Pompschakelaar vloerverwarming

Totaal 2 productenPagina 1 van 1

CV Pompschakelaar Vloerverwarming - 230V

Bespaartopper

47,50

Thermo Switch Pompschakelaar Vloerverwarming

Ecosavers

39,95

Pompschakelaar vloerverwarming

Heb jij vloerverwarming met een vloerverwarmingspomp en ben je op zoek naar een eenvoudige manier om op je energierekening te besparen? Dan is een pompschakelaar voor vloerwarming iets voor jou. Op die manier verbruikt je vloerverwarmingspomp alleen nog energie als er daadwerkelijk een warmtevraag is.

Wat is een pompschakelaar voor de vloerverwarming?

Een vloerverwarmingspomp verbruikt vaak veel stroom. Dit geldt met name voor oudere pompen. Bovendien werkt een vloerverwarmingspomp 365 dagen per jaar, 24 uur per dag en dus niet alleen als je een warmtevraag hebt. Met een pompschakelaar voor de vloerverwarming kun je de pomp uitschakelen als je geen warmte nodig hebt. De pomp draait dan alleen als er daadwerkelijk warmte wordt gevraagd. Zo bespaar je flink op je energierekening.

Pompschakelaren vloerverwarming

Een populaire keuze is de Eco Pump Switch HY-02. Deze is voorzien van een clipsensor die op de aanvoerleiding naar de verdeler wordt geklemd. Dankzij deze clipsensor wordt de circulatiepomp van de vloerverwarming pas ingeschakeld op het moment dat de temperatuur van het cv-water hoger is dan de ingestelde temperatuur. En als de temperatuur van het cv-water zakt onder de ingestelde temperatuur, wordt de pomp weer uitgeschakeld.

Om te voorkomen dat de pomp vast komt te zitten door kalkaanslag, laat deze pompschakelaar je pomp eens per 24 uur even lopen.

Ook de Thermo Switch van EcoSavers is een slimme temperatuurgestuurde schakelaar. Anders dan de Eco Pump Switch beschikt deze niet over een display, maar kun je de gewenste temperatuur kiezen met een draaiknop.

Bestel je pompschakelaar voor je vloerverwarming bij Eco-Logisch

Wil jij ook een pompschakelaar installeren? Plaats je bestelling dan in onze webshop en laat hem thuisbezorgen. Vandaag nog ophalen in Amsterdam kan natuurlijk ook!

Eerst nog een vraag? Vul dan ons contactformulier in en je krijgt binnen 48 uur (maar vaak veel sneller) antwoord.

 


Veelgestelde vragen

Een populaire keuze pompschakelaar voor vloerverwarming is de Eco Pump Switch HY-2. Deze schakelt in op het moment dat de temperatuur van het cv-water hoger is dan de ingestelde temperatuur en uit op het moment dat de temperatuur van het cv-water lager is dan de ingestelde temperatuur. Bovendien laat deze pompschakelaar je pomp elke 24 uur even lopen om kalkaanslag te voorkomen. Met de pompschakelaar kun je dus besparen op je energierekening zonder dat je er omkijken naar hebt.

Zonder pompschakelaar werkt je vloerverwarming 365 per jaar, 24 uur per dag. In sommige gevallen verbruikt hij daarbij zelfs 100 Watt (of meer) per uur. Met een pompschakelaar halveer je het aantal draaiuren en kun je dus flink besparen op je energierekening. Het is niet aan te raden om in plaats van een pompschakelaar gewoon de stekker uit de vloerverwarming te trekken. Een goede pompschakelaar laat de pomp namelijk eens in de 24 uur even lopen om kalkaanslag (en daarmee vastlopen van de pomp) te voorkomen.