We zijn open voor Click & Collect - Verfmengen - Showroom op afspraak. Lees hier meer
img

TopBamboo - antiques grijs density

Merk: Moso bamboe vloer

€ 70,39 per pak incl. btw
€ 51,00 per m2

Afmetingen per stuk lxbxh:
92cm x12,5cm x10mm
Aantal stuks per pak:
12
Totaal per pak:
1,38 m2
Aantal
Maak een keuze
Dit product wordt apart verzonden door
Moso

bezorgkosten
Voor de producten van deze leverancier worden aparte verzendkosten berekend van
€ 49,- gratis vanaf € 500,-

Levertijd: 4 werkdagen

 • Herwinbare grondstoffen
 • Formaldehyde-arm
 • Plantaardig

Bekijk hier meer producten van het merk Moso bamboe vloerMoso bamboe vloer logo
Artikelnummer : 2700004591020

 MOSO Topbamboo is zeer geschikt voor iedereen die een voordelige bamboe vloer wenst die snel geplaatst kan worden. De vloer past met de variëteit aan kleuren, waaronder enkele geborstelde varianten met reliëf, in ieder interieur. Dankzij het clicksysteem en het kleine formaat plank is de vloer eenvoudig te leggen en heb je geen lijm nodig. 


Topbamboo bestaat uit een 2,5 mm bamboe toplaag geperst op een HDF (High Density Fiber) kern met een onderlaag van zachthout (populier). Dankzij deze opbouw zijn de planken zeer stabiel en hebben ze weinig last van krimp en zwel. De vloeren zijn anti-statisch en anti-allergeen, waardoor zij bijdragen aan een gezond binnenklimaat. 

Kortom: Topbamboe is een natuurlijke schoonheid, ecologisch verantwoord en stijlvolle keus voor ieder huis.

Specificaties:

 • Type: BF-SW1260A-L08
 • Randen: Klik-systeem
 • Kanten: Microvelling 4x
 • Legwijze zwevend: D.m.v. een kliksysteem eenvoudig zonder lijm te leggen
 • Ondervloer: Ja
 • Geschikt voor vloerverwarming: Ja
 • Afwerking: Kleurlak antiek
 • Afmetingen: 920 x 125 x 10 mm

Product info

duurzaamheid-MOSO.pdf
eigenschappen-topbamboo-MOSA.pdf
leginstructie-topbamboo-MOSA.pdf
garantie-MOSO1.pdf
borchure-MOSO1.pdf

Milieu informatie


Bamboe, het alternatief voor hardhout
Eén van de grootste bedreigingen van de mensheid is ongetwijfeld de ongelimiteerde exploitatie van de natuurlijke hulpbronnen op aarde. Eén van die bronnen is het hardhout, met name de tropische houtsoorten. Bamboe biedt hiervoor een zinvol alternatief: geen boom, maar een "grassoort", dat verhout en razendsnel groeit. In het groeiseizoen groeit de "reuzenbamboe" 30 cm tot 50 cm per dag en kan uiteindelijk 15 tot 30 meter hoog worden, met een stamomtrek van 35 cm of meer. Wereldwijd bestaan er meer dan 1500 bamboesoorten: de "reuzenbamboe" kan men echter alleen vinden in (sub-)tropische klimaatzones.

's-Werelds belangrijkste bamboereservoir bevindt zich in China. Hier groeit de "reuzenbamboe" Phyllostachys pubescens, ook wel MOSO genoemd. Door haar fijne structuur is deze bamboesoort uitermate geschikt voor decoratieve toepassingen, zoals vloeren en meubels. De Phyllostachys pubescens groeit in uitgestrekte oerbossen, maar ook op, door boeren beheerde, plantages. Jaarlijks kan ongeveer een derde van het aantal bamboestammen worden gekapt, zonder dat het bosbestand in omvang gereduceerd wordt. De grondstof De milieuvriendelijkheid van een product bepalen is vaak niet zo eenvoudig. Voor bamboe is de milieubalans zonder twijfel positief. De kap- en groeiwijze zijn belangrijke milieu-argumenten. Elk jaar maakt de moederplant meerdere nieuwe stammen aan, zodat in een volwassen plantage na 5 jaar de stammen kunnen worden geoogst, zonder dat de omvang van het bos afneemt. De groeikracht van het bamboebos wordt zelfs versterkt door geregeld te kappen. Deze werkwijze zorgt voor een nóg grotere aanwas van nieuwe scheuten en staat borg voor een perfecte kwaliteit van de volgende kap.

Verwerking
Ook in de verdere verwerking kiest de fabriek voor een milieuvriendelijke werkwijze. Zo wordt de benodigde energie in de fabriek voor een groot deel geleverd door verbranding van zaagsel en bamboe afval. De gebruikte lijmen voldoen ruimschoots aan de E1 norm.

Panda vriendelijk
De pandabeer leeft in het middengebergte in centraal China. De panda trekt al etend naar plaatsen waar de lagere bamboesoorten goed bereikbaar zijn. De Moso bamboe, Phyllostachys pubescens, heeft geen bladgroei op de eerste 5 meter van de stam en is daarom voor de panda geen voedselbron. Tevens gebruikt de fabrikant alleen bamboe afkomstig van, door boeren beheerde, plantages in de provincies Zhejiang, Fujian, Anhui en Jiangxi. Deze provincies zijn ver verwijderd van de panda-regio.
Andere uitvoeringen

TopBamboo - geborsteld colonial SP
TopBamboo - geborsteld colonial SP
Uitvoering: geborsteld colonial SP
44,00 per m2

TopBamboo - geborsteld wit SP
TopBamboo - geborsteld wit SP
Uitvoering: geborsteld wit SP
44,00 per m2

TopBamboo - geborsteld caramel SP
TopBamboo - geborsteld caramel SP
Uitvoering: geborsteld caramel SP
43,00 per m2

TopBamboo - caramel SP
TopBamboo - caramel SP
Uitvoering: caramel SP
42,00 per m2

TopBamboo - naturel density
TopBamboo - naturel density
Uitvoering: naturel density
48,00 per m2

TopBamboo - caramel density
TopBamboo - caramel density
Uitvoering: caramel density
48,00 per m2

TopBamboo - geborsteld caramel density
TopBamboo - geborsteld caramel density
Uitvoering: geborsteld caramel density
49,00 per m2

Moso bamboe vloer

Bamboevloeren zijn milieuvriendelijk, super sterk en nog heel fraai ook. Een bamboe bos groeit in 6 jaar uit tot een kaprijp paradijs en de prachtige planken voor een vloer gaat minstens 10 jaar mee. Kortom duurzamer kan niet.

Moso bamboe vloer
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

TopBamboo - antiques grijs density

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Bamboe, het alternatief voor hardhout 

Eén van de grootste bedreigingen van de mensheid, is ongetwijfeld de ongelimiteerde exploitatie van de natuurlijke hulpbronnen op aarde. Eén van die bronnen is het hardhout, met name de tropische houtsoorten. Bamboe biedt hiervoor een zinvol alternatief: geen boom, maar een grassoort dat verhout en razendsnel groeit. In het groeiseizoen groeit de bamboet; 30 cm tot 50 cm per dag en kan uiteindelijk 15 tot 30 meter hoog worden, met een stamomtrek van 35 cm of meer.

Wereldwijd bestaan er meer dan 1500 bamboesoorten: de reuzenbamboe kan men echter alleen vinden in (sub-)tropische klimaatzones. 's-Werelds belangrijkste bamboereservoir bevindt zich in China. Hier groeit de reuzenbamboe; Phyllostachys pubescens, ook wel MOSO genoemd. Door haar fijne structuur is deze bamboesoort uitermate geschikt voor decoratieve toepassingen, zoals vloeren en meubels. De Phyllostachys pubescens groeit in uitgestrekte oerbossen, maar ook op, door boeren beheerde, plantages. Jaarlijks kan ongeveer een derde van het aantal bamboestammen worden gekapt, zonder dat het bosbestand in omvang gereduceerd wordt.

De grondstof
De milieuvriendelijkheid van een product bepalen is vaak niet zo eenvoudig. Voor bamboe is de milieubalans zonder twijfel positief. De kap- en groeiwijze zijn belangrijke milieu-argumenten.
Elk jaar maakt de moederplant meerdere nieuwe stammen aan, zodat in een volwassen plantage na 5 jaar de stammen kunnen worden geoogst, zonder dat de omvang van het bos afneemt. De groeikracht van het bamboebos wordt zelfs versterkt door geregeld te kappen. Deze werkwijze zorgt voor een nóg grotere aanwas van nieuwe scheuten en staat borg voor een perfecte kwaliteit van de volgende kap.

Verwerking

Ook in de verdere verwerking kiest MOSO voor een milieuvriendelijke werkwijze. Zo wordt de benodigde energie in de fabriek voor een groot deel geleverd door verbranding van zaagsel en bamboe afval. De door MOSO gebruikte lijmen voldoen ruimschoots aan de E1 norm. Panda vriendelijk De pandabeer leeft in het middengebergte in centraal China. De panda trekt al etend naar plaatsen waar de lagere bamboesoorten goed bereikbaar zijn. De Moso bamboe, Phyllostachys pubescens, heeft geen bladgroei op de eerste 5 meter van de stam en is daarom voor de panda geen voedselbron. Tevens gebruikt MOSO alleen bamboe afkomstig van, door boeren beheerde, plantages in de provincies Zhejiang, Fujian, Anhui en Jiangxi. Deze provincies zijn ver verwijderd van de panda-regio.

Van stam tot vloer


Verschillende vloeren