Eco pompschakelaar

Totaal 2 productenPagina 1 van 1

CV Pompschakelaar Vloerverwarming - 230V

Bespaartopper

47,50

Thermo Switch Pompschakelaar Vloerverwarming

Ecosavers

39,95

Eco pompschakelaar

Wist je dat de pomp van je vloerverwarming een enorme stroomvreter is? In het slechtste geval gebruik je hiermee 100 Watt (of zelfs meer per uur). Dat is 876 kWh aan elektriciteit per jaar, maar liefst 1/3 van het gemiddelde elektriciteitsverbruik in Nederland. Maar ook als je pomp minder verbruikt, is het natuurlijk zonde van je geld om hem aan te laten staan als je helemaal geen warmte nodig hebt. Met een eco pompschakelaar kun je flink besparen op je energierekening. 

Bespaar op je energierekening met een eco pompschakelaar

Een vloerverwarmingspomp werkt 365 dagen per jaar, 24 uur per dag. Ook in de zomer, als je helemaal geen warmtevraag hebt. Met name oudere pompen verbruiken veel stroom en zijn dus een aanslag op je energierekening. Als je een eco pompschakelaar koppelt aan de verdeler van je vloerverwarmingsinstallatie wordt de pomp ingeschakeld op het moment dat er een warmtevraag is, en weer uitgeschakeld op het moment dat deze vraag er niet meer is. Bovendien beschikt een goede schakelaar over een timer die ervoor zorgt dat de pomp elke 24 uur een paar minuten loopt. Op die manier voorkom je dat de pomp vast komt te zitten door kalkaanslag.

Eco pompschakelaren van Eco-Logisch

Een van onze eco pompschakelaren is de Eco Pump Switch HY-O2. Deze pompschakelaar zorgt er met behulp van een speciale sensor voor dat je vloerverwarming pas wordt ingeschakeld als de temperatuur van je cv-water hoger is dan de temperatuur die je ingesteld hebt. Andersom wordt de pomp weer uitgeschakeld op het moment dat de temperatuur van je cv-water zakt onder de ingestelde temperatuur. Een andere optie is de Thermo Switch van EcoSavers. Ook dit is een slimme, temperatuurgestuurde schakelaar. 

Eco pompschakelaar kopen?

Wil jij ook een eco pompschakelaar installeren en zo besparen op je energierekening? Plaats je bestelling dan in onze webshop en laat hem thuisbezorgen. Maar je kunt hem natuurlijk ook vandaag nog ophalen in Amsterdam! Eerst nog een vraag? Vul dan ons contactformulier in en je krijgt binnen 48 uur (maar vaak veel sneller) antwoord.