img

Snoeizaag Gomboy 270-20/30

Merk: Silky

€ 59,41 per stuk incl. btw
Aantal
Gratis verzonden!

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Japan
Land van herkomst: Japan

Bekijk hier meer producten van het merk SilkySilky logo
Artikelnummer: 4903585298274

Snoeizaag Gomboy 270-20/30. De Gomboy met medium vertanding is een multifunctionele zaag voor verschillende buiten toepassingen. Of je nu brandhout zaagt voor een kampvuur tijdens je trektocht door de bergen of een pothaak maakt om een warme maaltijd te bereiden in het bos, deze handige trekzaag is een onmisbaar onderdeel van je uitrusting! Ook voor het betere snoeiwek in je tuin is dit een top product en hij is op te vouwen dus makkelijk mee te nemwen en als je hem gesloten weg bergt kan hij niet beschadigen.

Rubberen GOM greep

De GOM rubberen greep absorbeert de zaagtrillingen en geeft een superieure grip, zelfs in natte omstandigheden of bij het dragen van handschoenen. Bovendien voelt deze handgreep altijd warm aan, ook bij extreme koude temperaturen. Bij de vaste zagen loopt het blad door in de handgreep (full tang) wat je een geweldige controle over de zaag geeft.
 • Bladlengte: 270 mm (tot Ø 135 mm)
 • Vertanding: fijn (20-30 tanden per 30 mm)
 • Geschikt voor vers hout
 • Limited lifetime warranty-Levenslange Garantie
 
De vlijmscherpe tanden zijn met precisie in het blad geslepen met elk 4 snijvlakken met een extreem glad oppervlak als resultaat. Voor een optimale afvoer van het zaagsel is om de zoveel tanden (afhankelijk per zaagserie) één tand naar buiten geslepen. Deze unieke gepatenteerde MIRAI-ME vertanding maakt het mogelijk dat de zaag op 3 manieren kan zagen: afkorten (haaks op de houtnerf), schulpen (met de houtnerf mee) én diagonaal. Bij het snoeiwerk zorgt de gladde zaagsnede ervoor dat de wond makkelijk wordt overgroeid. Bij de houtbewerking zorgt de gladde zaagsnede voor een fijne afwerking zodat schuren nauwelijks nodig is.
 
Inductief gehard
 
De punten van de tanden worden een fractie van een seconde verhit tot een zeer hoge temperatuur. Omdat alleen de punt (oftewel het snijgedeelte) van de tand verhard wordt, behoudt de rest van de tand en het blad de snijkwaliteit en flexibiliteit. Inductief geharde tanden gaan drie keer langer mee dan niet behandelde tanden. Ze zijn niet na te vijlen en te herkennen aan de zwarte tandpunten.
 
Niet gezette vertanding
 
De tanden zijn met precisie in het blad geslepen met elk 4 snijvlakken. De tanden zijn niet “gezet” (zoals bij een Westerse zaag) waardoor het snijvlak recht in het hout snijdt en zo circa 50% minder houtcellen kapot gemaakt worden. De bladen zijn hol geslepen: de onderkant van het blad (bij de tanden) is het dikst, de bovenkant is iets dunner en het midden is het dunst. Dit ontwerp heeft een aantal voordelen:
 
Er is minder zaagkracht nodig: supersnel zagen
Het zaagsel wordt moeiteloos afgevoerd: geen vastloper
Zuivere zaagsnede: zonder afbreken van het hout, waardoor het niet of nauwelijks splintert en er een zeer fijne, gladde zaagsnede ontstaat.
 
Verchroomd blad

De chroomlaag op het zaagblad maakt het oppervlakte van het blad bijzonder hard en slijtvast. De chroomlaag vermindert de wrijving tijdens het zagen en verlengt de levensduur van het blad. Daarnaast is het beter bestand tegen roest- en harsvorming. Voordat de chroomlaag wordt aangebracht, polijst Silky het blad zo glad als een spiegel. Dit zorgt ervoor dat het blad nog minder weerstand ondervindt in het hout.
 
 
 

Product info

ALGEMEEN
Trekzagen zijn een typisch Japanse techniek. Tanden op één rij (niet gezet, de tanden vallen binnen het vlak van het zaagblad), vernietigen 50% minder houtcellen met als gevolg dat het zagen veel gemakkelijker gaat en een mooie gladde zaagwond ontstaat. Het hout (de boom, plant of struik) kan nu veel gemakkelijker genezen.

Grof en extra grof: 4 t/m 8 tanden per 30 mm.
Zagen met grove vertanding zagen sneller en met meer agressie. De grove vertanding is bedoeld voor snel groeiend vers hout met veel vocht in de houtcellen. De extra grove vertanding is ideaal voor de grote klussen, zoals bij het vellen van bomen en zagen van dikke boomstammen. Indien je met een (extra) grove vertanding in droog hout zaagt, zullen de tanden moeilijk aangrijpen en veel trillingen veroorzaken.

Medium: 10 tanden per 30 mm
De medium vertanding is een echte allrounder. Zagen met vertanding 10 zijn geschikt voor zowel dood als vers hout.
Fijn en extra fijn: 13 t/m 32 tanden per 30 mm

De fijne
vertanding is speciaal voor droog hout of hout met weinig vocht in de houtcellen zoals appel en eik. Extra fijne vertandingen, zoals 26 of 32, zijn speciaal voor specialistische houtbewerkers zoals meubelmakers en instrumentenbouwers. Indien je met een (extra) fijne vertanding in vers hout zaagt, zullen de tanden heel snel vollopen.
De bladen met verschillende vertandingen in een zaagserie (bijvoorbeeld Pocketboy) zijn onderling uitwisselbaar binnen dezelfde bladlengte.
 
SPECIFIEK - De verschillende soorten vertandingen
 • Mirai Me: bij de meeste zagen: zeer fijne en zachte zaagsnede, tanden niet vijlen
 • Retsume: Hayauchi, Masaru en Ibuki: fijne snede, maar veel sneller en vijfbaar.
 • Tobiasari: Zitbat: zeer fijne en zachte snede, aangepast voor gekromde bladen
 • Vertanding: Fijne vertanding (13 en hoger) en groffe vertanding (8 en lager)
 • Fijne vertanding voor droog hout of hout met weinig vocht in de houtcellen, zoals appel en eik.
 • Groffe vertanding voor groen hout, met grote houtcellen.
 • De tanden van een blad met een fijne vertanding zullen zich snel vullen met zaagsel/zaagstof bij het zagen van groen/vers hout.
 • De tanden van een blad met groffe vertanding zullen dan weer moeilijk in het 'aangrijpen' en meer trillingen geven bij het zagen.
 •  
De lengte van het blad
 • De lengte bepaalt de zogenaamde 'slag' bij het zagen
 • Advies: als je een stuk hout van 10 cm wil zagen, dan heb je een zaagblad van 20 cm nodig (verhouding'/)

Er zijn zagen met rechte en gebogen zaagbladen. Ze zijn bedoeld voor verschillende toepassingen:Het rechte blad geeft een extra zuivere zaagsnede met nog meer precisie dan een gebogen blad. Rechte bladen zijn ideaal voor gedetailleerd (begeleidings) snoeiwerk. Bushcrafters gebruiken de rechte bladen om precisie sneden aan te brengen tijdens het bouwen van beschuttingen, vallen en het maken van gereedschappen.Het gebogen blad zaagt sneller en meer agressief dan het rechte blad. Bij het werk boven schouderhoogte en onder kniehoogte kun je met het gebogen blad zonder extra inspanning boven op de tak blijven zagen, terwijl je arm, pols en hand in de natuurlijke positie blijven. Bovendien voel je goed aan wanneer het einde van de zaagsnede wordt bereikt. Hierdoor werk je efficiënt, zelfs in de meest moeilijke omstandigheden.

De hoek tussen blad en greep
 • Hoe groter de hoek tussen blad en greep, hoe meer de zaag geschikt is voor het zagen in de hoogte (boven het hoofd)
 • Advies: om boven het hoofd te zagen, gebruikt men het best een gekromd zaagblad (Ibuki, Zubat). De kromming is belangrijk om op de tak te kunnen komen, indien men aande zijkant van de tak zaagt zal de tak gaan draaien en het blad vastklemmen.
 • Het materiaal gebruikt in de greep: rubber, staal, hout of aluminium
 • Aluminium: - Lichter dan staal
 • Absorbeert beter de trillingen (Oyakata, vergelijk met Gomboy)
 

Films


Silky

Silky zagen kunnen iedere klus aan: meubels maken, bomen zagen en met de pocket editie het gewone hobbyen. Sterk en met vervangbaar blad zodat je eindeloos door kunt zagen.

Silky
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Snoeizaag Gomboy 270-20/30

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*: