Nieuw! Eco-Logisch gaat 100% verpakkingsvrij versturen! Bekijk hier hoe we dat doen!

Bamboe Density - Naturel

Merk: Moso plaat

394,25 per plaat incl. btw

Afmetingen per stuk:
244cm x122cm x20mm
Totaal per plaat:
2,98 m2

Zakelijk afnemer? Meld je aan voor de groothandel: eco-bouwers.nl
Aantal
Maak een keuze
Dit product wordt apart verzonden door
Moso plaat

bezorgkosten
Voor de producten van deze leverancier worden aparte verzendkosten berekend van
€ 125,- gratis vanaf € 1.250,-

Levertijd: 4 werkdagen

China
Land van herkomst: China

  • Herwinbare grondstoffen
  • Duurzame kwaliteit

Bekijk hier meer producten van het merk Moso plaat
Moso plaat logo
Artikelnummer: 2700000000650

Bekijk alles van Moso plaat >
Bekijk meer: Bamboe plaat >

De MOSO massieve plaat bestaat uit meerdere lagen bamboe (dus geen andere materialen). De buitenlaag is extra hard geperst. Ideaal voor kantoorvloeren.

Gegevens
  • Type: Naturel density BP-dt1000 
  • Afmeting: 122x244cm
  • Laagopbouw (mm):  4-12-4

Product informatie


Milieu informatie

Bamboe, het alternatief voor hardhout
 
Eén van de grootste bedreigingen van de mensheid is ongetwijfeld de ongelimiteerde exploitatie van de natuurlijke hulpbronnen op aarde. Eén van die bronnen is het hardhout, met name de tropische houtsoorten.
 
Bamboe biedt hiervoor een zinvol alternatief: geen boom, maar een "grassoort", dat verhout en razendsnel groeit. In het groeiseizoen groeit de "reuzenbamboe" 30 cm tot 50 cm per dag en kan uiteindelijk 15 tot 30 meter hoog worden, met een stamomtrek van 35 cm of meer. Wereldwijd bestaan er meer dan 1500 bamboesoorten: de "reuzenbamboe" kan men echter alleen vinden in (sub-)tropische klimaatzones.
 
's-Werelds belangrijkste bamboereservoir bevindt zich in China. Hier groeit de "reuzenbamboe" Phyllostachys pubescens, ook wel MOSO genoemd. Door haar fijne structuur is deze bamboesoort uitermate geschikt voor decoratieve toepassingen, zoals vloeren en meubels. De Phyllostachys pubescens groeit in uitgestrekte oerbossen, maar ook op, door boeren beheerde, plantages. Jaarlijks kan ongeveer een derde van het aantal bamboestammen worden gekapt, zonder dat het bosbestand in omvang gereduceerd wordt.
 
De grondstof
 
De milieuvriendelijkheid van een product bepalen is vaak niet zo eenvoudig. Voor bamboe is de milieubalans zonder twijfel positief. De kap- en groeiwijze zijn belangrijke milieu-argumenten. Elk jaar maakt de moederplant meerdere nieuwe stammen aan, zodat in een volwassen plantage na 5 jaar de stammen kunnen worden geoogst, zonder dat de omvang van het bos afneemt. De groeikracht van het bamboebos wordt zelfs versterkt door geregeld te kappen. Deze werkwijze zorgt voor een nóg grotere aanwas van nieuwe scheuten en staat borg voor een perfecte kwaliteit van de volgende kap.
 
Verwerking
 
Ook in de verdere verwerking kiest MOSO voor een milieuvriendelijke werkwijze. Zo wordt de benodigde energie in de fabriek voor een groot deel geleverd door verbranding van zaagsel en bamboe afval. De door MOSO gebruikte lijmen voldoen ruimschoots aan de E1 norm.

Panda vriendelijk
 
De pandabeer leeft in het middengebergte in centraal China. De panda trekt al etend naar plaatsen waar de lagere bamboesoorten goed bereikbaar zijn. De Moso bamboe, Phyllostachys pubescens, heeft geen bladgroei op de eerste 5 meter van de stam en is daarom voor de panda geen voedselbron. Tevens gebruikt MOSO alleen bamboe afkomstig van, door boeren beheerde, plantages in de provincies Zhejiang, Fujian, Anhui en Jiangxi. Deze provincies zijn ver verwijderd van de panda-regio.
Andere uitvoeringen

Moso plaat

MOSO Bamboo co2 neutral,hard & duurzaam, natuurlijke schoonheid, hoge stabiliteit, gezond Meerlaags materiaal van massief bamboe Biobased. Met verbeeldingskracht en creativiteit profiteren veel designoplossingen van de prachtige uitstraling van MOSO® Bamboe Massieve Platen. De toplaag bepaalt de slijtvastheid en hardheid, welke een leven lang kan meegaan.

Moso plaat
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.

Bedrijfsnaam*: Voornaam*: Achternaam*: E-mail adres*: Telefoonnummer*: Gewenste hoeveelheid*: Indicatie leverdatum: Bericht:

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Algemene vraag


Kunnen de bamboo platen ook door jullie op maat gezaagd worden?

Thijs
Heel Goed

Beste, Bedankt voor uw bericht! Wij zagen deze platen helaas niet op maat.

Eco

Reactie


Als je hem als vloer plaat wil gebruiken dat kan wel maar dan moet je hem heel goed in de lak zetten,kopse kanten apart goed lakken en de randen goed kitten. gr.rob

eco-logisch
Algemene vraag


Is deze plaat geschikt om in een badkamer te verwerken? Het gaat om een badkamer op zolder onder het schuine dak en het gaat er om dat het hout effect van het dak behouden blijft.

Robbert
Reactie


Jazeker, kijk voor de vloerenleggers met ervaring op onze vaklui pagina: http://www.eco-logisch.nl/VerwerkerList.asp?CategoryID=9 Groet Bart

Eco-Logisch
Heel Goed


Ik ben erg geinteresseerd in de Moso mbamboe vloer. Hebben julie ook contact met een goeed bedrijf wat de vloer kan leggen. Kunnen julie mij in contact brengen? hartelijke groet,

Joram Willink
Reactie


Het plaatmateriaal is speciaal voor deze doeleinden geschikt. De Densisty platen zijn te zagen met normaal houtbewerkings gereedschap. Let wel op, het is erg vezelrijk en dus scherp gereedschap is aan te raden. Groet Bart

Eco-Logisch
Algemene vraag


L.S. Is de bamboe density plaat geschikt om keukenkastjes en/of - deurtjes van te maken? Is er speciaal gereedschap nodig om het materiaal te kunnen zagen? Vr. groet, Alette

Alette Los

Bamboe Density - Naturel

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur
Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit