OSB vloerdeel Puur - Klei

Merk: OSB vloeren

€ 79,19 per pak incl. btw

Afmetingen per stuk:
60cm x60cm x18mm
Aantal stuks per pak:
4
Totaal per pak:
1,44 m2

Zakelijk afnemer? Meld je aan voor de groothandel: eco-bouwers.nl
Aantal
Maak een keuze
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 59,00
Gratis verzonden vanaf € 850,-

Levertijd: 3 Weken

Nederland
Land van herkomst: Nederland

keurmerken_fsc.jpg keurmerken_pefc.jpg

 • Herwinbare grondstoffen
 • Formaldehyde-vrij
 • Duurzame kwaliteit
 • Milieuvriendelijke of gerecyclede verpakking

Bekijk hier meer producten van het merk OSB vloeren
OSB vloeren logo
Artikelnummer: 2500000131882

Bekijk alles van OSB vloeren >
Bekijk meer: Houten vloeren >

Op zoek naar een vloer die anders is dan alle andere? Milieuvriendelijk, duurzaam en Biobased Die heb je hier gevonden! OSB formaldehyde vrije vloeren zijn unieke houten vloeren, die gemaakt zijn van – heel verrassend – OSB. OSB staat voor Oriented Strand Board. Het is een materiaal dat bestaat uit samengeperste houtsnippers en wordt veel gebruikt in constructies in de bouw, zoals wanden, ondervloeren en daken.

De tegels zijn geschuurd en geolied met een natuurlijke vloerolie, waardoor ze een goed beschermd en karakteristiek oppervlak hebben. Omdat de tegels afgewerkt zijn, hoef je er na het leggen niets meer mee te doen; je vloer is direct klaar voor gebruik.
Ook het leggen is eenvoudig, de vloer heeft rond om een groef en is met de bijgeleverde messen (mdf) strak te leggen en e.v.t te verlijmen (kan ook los gelegd met muurveren))

OSB is een materiaal dat gemaakt is van dunningshout en restmateriaal uit de houtindustrie. Dit hout wordt versnipperd en vermengd met een klein beetje lijm, waarna het onder hoge druk wordt samengeperst tot massief houten platen. Dit maakt OSB een erg duurzaam materiaal. Tel dat op bij het feit dat de bomen die nodig zijn voor de verwerking geheel afkomstig zijn uit eigen productiebossen, waarin altijd meer hout groeit dan er gebruikt wordt . Met andere woorden: Er wordt door de groeiende bomen veel CO2 opgeslagen en bijna honderd procent daarvan (99,5%) blijft opgeslagen bij de productie en daarna, zolang de vloer gebruikt wordt.

De vloertegels hebben een v-groef. De positie en de richting van de tegels bepaal je tijdens het leggen, waarbij je met de bijgeleverde veren de tegels onderling verlijmt. Hierdoor ontstaat er een superstrakke vloer die nagenoeg niet werkt. OSB vloeren kunnen prima zwevend gelegd worden. Voor het beste isolerende en geluiddempende resultaat leg je eerst een ondervloer van b.v soundfelt(vlas)

Specificaties: 

 • Geschuurd en geolied
 • Vochtbestendig
 • Formaldehydevrij
 • FSC gecertificeerd
 • Bevat diverse houtsoorten
 • Standaard verkrijgbaar in het formaat 60x60cm
 • De vloerdelen hebben een dikte van 18mm
 • Je kan kiezen uit 9 mooie kleuren!

Onderhoud

Het helpt om de vloer nu en dan te dweilen met een voedende onderhoudszeep. Daarnaast adviseren we om de vloer één à twee keer per jaar te behandelen met onderhoudsolie. Bij een houten vloer is het bovendien aan te raden om de luchtvochtigheid in je huis of kantoor altijd op het juiste peil te houden, rond de 65% is ideaal, je vloer droogt daardoor niet uit en blijft langer mooi.

Product informatie

Waar moet je op letten bij het leggen van een OSB vloer? 

Wanneer je OSB vloer binnenkomt, is het verstandig deze eerst minimaal 48 uur te laten acclimatiseren in de ruimte waar de vloer ook gelegd wordt. Daarnaast is het belangrijk om het volgende gereedschap bij de hand te hebben voordat je begint je OSB vloer te leggen: Een houten klos of slagblok (een stuk hard hout of kunststof dus), een (zware) hamer, een slagijzer, een (decoupeer)zaag, een meetlint, afstandshouders voor langs de kanten, houtlijm en iets om mee af te tekenen. Voor de moeilijke hoekjes kan het handig zijn om een profielaftaster te gebruiken.

Zorg voor een vlakke ondergrond. Heb je grote hoogteverschillen in je vloer, zorg er dan eerst voor dat de vloer wordt uitgevlakt. Kleine hoogteverschillen zijn geen probleem, die worden opgevangen door je ondervloer.

Het belangrijk te weten dat wanneer je de OSB vloer op de begane grond legt, het belangrijk is om zeker te weten dat de bestaande vloer droog is en er geen sprake is van (mogelijk) optrekkend vocht. Dit geldt over het algemeen in oudere woningen met een betonvloer of een houten vloer met kruipruimte. In deze gevallen moet je voordat je de ondervloer legt, eerst een dampdicht folie aanbrengen. Daarop leg je dan eerst de ondervloer en vervolgens de OSB vloerdelen.

Een OSB vloer kan prima gelegd worden over een vloer met vloerverwarming. Er zijn hiervoor twee methodes:
 • De eerste is het zwevend leggen van een houten vloer op een vloer met vloerverwarming. Kan je wel wat minder warmterendement krijgen. Dat betekent niet dat het niet warm genoeg wordt, maar het kan wat langer duren voordat je vloer is opgewarmd.
 • De tweede is verlijmd op de ondergrond. Het verlijmen van een vloer wordt over het algemeen uitbesteed aan een parketteur, omdat het wat meer vakkundigheid vereist dan het zwevend leggen van een vloer.

Hoe leg je een OSB vloer? 

Als de eerste tegel op de juiste plek ligt, leg je de eerste rij vloerdelen daaraan vast. Dit gaat als volgt:

Breng een dun streepje lijm aan in de groef van de tegel waaraan je de volgende wilt leggen. Neem een MDF stripje en tik dat in de groef (Doe dit vlug, want de lijm droogt snel). Vervolgens breng je een streepje lijm aan in een groef van de volgende tegel en deze druk je op het MDF stripje. Druk de nieuwe tegel over het stripje strak tegen de liggende tegel aan, tot er geen naad meer te zien is (Tik zonodig de tegel aan met behulp van de houten klos en een hamer).

Controleer ook of de tegels precies op één lijn liggen, dat voorkomt dat je naden krijgt in de volgende rij(en). Op deze wijze leg je de hele eerste rij.

Vervolgens breng je MDF stripjes aan in de zijden van de tegels waar de volgende rij aan komt te liggen en leg je de tweede rij er aan vast. Zo werk je door tot je uitkomt bij een muur of deurkozijn. Meet voor de laatste tegel goed uit waar je iets moet af- of uitzagen. Hou hierbij rekening met de vrije ruimte van 5mm, je zaagsnede en met dingen die niet helemaal recht zijn.

Bij het leggen van de laatste OSB vloerdelen langs de wanden gebruik je meestal een slagijzer, maar een koevoet werkt in principe ook. Kijk wel uit dat je de randen van de tegels (of de muur) niet beschadigt! Een kleine beschadiging is nog niet zo erg, je zet er immers nog plinten overheen, maar met verkeerd op de randen slaan of iets tussen de rand en de muur wrikken maak je gauw grotere beschadigingen.

Milieu informatie

Zijn OSB vloeren duurzaam? 

OSB plinten worden gemaakt van FSC & PEFC gecertificeerd formaldehyde vrij OSB. Dit OSB wordt gemaakt van zogenaamd dunningshout.. Dunningshout wil zeggen kleine boompjes uit goed beheerde bossen die selectief gekapt worden om meer ruimte te geven aan andere bomen en zo het bos beter te kunnen laten groeien. Ook wordt er restmateriaal toegevoegd uit de houtindustrie. Dat zijn stukken hout die overblijven na het zagen van balken en planken. OSB is dus een heel mooi materiaal waarin nagenoeg honderd procent van de gekapte bomen gebruikt wordt.

Daarnaast betekent duurzaam natuurlijk ook dat iets lang meegaat. OSB vloeren staan wat dat betreft, net als andere houten vloeren, garant voor jarenlang plezier van een mooie, leefbare houten vloer.

Films


OSB vloeren

Wij van OSBvloeren.nl vroegen ons af waarom nog niemand verzonnen had om ook vloeren van OSB te maken. Die taak hebben wij dus maar op ons genomen. Want je kunt natuurlijk een plaat OSB op je vloer leggen, wat hier en daar weleens gedaan wordt, maar dan heb je nog geen echte vloer. En dat kan natuurlijk prima werken als leef vloer, als dat je stijl is, maar wij wilden graag iets duurzamer leveren. Iets waar je langer plezier van hebt en dat goed schoon te houden is. Wel de stijl, maar meer gemak en meer kwaliteit. Vanaf nu kan dus iedereen die houdt van stoere, rauwe, natuurlijke, duurzame, industriële, warme, houten of ‘gewoon’ unieke vloeren kiezen uit een prachtig assortiment aan mooi afgewerkte, geschuurde en geoliede OSB-vloerdelen waarmee je uitdrukking kunt geven aan je eigen stijl als nooit tevoren.

OSB vloeren
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.

Bedrijfsnaam*: Voornaam*: Achternaam*: E-mail adres*: Telefoonnummer*: Gewenste hoeveelheid*: Indicatie leverdatum: Bericht:

Vloerenleggers

Totaal 4 vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 1
Al Decor
Al Decor is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leggen van parketvloeren, met name in bamboeparket in al zijn variëteiten. Door de diversiteit en hoogstaande kwaliteit en het feit dat het e.. Bekijk profiel pagina

Flierveld 67
2151 LE Nieuw Vennep
0252531903
JustIN Parketvloeren
JustIN Parketvloeren, een jong en ervaren bedrijf met een vakkundige, gediplomeerde parketlegger. Wij zijn gespecialiseerd in het werken met bamboe, hier hebben wij jaren ervaring in, in al .. Bekijk profiel pagina

Gaffelstraat 42
1445 HS Purmerend
0299-406748
LEKA Parket
LEKA Parket is specialist in het leggen van houten vloeren (tevens traditionele vloeren), schuren, renoveren en onderhoud van diverse houten vloeren. Met jarenlange ervaring in vloermontage kan LEKA P.. Bekijk profiel pagina

Pijlspits 5
6034 PD Nederweert Eind
Van t Pad Woning- en Projectstoffering
Ruim 8 jaar is van ’t Pad Woning- en Projectstoffering al gevestigd in IJsselstein.  Wij werken voor particulieren en bedrijven. Onze vloeren liggen onder andere in hotels, scholen, kantoo.. Bekijk profiel pagina

Ringoven 38
3402 SC IJsselstein
030 751 96 04

OSB vloerdeel Puur - Klei

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur
Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit