Biologische tuinaarde

Totaal 2 productenPagina 1 van 1

Tuinaarde-compost - Biologisch

BioKultura

8,95 0,22 per liter

Tuinaarde-compost - Biologisch - Bigbag 1000L

BioKultura

149,50 0,15 per liter

Biologische tuinaarde

Met hoogwaardige biologische tuinaarde werk je aan een gezonde bodem in je sier- en moestuin. Een goede humuslaag draagt langdurig en ecologisch bij aan het bodemleven van je tuin. De bodem is de basis voor sterke en goed groeiende planten. Bij ons kun je terecht voor biologische tuinaarde in bigbags van 1000 en 2000 liter en in zakken van 40 liter.

Biologische tuinaarde versus gewone tuinaarde

Gewone tuinaarde bevat turf. Dat is een veensoort die heel goed is voor planten en dus ideaal voor in de tuin. Maar veengebieden zijn belangrijk voor de biodiversiteit en de opslag van CO2. Het opgraven van veen is een vervuilend proces dat zorgt voor veel schade aan onze aarde. Genoeg reden om te kiezen voor biologische tuinaarde zonder turf.

Biologische tuinaarde van Bio-Kultura

In ons assortiment vind je biologische tuinaarde van Bio-Kultura. Het is gemaakt van twee hoogwaardige soorten compost: boomschorscompost en mestcompost. De biologische mest zorgt dat deze tuinaarde rijk is aan voeding en sporenelementen. De twee soorten compost stimuleren het bodemleven en zorgen voor een betere waterhuishouding. Biologische tuinaarde van Bio-Kultura is biologisch gecertificeerd.

Wanneer gebruik je biologische tuinaarde?

  • Voor het ophogen of (bij)vullen van je moes- of siertuin, plantbedden en borders.
  • Voor het aanplanten van bomen, vaste planten en hagen.
  • Als je een sier- of moestuin op kleigrond hebt.

De voordelen van Bio-Kultura biologische tuinaarde

  • Het hele jaar door te gebruiken. 
  • Voldoende bemest voor het hele jaar. Extra voeding toevoegen is niet nodig, ook niet voor de moestuin.
  • Langere tijd te bewaren zonder dat het voedingsstoffen verliest.

Biologische tuinaarde bestellen bij Eco-Logisch

Eco-Logisch is jouw betrouwbare webwinkel voor al je ecologische producten. Ook biologische tuinaarde bestel je snel en makkelijk bij Eco-Logisch. Je betaalt op een eenvoudige en veilige manier. Als je voor 15.00 uur bestelt, kun je meestal de volgende dag al genieten van jouw nieuwe producten.