Bamboe 3 laags - Naturel - Plain Pressed

Merk: Moso plaat

€ 301,50 per plaat incl. btw

Afmetingen per stuk:
244cm x122cm x20mm
Totaal per plaat:
2,98 m2

Zakelijk afnemer? Meld je aan voor de groothandel: eco-bouwers.nl
Aantal
Maak een keuze
Dit product wordt apart verzonden door
Moso plaat

bezorgkosten
Voor de producten van deze leverancier worden aparte verzendkosten berekend van
€ 125,- gratis vanaf € 1.250,-

Levertijd: 1 week

China
Land van herkomst: China

Bekijk hier meer producten van het merk Moso plaat
Moso plaat logo
Artikelnummer: 2700000000625

Bekijk alles van Moso plaat >
Bekijk meer: Bamboe plaat >

De MOSO massieve plaat bestaat uit meerdere lagen bamboe (dus geen andere materialen), waarbij de middenlagen zowel plain pressed als side pressed kunnen zijn. Deze plaat wordt vooral gebruikt in toepassingen waarbij het zijaanzicht belangrijk is, zoals bijvoorbeeld traptreden.

Gegevens:
 
Type:  BP-mp1210 Plain Pressed
Afmeting: 122x244cm
Laagopbouw (mm):  4-12-4

 

Product informatie

Bamboe Productieproces_LQ1.pdf

Hoewel de reuzenbamboe genaamd “MOSO” formeel een gras is en geen hout, heeft het wel uitstekende hardhout eigenschappen, zoals een hoge hardheid en duurzaamheid. In combinatie met de hoge stabiliteit (weinig krimp & zwel) ontstaat een perfecte grondstof voor de productie van hoogwaardige platen en fineer.
 
Bamboe combineert de hardheid van tropisch hardhout met een hernieuwbaarheid die beter is dan de snelst groeiende naaldhoutsoorten, een zeer duurzaam alternatief dus! Massief bamboe is ook in balken leverbaar voor o.a. trapleuningen, kozijnen en tafelpoten.
CO2 neutraal over de gehele levenscyclus.
Hardhout eigenschappen met een lange levensduur.
Bamboe is een onuitputtelijke grondstof.
Het groeit enorm snel (tot wel 1 meter per dag!)
Natuurlijke schoonheid.
Verschillende MOSO Bamboe producten kunnen een bijdrage leveren aan een hogere BREEAM NL classificering.
MOSO bamboe plaatmateriaal is leverbaar in de kleuren Naturel, Caramel, Chocolate (Thermo) en Tiger (combinatie van Naturel en Caramel). De tint Caramel wordt verkregen door de naturelstrips te stomen.
Plain pressed (horizontaal): hierbij ziet men nog duidelijk de verdikking (knopen) van de bamboe stam.
Side pressed (verticaal): kenmerkt zich door zeer smalle banen en meer lijnenpatroon, waarbij de knopen minder nadrukkelijk zichtbaar zijn.
Density: de nieuwste variant is “Density” waarbij de stammen zijn versnipperd en weer samengeperst onder zeer hoge druk voor een tropische hardhout look. Deze extra harde variant is verkrijgbaar in Naturel, Caramel en een combinatie van beide genaamd Tiger
 

Milieu informatie

Bamboe, het alternatief voor hardhout

Eén van de grootste bedreigingen van de mensheid is ongetwijfeld de ongelimiteerde exploitatie van de natuurlijke hulpbronnen op aarde. Eén van die bronnen is het hardhout, met name de tropische houtsoorten.
Bamboe biedt hiervoor een zinvol alternatief: geen boom, maar een "grassoort", dat verhout en razendsnel groeit. In het groeiseizoen groeit de "reuzenbamboe" 30 cm tot 50 cm per dag en kan uiteindelijk 15 tot 30 meter hoog worden, met een stamomtrek van 35 cm of meer. Wereldwijd bestaan er meer dan 1500 bamboesoorten: de "reuzenbamboe" kan men echter alleen vinden in (sub-)tropische klimaatzones.

's-Werelds belangrijkste bamboereservoir bevindt zich in China. Hier groeit de "reuzenbamboe" Phyllostachys pubescens, ook wel MOSO genoemd. Door haar fijne structuur is deze bamboesoort uitermate geschikt voor decoratieve toepassingen, zoals vloeren en meubels. De Phyllostachys pubescens groeit in uitgestrekte oerbossen, maar ook op, door boeren beheerde, plantages. Jaarlijks kan ongeveer een derde van het aantal bamboestammen worden gekapt, zonder dat het bosbestand in omvang gereduceerd wordt.

De grondstof
De milieuvriendelijkheid van een product bepalen is vaak niet zo eenvoudig. Voor bamboe is de milieubalans zonder twijfel positief. De kap- en groeiwijze zijn belangrijke milieu-argumenten. Elk jaar maakt de moederplant meerdere nieuwe stammen aan, zodat in een volwassen plantage na 5 jaar de stammen kunnen worden geoogst, zonder dat de omvang van het bos afneemt. De groeikracht van het bamboebos wordt zelfs versterkt door geregeld te kappen. Deze werkwijze zorgt voor een nóg grotere aanwas van nieuwe scheuten en staat borg voor een perfecte kwaliteit van de volgende kap.

Verwerking
Ook in de verdere verwerking kiest MOSO voor een milieuvriendelijke werkwijze. Zo wordt de benodigde energie in de fabriek voor een groot deel geleverd door verbranding van zaagsel en bamboe afval. De door MOSO gebruikte lijmen voldoen ruimschoots aan de E1 norm.

Panda vriendelijk
De pandabeer leeft in het middengebergte in centraal China. De panda trekt al etend naar plaatsen waar de lagere bamboesoorten goed bereikbaar zijn. De Moso bamboe, Phyllostachys pubescens, heeft geen bladgroei op de eerste 5 meter van de stam en is daarom voor de panda geen voedselbron. Tevens gebruikt MOSO alleen bamboe afkomstig van, door boeren beheerde, plantages in de provincies Zhejiang, Fujian, Anhui en Jiangxi. Deze provincies zijn ver verwijderd van de panda-regio.

 


Moso plaat

MOSO Bamboo co2 neutral,hard & duurzaam, natuurlijke schoonheid, hoge stabiliteit, gezond Meerlaags materiaal van massief bamboe Biobased. Met verbeeldingskracht en creativiteit profiteren veel designoplossingen van de prachtige uitstraling van MOSO® Bamboe Massieve Platen. De toplaag bepaalt de slijtvastheid en hardheid, welke een leven lang kan meegaan.

Moso plaat
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer*: Gewenste hoeveelheid*: Indicatie leverdatum: Bericht:

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Algemene vraag


Kan deze plaat goed verzaagd worden om vensterbanken van te maken?

Tamara
Reactie

Prachtig idee! Ik zie niet in waarom dat niet kan :)

Eco

Geen mening


Dank je voor je antwoord maar voor mij moet type en proces vd lijm en verlijming GEKEND zijn. Vloeren hebben grote opppervlaktes en moeten decenia meegaan in luchtdichte huizen. Er bestaan natuurlijke bamboo constructies die honderden jaren oud zijn.

wouter D
Reactie

Sorry, wij hebben deze informatie ook niet maar ze verzekeren ons dat de lijm voldoet aan de E1 norm. De constructies waar je het over hebt zijn denk ik niet op deze manier samen geperst maar ik snap je punt.

Eco

Algemene vraag


Zijn de lijmen die gebruikt worden in het productieproces van de bamboe-vloeren natuurlijk en niet chemisch?

wouter D
Reactie

Helaas bestaat er, voor zover wij weten, nog geen natuurlijke lijm welke daadwerkelijk goed werkt.

Eco

Algemene vraag


Mooie materialen, van Moso, en Co2 neutraal en mvo etc geproduceerd. Jammer dat ook op de site van Moso geen informatie staat over dat ene aspect waarvoor bamboe op dit moment onder vuur ligt: het zeer forse gebruik van insecticide. Ik ben heel benieuwd of Moso daar al beleid op ontwikkeld heeft, en toepast natuurlijk. Ik hoop het!

Saskia
Reactie


Het bamboe plaatmateriaal is opgebouwd uit meerdere lagen dwars verlijmd bamboe en heeft weinig last van kromtrekken. Het soortelijke gewicht van bamboe is 700kg p/m3. (gelijk dan dat van eiken) Groet Bart

Eco-Logisch
Algemene vraag


In hoeverre heeft dit bamboeplaatmateriaal last van kromtrekken? Bijvoorbeeld tov van multiplex en mdf? En wat is het soortelijk gewicht?

W.J.
Reactie


Hallo Heleen, dat is prima geschikt. Je kunt het waterdicht maken door te behandelen met een olie of lak. Zie de merken auro en aquamarijn voor producten. Groet Bart

Eco-Logisch
Heel Goed


Kan ik van het naturel bamboe plaatmateriaal 30mm, een keukenwerkblad en een tafelblad maken. Of is het daar niet voor geschikt. En als het kan waarmee kan ik het behandelen om het watervast te maken. vr. gr. H.Oomen

Heleen Oomen
Reactie


Het bamboe plaatmateriaal kan prima tegen 'tijdelijk' spatwater, maar moet niet continu aan water blootgesteld worden. Door het goed in de olie te zetten of te lakken kun je het volledig waterbestendig maken. Het komt uit China en is al na 6 jaar volgroeid, dus daardoor een enorm goed alternatief voor tropisch hardhout. Aangezien het harder is dan eikenhout, is het geschikt voor allerlei toepassingen.

eco-Logisch Jeroen
Algemene vraag


Zeer mooi, hoe goed kan het tegen water, waar komt het vandaan, hoe ecologisch is het precies?

Steven

Bamboe 3 laags - Naturel - Plain Pressed

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur
Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit21