Kalk tuin

Totaal 4 productenPagina 1 van 1

AZ-kalk 4 seizoenen - 2kg

ECOstyle

5,90

AZ-kalk 4 seizoenen - 5kg

ECOstyle

8,90

Zeeschelp kalk Aegir - 25kg

EM Agriton

19,99

Zeeschelp kalk Ostrea/Aegir - 3kg

EM Agriton

8,99

Kalk voor in de tuin

Door kalk aan de grond toe te voegen, verbeter je de bodem van je moes- of siertuin. Met het strooien van kalk zorg je voor een hogere pH-waarde van de bodem. Je krijgt dus een minder zure grond. In ons assortiment vind je zowel zeeschelpenkalk als kalk met toegevoegde micro-organismen.

Waarom gebruik je kalk in de tuin?

Een goede pH van de bodem van je tuin is belangrijk voor de groei van je planten. Als de pH te laag is, is de grond te zuur. Dat betekent dat de plant allerlei voedingsstoffen niet meer kan opnemen. Door kalk aan de grond toe te voegen, neutraliseer je het zuur en maak je de bodem kalkrijker. Kalk verbetert de structuur van de bodem en bevordert de opname van voedingsstoffen.

Merken kalk voor in de tuin

ÆGIR zeeschelpenkalk van EM Bokashi
ÆGIR zeeschelpenkalk is gemaakt van zeeschelpen uit schelpenbanken in de Noordzee. Het is een natuurlijk product dat rijk is aan calciumcarbonaat, mineralen en sporenelementen. ÆGIR zeeschelpenkalk heeft een langdurige werking, lost langzaam op in de bodem en zorgt voor een stabiele pH. Het is makkelijk verstrooibaar en zuinig in gebruik. ÆGIR zeeschelpenkalk is verkrijgbaar in dozen van 3 kilo en zakken van 25 kilo.

AZ-Kalk van ECOstyle
AZ-Kalk bevat bacteriën en toegevoegde micro-organismen die de bodemstructuur verbeteren. AZ-kalk heeft een directe en langdurige werking. Bij een zure bodem werkt AZ-Kalk direct, tot wel 4 maanden lang. Bij een minder zure bodem blijft AZ-Kalk als een buffer in de bodem en stuurt de pH geleidelijk bij. AZ-kalk is verkrijgbaar in dozen van 2 kilo en zakken van 5 kilo.

Kalk voor in de tuin bestellen bij Eco-Logisch

Kalk voor in de tuin bestel je snel en makkelijk bij Eco-Logisch. Als je voor 15:00 uur bestelt, heb je je bestelling vaak al de volgende dag in huis. Bij vragen kun je altijd rekenen op de uitstekende service van onze helpdesk.