img img

Eenmans gipsvezelplaat 10mm

Merk: Fermacell

€ 12,69 per plaat incl. btw
€ 8,46 per m2

Afmetingen per stuk lxbxh:
150cm x100cm x10mm
Totaal per plaat:
1,50 m2
Aantal
Maak een keuze
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 40,00
Gratis verzonden vanaf € 500,-

Levertijd: 4 werkdagen

keurmerken_recyclebaar.jpg


Bekijk hier meer producten van het merk FermacellFermacell logo
Artikelnummer: 2700000011256

Fermacell gipsvezelplaat is een afbouwplaat, een brandwerende plaat en een plaat voor vochtige ruimtes tegelijk. Toepassingen kunnen bijvoorbeeld zijn;

 • Scheidingswanden (niet dragend met stalen of houten onderconstructie)
 • Scheidingswanden (dragend met stalen of houten onderconstructie)
 • Woningscheidende wanden (dragend en niet dragend)
 • Brandwerende wanden (dragend en niet dragend)
 • Geluidsisolerende wanden (dragend en niet dragend)
 • Prefab gevelpuien (dragend en niet dragend met houten onderconstructie)
 • Buitenwanden (dragend met houten onderconstructie)
 • Voorzetwanden/schachtwanden
 • Wandbekledingen
 • Brandwerende en geluidsisolerende plafonds
 • Plafondbekledingen
 • Zolderafwerking (bekleding van plafonds, schuine daken en drempels)

Fermacell bereikt de beproefde kwaliteit door een overtuigend totaalconcept, dat bij de productie begint. Fermacell gipsvezelplaten bestaan uit gips en papiervezels die beide gewonen worden uit een recyclingsprocedé van afvalmaterialen. Een homogeen mengsel van deze twee natuurlijke grondstoffen wordt op een computerbestuurde productiestraat na toevoeging van water – zonder andere bindmiddelen – onder hoge druk tot stabiele en reukneutrale platen geperst, gedroogd en op maat gesneden. Dit is een innovatief en ecologisch verantwoord productieproces met uiterst strenge kwaliteitscontroles (o.a. KOMO/KIWA).

Op Fermacell gipsvezelplaat kunnen zonder problemen tegels, dun structuurpleisterwerk, verflagen en behang aangebracht worden. Bij zeer dunne afwerkingen kan een finishlaag nodig zijn.

Product informatie

Handleiding Fermacell Gipsvezelplaat.pdf
Algemene informatie Fermacell.pdf
veiligheidsblad_gipsvezelplaat_s1.pdf

 • Uiterst stabiel
 • Extreem belastbaar
 • Brandveilige plaat
 • Geschikt voor toepassing in natte ruimten
 • Geluidsisolerend
 • Gemakkelijk te verwerken
 • Eenvoudige montage
 • Probleemloos voegen
 • Afmetingen: 150 x 100 cm
 • Soortelijk gewicht:   1150 kg / m³
 • Buigtreksterkte (Waarde na droging bij 40°C): Loodrecht op plaatoppervlak ≥ 5,8 N/mm²
 • Treksterkte dwars ≥ 0,3 N/mm²

De samenstelling van het materiaal van Fermacell wordt door het proefrapport van het “Institut für Bautechnik, Berlin (nicht brennbare Baustoffe der Klasse A 2 - Prüfzeichen PA-III 4.6) aangetoond. Door een producttest heeft het “Österreichische Institut für Baubiologie, Wien” de Fermacell gipsvezelplaat als bouwbiologisch aan te raden ingeschaald. Van het “Institut für Baubiologie Rosenheim GmbH” werd op basis van de uitstekende testresultaten aan alle nederzettingen voor het product Fermacell een keurmerk verleend. Ook het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) constateerde dat het gebruik van Fermacell Afbouwplaten vanuit bouwbiologisch en bouwecologisch oogpunt als een bij voorkeur toe te passen product (klasse 1b) aan te merken valt.

Verwerking

De platen moeten aan de zijkanten aan elkaar vastzitten om minieme verschuivingen te voorkomen. Anders zouden er scheuren in bijvoorbeeld stucwerk kunnen ontstaan. Hiervoor kan voegenlijm of voegengips gebruikt worden. Bij de toepassing van voegengips moeten de platen ietsje van elkaar af bevestigd worden zodat het gips de kiertjes kan opvullen. Zie ook het plaatje in het tabblad Foto / Film.

Milieu informatie

Fermacell gipsvezelplaten bestaan uit gips en papiervezels die beide gewonen worden uit een recyclingsprocedé van afvalmaterialen. Een homogeen mengsel van deze twee natuurlijke grondstoffen wordt op een computerbestuurde productiestraat na toevoeging van water – zonder andere bindmiddelen – onder hoge druk tot stabiele en reukneutrale platen geperst, gedroogd en op maat gesneden. Dit is een innovatief en ecologisch verantwoord productieproces met uiterst strenge kwaliteitscontroles (o.a. KOMO/KIWA).

Fermacell is zeer goed te recyclen. De twee ’ingrediënten’ oud-papiervezels en gips kunnen na recycling weer worden opgenomen in het productieproces. Zaagresten kunnen bij de fabriek in een speciaal daarvoor bestemde stortkoker worden gedeponeerd. De zaagresten mogen niet ‘verontreinigd’ zijn met metaaldelen, isolatiemateriaal of houtvezelplaat, zoals dat onder bepaalde typen vloerelementen zit. In de stortkoker mogen dus alleen 100% zuivere gipsvezelplaatresten verdwijnen.

Films
Andere uitvoeringen

Eenmans gipsvezelplaat 12,5 mm
10,23 per m2

Fermacell

Fermacell wil haar bijdrage leveren aan een duurzame wereld door het ontwerpen en ontwikkelen van gipsvezelplaten en vloerelementen op basis van volledig herbruikbare materialen. Nog belangrijker: de platen zijn veilig door hun hoge brandwerendheid en dragen bij aan een gezond milieu in jouw huis.

Fermacell
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Goed


Prima stevige platen. Niet echt eenmansgewicht. Je hebt er wel schroeven voor nodig met freeskop. Tip: Op de website staan/stonden die nog niet bij de benodigde artikelen vermeld.

Arjan
Reactie


Beste Lambertus, het wel of niet gebruiken van folies is niet heel moeilijk. Je kunt het volgende aanhouden: Is er in de constructie een materiaal NIET damp-open, dan moet er aan de binnenzijde ALTIJD een damp-dichte folie. In jouw situatie betekent dat dus dat er aan de binnenzijde een dampdichte folie gebruikt moet worden, Pir is immers niet damp-open. De rest van de afwerking is allemaal mogelijk. De isolair plaat zal overigens niet heel veel isolatie-waarde toevoegen, de 10cm vlas zal voldoende zijn. Het dakbeschot heeft zover ik begrijp geen PIR isolatie of andere damp-dichte componenten, dus daar is een dampdichte folie niet nodig. Groet Bart

Eco-Logisch
Algemene vraag


Beste Eco-Logisch, Ik ben ons huis aan het verbouwen. (oude plaastelijke rabobank van 30 jaar oud met verdieping met zadeldak) Nu ben ik aanbeland bij de badkamer en wil deze eerst (extra)isoleren van binnenuit. Het dakbeschot bestaat uit 40 mm spaanplaat, met daarbovenop (buitenzijde dus) een pirlaag van 30 mm. Dus hout aan de binnenkant (kijk je tegenaan vanuit de badkamer) en pir aan de pannenzijde. Geheel is behoorlijk luchtdicht en in prima staat. Ik zat zelf te denken aan eerst 10 cm isovlas achter raggelwerk (aan te brengen tussen de bestaande dikke gordingen, welke we in het zicht willen laten) met daar tegenaan gipvezelplaat en afwerken met kalkstuc. Mijn vraag is of dit de juiste constructie is aangezien het dak al aan de buitenzijde is geisoleerd en het een vochtige ruimte betreft. Moet ik eventueel ook een dampwerende folie aanbrengen? Of adviseerd u een andere contructie? Kan ik ook eerst een isolairplaat gebruiken en daaroverheen een gipsvezelplaat, dit voor extra isolatie. Of isoleerd de gipsvezelplaat ook net zo goed als een pavatex houtvezelplaat? De rest van de bovenverdieping (zelfde dakbeschot als badkamer) is van binnenuit inmiddels met isovlas en isolairplaten geisoleerd, welke nog moet worden afgewerkt met leem. Ik heb daar geen dampwerende folie aangebracht. De isolatie adviezen en wel of geen folie zijn zeer divers bij deze constructie merk ik, zodat ik een beetje in het ongewisse blijf. Ik ga op mijn gevoel af en ook op basis van de productinfo van de gebruikte materialen neem ik een beslissing. Ik hoor graag uw mening! Hartelijke groet, Lambertus

Lambertus
Heel Goed


Eenmansplaat heet het, maar toch aan de lompe kant wat gewicht dan voor 1 man. Tegelijk is dat meteen het grote voordeel tov een gipsplaat, je bouwt met wat meer massa. Goed voor de akoestiek in je ruimte en ook veel meer mogelijkheden om dingen aan de wand te hangen. Geen gedoe met holle wand pluggen... Ik heb op mijn regelwerk achter de Fermacell een 4 mm populierentriplex plaat gezet, zodat schroeven in de Fermacell nog meer vlees hebben. Perfect, kan er vanalles aan ophangen. Plaatnaden wel goed verlijmen, dit achterwege laten leidt zeker weten tot scheuren in je stukwerk!!

charles thuijls
Reactie


Nee hoor, daar leggen we zelfs op toe. We zouden natuurlijk graag de transportkosten naar beneden bijstellen. Transport van grote afmetingen is erg duur. Je kunt natuurlijk altijd zelf het transport regelen. Ken je een goed en goedkoper transportbedrijf, horen we het graag. Groet Bart

Eco-Logisch
Algemene vraag


€ 69,50 bezorgkosten ? Daar verdienen jullie wel op mag ik denken. Voor € 15 max. kan het ook wel verzonden worden

knetter

Eenmans gipsvezelplaat 10mm

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Kies een kleur

Deze verfkleuren worden gemaakt met natuurlijke pigmenten. Afhankelijk van de gebruikte pigmenten kan de prijs verschillen.

Klik op de kleur om deze te bestellen en de prijs te zien.Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit