img img

Bamboo X-treme - Schuttingplank

Merk: Moso Outdoor

€ 26,14 per plank incl. btw
€ 105,99 per m2

Afmetingen per stuk lxbxh:
180cm x13,7cm x2mm
Totaal per plank:
0,25 m2
Aantal
Dit product wordt apart verzonden door
Moso

bezorgkosten
Voor de producten van deze leverancier worden aparte verzendkosten berekend van
€ 49,- gratis vanaf € 500,-

Levertijd: 3 werkdagen

China
Land van herkomst: China

keurmerken_fsc.jpg

 • Herwinbare grondstoffen
 • CO2-neutraal
 • Duurzame kwaliteit

Bekijk hier meer producten van het merk Moso Outdoor
Moso Outdoor logo
Artikelnummer: 2700000045770

Bamboe is het beste materiaal voor een unieke, ecologisch verantwoorde schutting die heel lang meegaat . Het bevat zowel natuurlijke schoonheid als stevigheid. 

MOSO Bamboo X-treme Schuttingplanken bestaan uit massieve bamboeplanken gemaakt van gecomprimeerde en op 200°C thermisch gemodificeerde bamboevezels. Dankzij dit unieke gepatenteerde proces behaalt MOSO Bamboo X-treme de hoogste duurzaamheidsklasse conform relevante EU normen, en neemt de stabiliteit en de hardheid sterk toe. Daarnaast bereikt dit product - in tegenstelling tot andere houtproducten - een hoge brandveiligheidsklasse (B-s1-d0 conform EN 13501-1) zonder impregnatie met dure en milieuvervuilende brandvertragers.

De schuttingplanken zijn voorzien van mes/groef (6mm) over de lange zijde, niet op de kopse kanten. De schuttingplanken dienen op elkaar te worden geplaatst (zonder lijm) in U profielen aan beide kanten (niet inbegrepen). Door links en rechts U-profielen in de grond te zetten, schuif je de plank zo tussen de profielen in. Deze zijn los verkrijgbaar bij je metaal/ijzer handel.

Technische gegevens en certificeringen: bo-dtht301TG

 • Grootte: 1800L x 137B x 20H mm, waarvan de effectieve breedte 131 mm. 
 • Dichtheid: +/- 1.150 kg/m3
 • Dimensionele stabiliteit: lengte: + 0,1 %; breedte: + 0,9% (24 uur in water 20°C)
 • Weerstand tegen indrukking - Brinell Hardheid: ≥ 9,5 kg/mm2 (EN 1534)
 • Brandgedrag: Klasse B-s1-d0 (EN 13501-1)
 • Natuurlijke duurzaamheid: Klasse 1 (EN 350 / CEN/TS 15083-2), stakentest Klasse 1 (EN 350 / CEN/TS 15083-1)
 • Bestandheid tegen Blauw Schimmel: Klasse 0 (EN 152)
 • Gebruiksklasse: Klasse 4 (EN 335)
 • CO2 neutraal: LCA (Levenscyslusaanalyse) rapport TU Delft 
 • Environmental Product Declaration - EPD (EN 15804) 
 • FSC®: op aanvraag beschikbaar met FSC® certificaat.
 • Bijdrage LEED BD+C - v4: MR 1, MR 2, MR 3 (FSC®) v2009: MR 6, MR 7 (FSC®)
 • Bijdrage BREEAM NL: MAT 1, MAT 5 (FSC®), MAT 7 (DT)
 • Garantie: 10 jaar

Product informatie

Schuttingdeel-info.pdf

Over MOSO:

Met 20 jaar ervaring in de relatief jonge bamboe industrie, kan MOSO met recht pionier genoemd worden in de ontwikkeling van innovatieve bamboe oplossingen voor binnen en buiten. Dankzij de focus op duurzaamheid, product kwaliteit en innovatie wordt MOSO wereldwijd gezien als het A-merk in bamboe. Er is geen enkel ander bedrijf wereldwijd met een vergelijkbaar breed – en nog steeds uitbreidend – assortiment in hoge kwaliteit bamboeproducten, wereldwijd leverbaar vanuit voorraad.

Ook in de verdere verwerking kiest MOSO voor een milieuvriendelijke werkwijze. Zo wordt de benodigde energie in de fabriek voor een groot deel geleverd door verbranding van zaagsel en bamboe afval. De door MOSO gebruikte lijmen voldoen ruimschoots aan de E1 norm. De plantages van MOSO zijn in de provincies Zhejiang, Fujian, Anhui en Jiangxi. Deze provincies zijn ver verwijderd van de leefgebieden van de panda’s

Milieu informatie

Bamboe van MOSO heeft vele voordelen:

Hoewel reuzenbamboe formeel een gras is en geen hout, bezit deze wel uitstekende hardhout eigenschappen, waaronder een grote hardheid en duurzaamheid. Hierdoor kunnen bamboevloeren, bamboe platen en bamboe terrasdelen worden toegepast in zware projecttoepassingen. Omdat de bamboeproducten bestaan uit individuele strips, vertonen ze minder werking (krimp & zwel) dan massief hout waardoor een zeer stabiele oplossing ontstaat.

Reuzenbamboe is een onuitputtelijke grondstof. Het groeit sneller dan welke plant dan ook: tot één meter per dag. Aangezien elk jaar de 4-5 jaar oude stammen worden geoogst, krijgen de jonge stammen meer ruimte om te groeien voor een nog grotere opbrengst zonder dat de omvang van het bos afneemt. Tijdens de groei neemt MOSO bamboe meer CO2 op dan dat er wordt uitgestoten tijdens productie. Hierdoor zijn alle massieve MOSO bamboe producten gegarandeerd CO2-neutraal over de hele levenscyclus.

Daarnaast zijn de MOSO bamboeproducten anti-allergisch en antistatisch en zorgen hierdoor voor een gezond binnenklimaat (lage emissies). En natuurlijk worden de MOSO bamboeproducten geroemd om hun unieke schoonheid en uitstraling.


Moso Outdoor

Een speciaal gepatenteerd thermisch proces op 200°C zorgt ervoor dat Bamboo X-treme® de hoogste duurzaamheidsklasse bereikt binnen de EU wetgeving. Bamboe is milieuvriendelijk, super sterk en nog heel fraai ook. Een bamboe bos groeit in 6 jaar uit tot een kaprijp paradijs en de prachtige planken voor een vloer gaat minstens 10 jaar mee.

Moso Outdoor
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Bamboo X-treme - Schuttingplank

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Kies een kleur

Deze verfkleuren worden gemaakt met natuurlijke pigmenten. Afhankelijk van de gebruikte pigmenten kan de prijs verschillen.

Klik op de kleur om deze te bestellen en de prijs te zien.Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit