zijn de producten veilig om te gebruiken in de omgeving van dieren.
 
Gebruiken jullie bestandsdelen van palm en kokosnoot?
Ja. Wij gebruiken zowel bestandsdelen van palm en kokos. Onze leveranciers van palm en kokosolie bestandsdelen zijn allemaal Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) gecertificeerde duurzame palmolie leveranciers. Daarmee ondersteunen we groeiende duurzame palm- en kokosolie producten. RSPO is de enige organisatie die actief werkt aan duurzame palmolie producten. Bij deze organisatie zijn ook partijen als het WNF, Greenpeace en Oxfam Novib aangesloten 
 
Maar palmolie daar worden toch al die regenwouden voor gekapt?
Helaas komt nog veel palmolie van plantages waar voorheen regenwoud stond. En ook wordt de grond uitgeput waardoor er erosie en bodemverarming optreedt. De RSPO probeert al dit tegen te gaan. Zij reiken certificaten uit aan palmolie plantages die op een duurzame wijze de palmolie produceren. Dit gaat natuurlijk niet altijd goed, zeker niet in landen waar corruptie wijd verspreid is. Echter Marcel denkt dat de oplossing zit in het beter monitoren en regelen van deze registraties. Als palmolie op een goed manier verbouwd wordt is dat op dit moment voor de natuur de beste manier om aan de behoefte voor dit soort olie te voldoen. 
 
Maar is het niet veel beter als er geen palmolie gebruikt wordt
Wereldwijd wordt er zo’n 40 miljard liter palmolie geproduceerd, zo’n 5 liter per elk persoon op de hele wereld. Palmolie is de meest effectieve manier om olie te produceren. Maar Marcel’s Green Soap vindt ook dat je actief moet blijven kijken naar alternatieven voor palmolie want we hebben de regenwouden veel te hard nodig!
  
Zijn Marcel's Green Soap producten biologisch afbreekbaar?
Alle producten van Marcel's Green Soap zijn 99% biologisch afbreekbaar. Onder biologisch afbreekbaar verstaan wij dat het volledige product binnen 28 dagen afbreekt in CO2 en water. De producten van Marcel’s Green Soap bevatten o.a. ook zouten. Dit wordt gebruikt voor de pH, voor het oplossen van vuil en ook om het wat dikker te maken. Zouten zijn nooit af te breken in water en CO2, dus daarom die 99% 
 
Hoe zit het met de verpakking
Alle verpakkingen van Marcel’s Green Soap zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic, ook wel HDPE genoemd. Marcel’s Green Soap is daarmee het eerste merk in Nederland dat alleen meer gebruikt plastic in zijn verpakking stopt en daarmee niets bij draagt aan de plastic vervuiling. Bovendien zijn de flessen van Marcel’s Green Soap weer prima opnieuw te recyclen, zodat er eigenlijk nooit nieuwe plastic nodig is. Dit is een veel voorkomend plastic en daarmee ook goed te recyclen. Ook omdat er geen kleurstof aan de fles is toegevoegd zijn de flessen extra goed geschikt om te recyclen.
 
Waarom geen plant plastics
Tegenwoordig kun je ook flessen maken uit planten, zoals bijvoorbeeld rietsuiker of suikerbiet. Nadeel van suiker riet is wel dat het helemaal van de andere kant van de wereld moet komen en daarmee lijkt het milieu vriendelijk maar is de CO2 footprint niet al te gunstig. En als de fles er is dan wordt hij weer weg gegooid en is er toch weer een plastic afval probleem. Daarom richt Marcel zich met name op het gebruik van recycled plastic 

Wat is dan de weg naar een meer duurzame verpakking 
Marcel wil dat iedereen alleen maar gerecycled plastic gebruikt, liefst de hele fles. Elke week worden er in Nederland zo’n 4 miljoen schoonmaakmiddelflessen weg gegooid. Marcel werkt nauw samen met partijen in Nederland en in het buitenland om plastic te gebruiken dat al eens als fles gebruikt is door de consument. En niet 10 of 15% zoals veel merken, maar liefst 100%. Op deze manier zorg je dat er geen nieuwe grondstoffen gebruikt hoeven te worden.
 
Wat moet ik doen als de fles leeg is
Een heel vriendelijk maar ook dringend verzoek. Verzamel plastic apart in. Marcel is hier zelf een aantal jaren geleden mee begonnen en realiseert zich nu dat de helft van zijn afval uit plastic bestaat! De flessen zijn gemaakt van 100 HDPE (etiket ook) waardoor het weer heel goed opnieuw te recyclen is. De fles wordt dan in kleine stukjes gesneden, het plastic wordt gewassen en dan kan het weer opnieuw gebruikt worden voor weer een nieuwe fles. 
 
Waar wordt Marcel’s Green Soap geproduceerd.
Alle producten worden geproduceerd bij een zeepfabriek in Utrecht. Deze hoorde vroeger bij een groot bedrijf maar deze grote bedrijven vaak heel Europa vanuit 1 of 2 fabrieken. Dit spaart veel kosten maar is niet altijd even goed voor het milieu omdat er alleen maar vrachtwagens kriskras door Europa rijden. Zo heeft een flesje afwasmiddel van Marcel’s Green Soap zo’n 80 kilometer afgelegd voordat het op uw aanrecht staat. Bij concurrenten is dat vaak 600 kilometer! 

Hoe zit het met de carbon footprint van Marcel’s Green Soap
Als je goed naar een CO2 footprint wil kijken van een bedrijf dan moet je goed kijken van het begin tot het einde, craddle to grave heet dat.
Omdat alles in Nederland geproduceerd wordt, vrijwel alle grondstoffen uit Nederland (of Duitsland) komen is er in het productie proces een minimale belasting voor het milieu. Wat betreft de marketing, verkoop en administratie, Marcel stuurt zelf het bedrijfje aan vanuit zijn kantoor aan huis. Geen management teams geen internationale meetings, geen woonwerk verkeer. Hierdoor is Marcel’s Green Soap al bij aanvang CO2 neutraal, want er vindt bijna geen extra uitstoot plaats. Dat vindt Marcel een veel beter manier dan eerst heel veel CO2 uit te stoten om dat vervolgens weer te compenseren. En hoe zit het met de producten bij de consument? Omdat Marcel zijn producten 99% biologisch afbreekbaar zijn en de flessen geen kleurstof bevatten wordt de belasting voor het milieu beperkt en de recycling bevordert. En omdat Marcel’s producten geconcentreerd zijn en ook de geur veel meer aanwezig is gebruik je uiteindelijk vaak net wat minder.
Hé, nobody is perfect en Marcel pretendeert ook helemaal niet dat hij er alles aan doet om het milieu zo min mogelijk te belasten. Maar hij probeert zo op zijn eigen manier ook een steentje bij te dragen.

Extra info

Vraag & Antwoord   Marcel’s Green Soap
 
Wat betekent het dat Marcel's Green Soap 100% natuurlijk is?
Het verschil met reguliere huishoudmiddelen ligt in de soort chemicaliën. Zo maken wij gebruik van plantaardige, natuurlijke biologisch afbreekbare en veilige chemicaliën in tegenstelling tot petrochemische stoffen, synthetische chemische stoffen. Elk product van Marcel’s Green Soap is zonder parabenen, zuren ammonia chloor en kleurstof. Ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, uw huis of uw lichaam.

Maken jullie tijdens het productieproces gebruik van dierproeven?
Nee. Wij maken absoluut geen gebruik van dieren om onze producten te testen. Ook weten wij dat onze leveranciers geen dierproeven gebruiken. Daarbij zijn de producten veilig om te gebruiken in de omgeving van dieren.

Wat is een oppervlakte-actieve en wat betekent anionisch, niet-ionisch en amfoterisch oppervlakte-actieve?
Een oppervlakte-actieve stof verlaagt de oppervlaktespanning van een vloeistof. Bijvoorbeeld bij water (een veel gebruikte vloeistof bij het schoonmaken). Een spanning wordt gecreëerd als de watermoleculen aan de oppervlakte worden getrokken naar de verzameling van water. Deze spanning zie je wanneer water wordt geplaatst op het aanrecht. De druppel houdt zijn vorm aan en verspreid zich niet. In het schoonmaakproces moet oppervlaktespanning verminderd worden zodat het water zich kan verspreiden in een waterige oppervlakte. Oppervlakte-actieve stoffen worden geclassificeerd op hun ionische (elektrische lading) eigenschappen in water.
Anionische oppervlakte-actieve stoffen: Deze stoffen ioniseren (splitsen op in elektrisch geladen deeltjes) in een oplossing, hebben uitstekende reinigende eigenschappen en geven over het algemeen veel schuim. SLES (gemaakt van palmolie) is zo’n ingrediënt 
Amfoterische oppervlakte-actieve stoffen: Deze stoffen worden gebruikt bij verzorgingsproducten en huishoudelijke reinigingsproducten door hun mildheid, het schuimen en stabiliteit. Ze hebben de mogelijkheid anionische (negatief geladen), kationische (positief geladen) of niet-ionische (geen lading) te zijn in oplossing, afhankelijk van de pH (zuurgraad) van het water. Coco Amide Betaine (gemaakt van kokosolie) is zo’n ingrediënt. 
 
Gebruiken jullie bestandsdelen van palm en kokosnoot?
Ja. Wij gebruiken zowel bestandsdelen van palm en kokos. Onze leveranciers van palm en kokosolie bestandsdelen zijn allemaal Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) gecertificeerde duurzame palmolie leveranciers. Daarmee ondersteunen we groeiende duurzame palm- en kokosolie producten. RSPO is de enige organisatie die actief werkt aan duurzame palmolie producten. Bij deze organisatie zijn ook partijen als het WNF, Greenpeace en Oxfam Novib aangesloten 
 
Maar palmolie daar worden toch al die regenwouden voor gekapt?
Helaas komt nog veel palmolie van plantages waar voorheen regenwoud stond. En ook wordt de grond uitgeput waardoor er erosie en bodemverarming optreedt. De RSPO probeert al dit tegen te gaan. Zij reiken certificaten uit aan palmolie plantages die op een duurzame wijze de palmolie produceren. Dit gaat natuurlijk niet altijd goed, zeker niet in landen waar corruptie wijd verspreid is. Echter Marcel denkt dat de oplossing zit in het beter monitoren en regelen van deze registraties. Als palmolie op een goed manier verbouwd wordt is dat op dit moment voor de natuur de beste manier om aan de behoefte voor dit soort olie te voldoen. 
 
Maar is het niet veel beter als er geen palmolie gebruikt wordt
Wereldwijd wordt er zo’n 40 miljard liter palmolie geproduceerd, zo’n 5 liter per elk persoon op de hele wereld. Palmolie is de meest effectieve manier om olie te produceren. Maar Marcel’s Green Soap vindt ook dat je actief moet blijven kijken naar alternatieven voor palmolie want we hebben de regenwouden veel te hard nodig!
  
Waarom liggen de prijzen van Marcel's Green Soap wat hoger dan die van reguliere huishoudmiddelen?
De keuzes in ingrediënten hebben effect op de prijs. Wij maken onze producten niet op basis van hoe het zo goedkoop mogelijk kan, maar hoe we een product kunnen maken waar je blij van wordt. Blij omdat het goed is voor milieu, huid en dier, maar ook blij omdat het product in gebruik gewoon heerlijk is. Zo maken wij voor de frisse geuren onder andere gebruik van biologische etherische oliën, deze zijn vaak zeer kostbaar. Ook de palmolie die wij gebruiken is afkomstig van duurzame bronnen, deze bedrijven zijn bij RSPO geregistreerd. Tot slot zijn wij nog een kleine onderneming waardoor inkopen en produceren vaak wat duurder voor ons is. Maar hierdoor heb je wel wat bijzonders in je handen!
   
Zijn Marcel's Green Soap producten biologisch afbreekbaar?
Alle producten van Marcel's Green Soap zijn 99% biologisch afbreekbaar. Onder biologisch afbreekbaar verstaan wij dat het volledige product binnen 28 dagen afbreekt in CO2 en water. De producten van Marcel’s Green Soap bevatten o.a. ook zouten. Dit wordt gebruikt voor de pH, voor het oplossen van vuil en ook om het wat dikker te maken. Zouten zijn nooit af te breken in water en CO2, dus daarom die 99% 
 
Waarin onderscheidt Marcel's Green Soap zich ten opzichte van andere schoonmaakmiddelen?
Marcel maakt zich er persoonlijk hard voor dat al zijn producten aan 3 beloftes voldoen:
1. Ruikt fantastisch
Alle producten hebben een uniek parfum. Marcel heeft bijna een jaar lang samengewerkt om hele bijzondere en unieke parfums te ontwikkelen voor de producten. Geuren die je normaal niet zo snel zou verwachten in een schoonmaakmiddel zoals Basilicum & Vetiver gras. Daarnaast is Marcel niet zuinig geweest met hoeveel parfum hij gedoseerd heeft. Waar bij andere producten je het parfum wel ruikt als je fles opent maar zo gauw je het gebruikt niet meer, blijven de geuren van Marcel heerlijk hangen tot lang nadat je schoon gemaakt hebt. 
2. Maakt geweldig schoon
Marcel heeft voor alle producten een goede mix van natuurlijke zepen ontwikkeld. Niets meer en niets minder. Deze mix zorgt ervoor dat alle vet en vuil prima verwijdert wordt, maar zonder dat daar allerlei chemische toevoegingen inzitten. 
3. 100% natuurlijk
Alle ingrediënten in Marcel’s Green Soap zijn hernieuwbaar en komen uit de natuur. Daarom is de formule ook 99% biologisch afbreekbaar en dierproefvrij 
 
Zijn Marcel’s Green Soap producten biologisch? 
Nee, we zijn wel 100% natuurlijk maar niet alle producten die we gebruiken hebben een biologisch certificaat. Wel gebruiken we bijvoorbeeld biologische oliën. Onze producten zijn wel 99% biologisch afbreekbaar.

Wat bedoel je met bevat geen parabenen, zuren, ammonia, fosfaten en chloor?
Veel schoonmaakmiddelen bevatten zuren of chloor. Dit zijn zeer effectieve ingrediënt tegen kalkaanslag of tegen kleur vlekken. Echter vaak worden ze in overmaat gebruikt, en probeert men met een mug een olifant te doden. En afgezien dat het vreselijk is voor het milieu, is het ook niet prettig voor je spulletjes of je huid en handen. Heel af en toe kan zo’n product wel eens handig zijn maar in het algemeen heb je ze niet nodig.
 
W at zijn parabenen
Het werkt antibacterieel, als conserveringsmiddel. Parabenen kom je in bijna alle schoonmaakmiddelen en cosmetica tegen. Parabenen hebben een sterk conserverende werking en deze werkt ook door wanneer het product op de huid komt. Hierdoor wil je ook wel eens de goede bacteriën doden 
 
Zijn Marcel’s Green Soap producten allergeenvrij
Er is een lijst van ingrediënt die aangemerkt worden als allergenen. Dit zijn ingrediënten die erom bekend zijn een bepaalde allergische reactie te veroorzaken. Als een product geen van deze ingrediënten bevat mag het claimen dat het allergeenvrij is. Wanneer de concentratie van zo’n ingrediënt boven een bepaald niveau komt, dan moet apart vermeld worden dat dit product dat specifieke allergeen bevat. Wanneer de concentratie van deze ingrediënten onder dat niveau blijft dan hoeft er niet vermeld te worden op dat product. Sommige producten van Marcel’s Green Soap bevatten allergenen maar wel in hele lage concentraties.
 
Zijn Marcel’s Green Soap producten dermatologisch getest 
De producten van Marcel’s Green Soap zijn niet dermatologisch getest. Op basis van de kennis en ervaring weten we dat de ingrediënten die we gebruiken geen aanleiding zouden moeten geven tot een gevoelige huid. Als u vaker last van uw huid heeft is het wellicht handig om het eerst voorzichtig te proberen, iedere huid is immers anders. Marcel blijft op zoek om zachtere en betere ingrediënten te vinden waardoor milieu en huid minder belast wordt, zonder de kwaliteit en de beleving van het product te veranderen. Het is niet zijn doel om een samenstelling te vinden die nog net aan de regeltjes voldoet, voor Marcel geldt, hoe vriendelijker hoe beter. 
 
Wat is SLES en wat is het verschil met SLS
SLS is een reiniger, die vet en vuil verwijdert. Erg handig dus voor de afwas, maar het zorgt er ook voor dat de natuurlijke vetlaag van de huid verwijderd wordt. Daarom maakt Marcel’s Green Soap alleen gebruik van SLES.  Het verschil tussen SLS (sodium lauryl sulfaat) en SLES (sodium laureth sulfaat) is dat SLES een stuk milder is. Daarnaast heeft Marcel glycerine als zeep toegevoegd waardoor zijn formuleringen een stuk zachter zijn voor de huid.
 
Hoe zit het met de verpakking
Alle verpakkingen van Marcel’s Green Soap zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic, ook wel HDPE genoemd. Marcel’s Green Soap is daarmee het eerste merk in Nederland dat alleen meer gebruikt plastic in zijn verpakking stopt en daarmee niets bij draagt aan de plastic vervuiling. Bovendien zijn de flessen van Marcel’s Green Soap weer prima opnieuw te recyclen, zodat er eigenlijk nooit nieuwe plastic nodig is. Dit is een veel voorkomend plastic en daarmee ook goed te recyclen. Ook omdat er geen kleurstof aan de fles is toegevoegd zijn de flessen extra goed geschikt om te recyclen.
 
Waarom geen plant plastics
Tegenwoordig kun je ook flessen maken uit planten, zoals bijvoorbeeld rietsuiker of suikerbiet. Nadeel van suiker riet is wel dat het helemaal van de andere kant van de wereld moet komen en daarmee lijkt het milieu vriendelijk maar is de CO2 footprint niet al te gunstig. En als de fles er is dan wordt hij weer weg gegooid en is er toch weer een plastic afval probleem. Daarom richt Marcel zich met name op het gebruik van recycled plastic 

Wat is dan de weg naar een meer duurzame verpakking 
Marcel wil dat iedereen alleen maar gerecycled plastic gebruikt, liefst de hele fles. Elke week worden er in Nederland zo’n 4 miljoen schoonmaakmiddelflessen weg gegooid. Marcel werkt nauw samen met partijen in Nederland en in het buitenland om plastic te gebruiken dat al eens als fles gebruikt is door de consument. En niet 10 of 15% zoals veel merken, maar liefst 100%. Op deze manier zorg je dat er geen nieuwe grondstoffen gebruikt hoeven te worden.
 
Wat moet ik doen als de fles leeg is
Een heel vriendelijk maar ook dringend verzoek. Verzamel plastic apart in. Marcel is hier zelf een aantal jaren geleden mee begonnen en realiseert zich nu dat de helft van zijn afval uit plastic bestaat! De flessen zijn gemaakt van 100 HDPE (etiket ook) waardoor het weer heel goed opnieuw te recyclen is. De fles wordt dan in kleine stukjes gesneden, het plastic wordt gewassen en dan kan het weer opnieuw gebruikt worden voor weer een nieuwe fles. 
 
Waar wordt Marcel’s Green Soap geproduceerd.
Alle producten worden geproduceerd bij een zeepfabriek in Utrecht. Deze hoorde vroeger bij een groot bedrijf maar deze grote bedrijven vaak heel Europa vanuit 1 of 2 fabrieken. Dit spaart veel kosten maar is niet altijd even goed voor het milieu omdat er alleen maar vrachtwagens kriskras door Europa rijden. Zo heeft een flesje afwasmiddel van Marcel’s Green Soap zo’n 80 kilometer afgelegd voordat het op uw aanrecht staat. Bij concurrenten is dat vaak 600 kilometer! 

Hoe zit het met de carbon footprint van Marcel’s Green Soap
Als je goed naar een CO2 footprint wil kijken van een bedrijf dan moet je goed kijken van het begin tot het einde, craddle to grave heet dat.
Omdat alles in Nederland geproduceerd wordt, vrijwel alle grondstoffen uit Nederland (of Duitsland) komen is er in het productie proces een minimale belasting voor het milieu. Wat betreft de marketing, verkoop en administratie, Marcel stuurt zelf het bedrijfje aan vanuit zijn kantoor aan huis. Geen management teams geen internationale meetings, geen woonwerk verkeer. Hierdoor is Marcel’s Green Soap al bij aanvang CO2 neutraal, want er vindt bijna geen extra uitstoot plaats. Dat vindt Marcel een veel beter manier dan eerst heel veel CO2 uit te stoten om dat vervolgens weer te compenseren. En hoe zit het met de producten bij de consument? Omdat Marcel zijn producten 99% biologisch afbreekbaar zijn en de flessen geen kleurstof bevatten wordt de belasting voor het milieu beperkt en de recycling bevordert. En omdat Marcel’s producten geconcentreerd zijn en ook de geur veel meer aanwezig is gebruik je uiteindelijk vaak net wat minder.
Hé, nobody is perfect en Marcel pretendeert ook helemaal niet dat hij er alles aan doet om het milieu zo min mogelijk te belasten. Maar hij probeert zo op zijn eigen manier ook een steentje bij te dragen.
      
Is Marcel’s Green Soap alleen in Nederland verkrijgbaar?
Zoals gezegd Marcel’s Green Soap is een oer-Hollands initiatief met een Nederlandse eigenaar. Ambities zijn om vooral in Nederland veel mensen enthousiast te krijgen voor deze producten. Op den duur gaan we wellicht kijken of er ook in landen om ons heen interesse is voor deze producten. Inmiddels zijn er ook al een aantal winkels in België en ook webwinkels buiten Nederland die het product voeren. 
 
Andere uitvoeringen

Allesreiniger Spray
Allesreiniger Spray
Uitvoering: Lavendel & Kruidnagel
3,48

Allesreiniger Spray
Allesreiniger Spray
Uitvoering: Sandelhout & Kardemom
3,48

Allesreiniger Spray
Allesreiniger Spray
Uitvoering: Basilicum & Vetiver gras
3,48

Marcels Green Soap

Marcel’s Green Soap is 100% natuurlijk en ruikt heerlijk en maakt het was- en schoonmaakmiddelen schap veel duurzamer. Marcel Soap heeft ook unieke gerecyclede verpakkingen. Samen wordt het gauw echt een schone wereld!

Marcels Green Soap
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Allesreiniger Spray

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*: