Stand-by killer

Totaal 20 productenPagina 1 van 1

Aan- en uitschakelaar met afstandsbediening

Brennenstuhl

31,95

Doorvoerstekker - enkel

Brennenstuhl

4,50

Draadloze stopcontactschakelaar set - 3 stekkers

Brennenstuhl

33,95

Radiografisch bediende schakelaarset - buiten

Brennenstuhl

25,95

Standby killer stekkerdoos 5 + 1 ingangen

Brennenstuhl

33,50

Standby killer stekkerdoos 7 + 1 ingangen

Brennenstuhl

37,50

Stekkerdoos - 3 Ingangen - Met Schakelaar

Brennenstuhl

5,95

WiFi stekkerdoos - 3 ingangen

Brennenstuhl

32,50

Wifi Stekkerdoos - 6 ingangen - 3 m kabel

Brennenstuhl

79,-

WiFi- Stekkerdoos WA 3000 voor buiten

Brennenstuhl

22,95

WiFi-stekkerdoos - 6 aansluitingen - voor binnen - zwart

Brennenstuhl

55,-

WiFi-Stekkerdoos WA 3000 voor binnen

Brennenstuhl

19,95

Eco-Line stekkerdoos 6-voudig - wit

Eco-Import

12,95

Doorvoerstekker - enkel

Ecosavers

3,95

Doorvoerstekker - Grote Schakelaar - Voetbediening

Ecosavers

16,95

Stekkerdoos met schakelaar - 4 Poorten

Ecosavers

10,95

Schakelaarset - Draadloos - 2 stekkers - met afstandsbediening

KlikAanKlikUit

31,90

Schakelaarset - Draadloos - 3 stekkers - met afstandsbediening

KlikAanKlikUit

36,90

Smart Wi-Fi stekker - Set van 3

Nedis

42,99

SmartLife Smart Stekker -Wifi - Nederlandse aansluiting

Nedis
22,49 16,-

Stand-by killer

Wat doet een stand-by killer?

Apparaten die op stand-by staan, verbruiken nog steeds energie. Dit wordt sluipverbruik genoemd. Sinds de EU regels heeft ingesteld voor hoeveel energie een apparaat in de stand-by-stand mag gebruiken, hebben nieuwe apparaten nog amper sluipverbruik, maar deze regels gelden niet voor oudere apparaten die al bestonden voor de regels ingesteld werden. Oudere apparaten kunnen dus nog wel steeds een flink sluipverbruik hebben. Met een stand-by killer (ook wel bekend als energy keeper of powersaver) kun je deze apparaten op een eenvoudige manier alsnog volledig uitzetten en op die manier besparen op je energierekening.

Verschillende soorten stand-by killers

Bij Eco-Logisch hebben we verschillende soorten stand-by killers in het assortiment.

Stekkerdoos

Met een stekkerdoos met een aan/uit-knop kun je alle apparaten die op deze stekkerdoos zijn aangesloten met één druk op de knop veilig in- en uitschakelen.

Wil je niet op een knop hoeven drukken? Dan is een master-slave stekkerdoos interessant voor jou. Deze zet automatisch een groep elektrische apparaten uit nadat je het hoofdapparaat hebt uitgezet en is dan ook heel geschikt voor bijvoorbeeld computers met veel randapparatuur.

Het grote voordeel van deze master-slave stekkerdoos is dat je er, anders dan bij een stekkerdoos met aan/uit-knop, niet bij hoeft te kunnen. Zodra jij de computer uitschakelt, gaan je printer en monitor ook uit. Je kunt deze stekkerdoos dus volledig uit het zicht leggen.

Ook zijn er stekkerdozen met wifi. Hiermee kun je elektrische apparaten op afstand bedienen via je smartphone of tablet. Deze stekkerdozen zijn niet alleen handig als stand-by killer, maar ook om inbrekers af te schrikken als je niet thuis bent. Met flexibele schema's en timerfuncties kun je op een slimme manier je dagelijkse en wekelijkse routines automatiseren.

Benieuwd hoeveel energie je apparaten nu eigenlijk verbruiken? Kies dan voor een stekkerdoos met een verbruiksmeter. Deze berekent hoeveel energie je in totaal verbruikt, wat de energiekosten zijn en hoeveel CO2 je uitstoot.

Schakelaarset met afstandsbediening

Een andere optie is een schakelaarset met afstandsbediening. Je steekt de schakelaars in het stopcontact, stopt je elektrische apparaten erin en met de afstandsbediening kun je ze vanaf de bank uitzetten. Schakelaarsets met afstandsbediening zijn zowel voor binnen als buiten verkrijgbaar. Let dus goed op of de set die jij op het oog hebt geschikt is voor de situatie waarin je hem wilt gebruiken.

Smart stekker

Ook interessant: smart stekkers. Hiermee kun je allerlei elektrische apparaten op afstand bedienen met je smartphone en in één oogopslag zien hoeveel stroom het apparaat op dat moment verbruikt of hoeveel het in de loop der tijd verbruikt heeft. Door tijdschema's in te stellen voorkom je dat apparaten langer aan staan dan nodig is, en zo bespaar je energie.

Eco-Logisch: hét adres voor jouw stand-by killers

Wil jij ook zo zuinig mogelijk met je energie omgaan? Dan is het slim om een of meerdere stand-by killers in je huis te plaatsen. Bestel ze in onze webshop en laat ze thuisbezorgen. Vandaag al aan de slag? Ophalen in Amsterdam kan natuurlijk ook.

Twijfel je welke stand-by killer het beste bij jouw situatie past? Neem dan contact met ons op en je krijgt op werkdagen binnen 48 uur (maar vaak veel sneller) antwoord.


Veelgestelde vragen

 Volgens Hallo Roos zijn de grootste sluipverbruikers van stroom: computer met randapparatuur, kleine elektrische boiler, tv-decoder met harde schijf, internetmodem en de kokendwaterkraan. 
Volgens Milieu Centraal is het gemiddelde sluipverbruik 450 kWh per jaar. 
Met name oudere apparaten hebben vaak nog geen slim sluipverbruik als je ze stand-by laat staan. Op die manier dragen ze bij aan een hogere energierekening. Bovendien blijven onderdelen van apparaten die op stand-by blijven staan warm. Als deze apparaten hun warmte niet goed vrij kunnen en niet stofvrij zijn, kan er een woningbrand ontstaan. Het is dus voor zowel je energierekening als je veiligheid beter om apparaten helemaal uit te zetten.