img img img img img

Wormenpoep compost 500gr

Merk: Wormenpoep

€ 6,99 per stuk incl. btw

Totaal per stuk:
500 gram
Aantal

- Uit het assortiment -

De bezorgkosten voor deze producten zijn € 2,95
Gratis verzonden vanaf € 35,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland

 • Educatief
 • Herwinbare grondstoffen
 • Gerecyclede grondstoffen
 • Dierproefvrij
 • Milieuvriendelijke of gerecyclede verpakking
 • 100% Biologisch afbreekbaar
 • Plantaardig

Bekijk hier meer producten van het merk WormenpoepWormenpoep logo
Artikelnummer: 2700000047842

Wormenpoep van de StadsOogst Compost Coöperatie is ambachtelijk geproduceerde wormencompost gemaakt van organische reststromen uit Amsterdam.  De compost is geheel met de hand gemaakt, met liefde en aandacht voor het bodemleven. De Wormenpoep wordt o.a. gemaakt van het met mycelium doorgroeide substraat van de Oesterzwammen en Shiitake teelt van Mycophilia in Amsterdam Noord

Het productie proces:
 1. Volgroeid substraat van eetbare paddestoelen wordt vermengd met groen-afval.
 2. Het mengsel wordt heet gecomposteerd voor het doden van ziektekiemen en zaden
 3. Na afkoelen wordt er gesteente meel toegevoegd
 4. Het mengsel wordt aan de compostwormen gevoerd.
 5. De compostwormen leven circa 6 maanden in de compost
 6. De wormencompost wordt geoogst en gezeefd
 7. Na drogen wordt de compost verpakt
Toepassing 1:
Strooi een kleine laag wormenpoep bij kamerplanten of rond planten in de (moes)tuin.*Stads Oogst Wormen Poep is heel rijk aan mineralen en micro-organismen, je hoeft er daarom niet veel van te gebruiken per plant.
Toepassing 2:
Maak een rijke compost thee om het bodemleven van je tuin to voeden. Zie hier een korte film (engels gesproken) over het maken van je eigen actief beluchtte compost thee
Maken van de Actief Beluchtte Compost Thee
Zonder luchtpomp - Roeren:
Materiaal: 1 kopje StadsOogst Wormenpoep op 10 L regen water of kraanwater in een emmer (let op! Gebruik geen chloor-houdend water!)
40 gram palmsuiker of melasse (liefst ecologisch) per 10 L water. 
Instructie: Doe de  Wormenpoep door het water en voeg de zoetstof toe.
Roer vervolgens met een stok voor circa 1 minuut om zuurstof in het water te brengen. Roer eerst in één richting (maak een draaikolk) en vervolgens verander je de draai richting abrupt, waardoor er even chaos in de emmer ontstaat.
 
Blijf gedurende circa 10 minuten roeren (spierballen!)  Je thee is klaar voor gebruik!
Om meer micro-organismen te kweken in de thee (vooral schimmels) is het raadzaam om gedurende een dag, om de 20 minuten te roeren. Zie deze film voor verdere uitleg.
 
Gebruik: De thee is goed als deze zoet ruikt. Je kunt de thee puur gebruiken of verdunnen tot 1:15.
De compostthee kan op de bladeren van de planten, op de mulchlaag, of op de bodem gesproeid worden. Ook kan de thee gebruikt worden om planten in te weken voor het verplanten in de tuin.   De thee kan ook gebruikt worden om de potgrond van kamerplanten een 'boost' te geven.
N.B! Dien de thee toe voordat de zon opkomt, of nadat deze onder gaat. Het uv-licht doodt de bacteriën.
Met lucht pomp – Brouwen:
 
Materiaal: 1 kopje StadsOogst Wormenpoep op 10 L regen water of kraanwater in een emmer (let op! Gebruik geen chloor-houdend water!)
40 gram palmsuiker of melasse (liefst ecologisch) per 10 L water. 
Instructie: Doe de  Wormenpoep door het water en voeg de zoetstof toe.
Plaats de luchtslangen met beluchtingsstenen op de bodem van de emmer.
De compost kan eventueel in een katoenen sok gedaan worden, met een beluchtingsteen daarbij in.
Plaats de luchtpomp hoger dan de emmers (om vol lopen van de pomp te voorkomen!)
Doe de pomp aan en laat deze bubbelen voor 24 tot 48 uur.
 
Gebruik de thee binnen 2 uur na het uitzetten van de pomp (anders nemen anaerobe baceriën het over).
 
Let op! Tijdens het bubbelen kan er schuim ontstaan. Zorg dat je de thee maakt op een plek die vies mag worden, of doe een grote schaal of dienblad onder de emmer om vocht op te vangen.
 
Verdun voor gebruik de thee:
Sterk = 1 deel thee : 10 delen water
Middel = 1 deel thee : 15 delen water
Zwak = 1 deel thee : 20 delen water
Light  = 1 part tea:20 parts water 
N.B! Dien de thee toe voordat de zon opkomt, of nadat deze onder gaat. Het uv-licht doodt de bacteriën

Films


Wormenpoep

Door zelf thuis te composteren verminder je je afvalstroom en produceer je compost van de beste kwaliteit. Help mee de steden te vergroenen en ontdek hoe leuk het is zelf te kweken met behulp van je eigen afval.

Wormenpoep
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Heel Goed


hoeveel gram wormenpoep kan ik gebruiken in een 40l gram biocanna terra plus aarde bak?

doffie hinds

Wormenpoep compost 500gr

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*: “EM zal van deze wereld een betere en duurzame plek maken voor ons allemaal en voor alle toekomstige generaties”. Deze uitspraak werd gedaan door Teruo Higa, de ontdekker van EM.

Het wondermiddel EM, gemaakt van Effectieve Micro-organismen, kent vele toepassingen. In een notendop: EM bevordert de groei van goede bacteriën en de onderdrukking van de slechte. Hierdoor wordt de natuurlijke weerstand van bodem, plant, water, mens & dier aanzienlijk verbeterd.

EM kent een ongekende populariteitsstijging. En dat is niet gek na alle positieve ervaringen. We nemen je graag mee in de wereld van de micro-organismen en we leggen je uit hoe je ze met de EM-producten in je voordeel kan laten werken.
 

Wat zijn micro-organismen?

Onder de groep micro-organismen vallen bacteriën, schimmels, algen en gisten. Deze eencellige organismen komen in groten getale en overal voor: in de grond, in water, in de lucht, in planten, dieren, mensen en in voedsel.

Het zijn de ‘kleine beestjes’ die ziektes bestrijden, die melk omzetten in yoghurt en kaas, die helpen met het verteren van voedsel en die helpen bij de productie en opname van voedingsstoffen bij plant en dier. Het zijn ook de ‘kleine beestjes’ die je voedsel bederven en je ziek maken. En juist om dat laatste staan ze bekend.

Door deze slechte reputatie zijn we bang geworden voor bacteriën. Het liefst maken we de gehele micro-populatie van kant door alles grondig te reinigen, bestrijden, desinfecteren en ontsmetten. Helaas verdrijf je hiermee niet alleen de ‘bad guys’, maar ook de ‘good guys’. En dat terwijl je de ‘good guys’ nodig zijn voor een gezonde leefomgeving en een gezond lichaam.
 

Wat is EM?

Het dominantieprincipe bij micro-organismen

Terwijl je dit leest, is er een hevige machtsstrijd gaande tussen goede en slechte micro-organismen. Deze machtstrijd werd na een jarenlange zoektocht ontdekt door hoogleraar tuinbouwkunde Teruo Higa:

Er is een kleine groep dominante effectieve micro-organismen en een kleine groep dominante slechte micro-organismen. Een grote groep volgelingen, bestaande uit miljarden neutrale micro-organismen, wacht af wie de overhand krijgt en imiteert de overwinnaar. Als de groep goede micro-organismen als winnaar uit de strijd komt, ontstaat er een opbouwend en ziektebestrijdend milieu. En dit dominantieprincipe geldt overal: in bodem, plant, water, mens & dier.

Maar hoe zorg je er nu voor dat de goede micro-organismen de overhand krijgen? Higa ging uit van het simpelste antwoord: door de groep van goede micro-organismen te versterken door die te vergroten.

Met deze gedachte ging hij aan de slag. Hij ontdekte in zijn lab dat 80 van de 2000 goede micro-organismen bijzonder effectief en daarmee doorslaggevend zijn voor het winnen van de strijd. Met deze 80 effectieve micro-organismen ontwikkelde hij het mengsel genaamd EM.
 

De effecten van EM

EM wordt tegenwoordig op grote schaal geproduceerd. Het bestaat uit onbewerkte en ongemanipuleerde micro-organismen uit de vrije natuur.

Met EM is het niet meer nodig om alle micro-organismen maar zoveel mogelijk uit te roeien. In tegendeel. Met EM laat je de natuur haar werk doen, creëer je een gezond milieu en verhoog je de natuurlijke weerstand van bodem, plant, water, mens & dier.

EM zorgt onder andere voor een mooie en gezonde tuin, een fris huis, lekkerdere groenten, gezondere dieren en meer energie.