Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden
Goed
Prima stevige platen. Niet echt eenmansgewicht.
Je hebt er wel schroeven voor nodig met freeskop.
Tip: Op de website staan/stonden die nog niet bij de benodigde artikelen vermeld.
Arjan
Reactie
Beste Lambertus, het wel of niet gebruiken van folies is niet heel moeilijk. Je kunt het volgende aanhouden: Is er in de constructie een materiaal NIET damp-open, dan moet er aan de binnenzijde ALTIJD een damp-dichte folie. In jouw situatie betekent dat dus dat er aan de binnenzijde een dampdichte folie gebruikt moet worden, Pir is immers niet damp-open. De rest van de afwerking is allemaal mogelijk. De isolair plaat zal overigens niet heel veel isolatie-waarde toevoegen, de 10cm vlas zal voldoende zijn. Het dakbeschot heeft zover ik begrijp geen PIR isolatie of andere damp-dichte componenten, dus daar is een dampdichte folie niet nodig. Groet Bart
Eco-Logisch
Algemene vraag
Beste Eco-Logisch,
Ik ben ons huis aan het verbouwen. (oude plaastelijke rabobank van 30 jaar oud met verdieping met zadeldak)
Nu ben ik aanbeland bij de badkamer en wil deze eerst (extra)isoleren van binnenuit. Het dakbeschot bestaat uit 40 mm spaanplaat, met daarbovenop (buitenzijde dus) een pirlaag van 30 mm. Dus hout aan de binnenkant (kijk je tegenaan vanuit de badkamer) en pir aan de pannenzijde. Geheel is behoorlijk luchtdicht en in prima staat.
Ik zat zelf te denken aan eerst 10 cm isovlas achter raggelwerk (aan te brengen tussen de bestaande dikke gordingen, welke we in het zicht willen laten) met daar tegenaan gipvezelplaat en afwerken met kalkstuc.
Mijn vraag is of dit de juiste constructie is aangezien het dak al aan de buitenzijde is geisoleerd en het een vochtige ruimte betreft.
Moet ik eventueel ook een dampwerende folie aanbrengen?
Of adviseerd u een andere contructie?
Kan ik ook eerst een isolairplaat gebruiken en daaroverheen een gipsvezelplaat, dit voor extra isolatie. Of isoleerd de gipsvezelplaat ook net zo goed als een pavatex houtvezelplaat?
De rest van de bovenverdieping (zelfde dakbeschot als badkamer) is van binnenuit inmiddels met isovlas en isolairplaten geisoleerd, welke nog moet worden afgewerkt met leem. Ik heb daar geen dampwerende folie aangebracht.
De isolatie adviezen en wel of geen folie zijn zeer divers bij deze constructie merk ik, zodat ik een beetje in het ongewisse blijf.
Ik ga op mijn gevoel af en ook op basis van de productinfo van de gebruikte materialen neem ik een beslissing.
Ik hoor graag uw mening!
Hartelijke groet,
Lambertus
Lambertus
Heel Goed
Eenmansplaat heet het, maar toch aan de lompe kant wat gewicht dan voor 1 man. Tegelijk is dat meteen het grote voordeel tov een gipsplaat, je bouwt met wat meer massa. Goed voor de akoestiek in je ruimte en ook veel meer mogelijkheden om dingen aan de wand te hangen. Geen gedoe met holle wand pluggen... Ik heb op mijn regelwerk achter de Fermacell een 4 mm populierentriplex plaat gezet, zodat schroeven in de Fermacell nog meer vlees hebben. Perfect, kan er vanalles aan ophangen. Plaatnaden wel goed verlijmen, dit achterwege laten leidt zeker weten tot scheuren in je stukwerk!!
charles thuijls
Reactie
Nee hoor, daar leggen we zelfs op toe. We zouden natuurlijk graag de transportkosten naar beneden bijstellen. Transport van grote afmetingen is erg duur. Je kunt natuurlijk altijd zelf het transport regelen. Ken je een goed en goedkoper transportbedrijf, horen we het graag. Groet Bart
Eco-Logisch
Algemene vraag
€ 69,50 bezorgkosten ?
Daar verdienen jullie wel op mag ik denken.
Voor € 15 max. kan het ook wel verzonden worden
knetter
Eenmans gipsvezelplaat 10mm
Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.
Maak een keuze*:
Naam*:
E-mail adres*:
Reactie*: