Tuinaarde

Totaal 6 productenPagina 1 van 1

Kokosblok 750 gram

Aries

4,95

Plantaardige Voedingskorrel - 750gr

BioKultura

13,95

Potgrond - Biologisch

BioKultura

9,75 0,24 per liter

Potgrond - Biologisch - Bigbag 1000L

BioKultura

189,50 0,19 per liter

Tuinaarde-compost - Biologisch

BioKultura

8,95 0,22 per liter

Tuinaarde-compost - Biologisch - Bigbag 1000L

BioKultura

149,50 0,15 per liter

Tuinaarde

Als tuinierder weet je hoe belangrijk het is om kwalitatief hoogwaardige tuinaarde te gebruiken. Het maakt niet uit of je een siertuin vol bloemen hebt of een moestuin met groenten, fruit en kruiden: een vruchtbare bodem vormt de basis voor goed groeiende planten. Door regelmatig tuinaarde toe te voegen, zorg je voor een gezonde bodem.

Wat is tuinaarde?

Tuinaarde bestaat uit een mengsel van turf en compost en wordt vooral gebruikt voor het bemesten en verbeteren van de bodem. Het voegt veel organische stof aan de bodem toe, maar bevat vrij weinig poriën. Er bestaan twee soorten tuinaarde: gewone en bemeste tuinaarde. Je kunt het beste kiezen voor biologische tuinaarde die vrij is van kunstmest en dierlijke producten afkomstig uit de bio-industrie.

Wanneer gebruik je tuinaarde?

Je gebruikt tuinaarde om door de grond van je tuinbodem te mengen. Tuinaarde is geschikt om je tuin op te hogen en aan te vullen. Tuinaarde heeft een relatief hoge zuurgraad. Met name planten die van een zure bodem houden, zullen goed groeien als je tuinaarde gebruikt.

Wanneer gebruik je potgrond in plaats van tuinaarde?

Doordat tuinaarde relatief zuur is en weinig poriën bevat, is het niet geschikt voor planten en bloemen in bakken of potten. Hiervoor gebruik je potgrond. Potgrond bevat meer voedingsstoffen en is heel luchtig, waardoor de wortels van potplanten goed kunnen groeien.

Hoe gebruik je tuinaarde?

Je maakt eerst de bovenlaag van de grond los met een cultivator of hark. Daarna strooi je een dunne laag tuinaarde over de bodem. Hark de grond nogmaals goed door zodat de bestaande grond met de tuinaarde wordt gemengd.

Tuinaarde bestellen bij Eco-Logisch

Eco-Logisch is jouw betrouwbare webwinkel voor al je ecologische producten. Ook tuinaarde bestel je snel en makkelijk bij Eco-Logisch. Je betaalt op een eenvoudige en veilige manier. Als je voor 15:00 uur bestelt, kun je meestal de volgende dag al genieten van jouw nieuwe producten.