img img

Flexbamboo - onbehandeld

Merk: Moso bamboe vloer

€ 74,- per strek. meter incl. btw
€ 37,00 per m2

Afmetingen per stuk lxbxh:
100cm x200cm x3mm
Totaal per strek. meter:
2 m2
Aantal
Minimale afname is 10 meter of meer

De bezorgkosten voor deze producten zijn € 30,00
Gratis verzonden vanaf € 500,-

Levertijd: 3 werkdagen

China
Land van herkomst: China

 • CO2-neutraal
 • Duurzame kwaliteit

Bekijk hier meer producten van het merk Moso bamboe vloerMoso bamboe vloer logo
Artikelnummer: 2500000094958

MOSO® Flexbamboo is een uniek vloersysteem waarbij smalle stroken bamboe op een latex ondergrond zijn verlijmt. Dit zorgt voor een geluidsdempende bedekking die eenvoudig te verwerken is. Flexbamboo is een van de voordeligere opties voor een bamboe vloer. De vloer heeft een lage formaldehyde-emissie, wat prettig is voor mesen die hier gevoelig voor zijn.

Specificaties:

 • Type: mpclc17-200-21
 • Zwevend te leggen: nee
 • Ondervloer: nee
 • Geschikt voor vloerverwarming: nee
 • Afmetingen: 20m x 2m x 3 mm
 • breedte strips: 17 mm
 • Dichtheid toplaag: 700 kg/m2
 • Dikte toplaag: 2mm

Product informatie

duurzaamheid-MOSO.pdf

Leginstructies

Vooraf
 • Flexbamboo dient tenminste 48 uren te acclimatiseren in de ruimte waarin de vloer wordt geplaatst. Het dient vlak te liggen, in de (afgesloten) verpakking, bij een temperatuur van 18°-21°C (40-65% luchtvochtigheid). Na het openen van de folieverpakking of doos moeten de planken meteen worden geïnstalleerd.
 • De ondervloer waarop het materiaal zal worden geplaatst moet een minimum temperatuur van 18°C hebben.
 • De ondervloer moet vlak, zonder scheuren, droog en schoon zijn. • Een te hoog vochtgehalte heeft een negatieve invloed op het materiaal. De maximale toelaatbare vochtgehalten van de ondervloeren zijn: Zand-cement 1,8%, Spaanplaat 7-9%, Anhydriet 0,3%.
Let op
 • Bamboe is een natuurproduct! Variaties in kleur en structuur binnen een levering zijn mogelijk.
 • Wij adviseren u het materiaal voor het leggen te controleren op vochtgehalte, maat- en kleurafwijkingen en beschadigingen. Eventuele klachten hierop worden niet meer in behandeling genomen nadat het materiaal is geïnstalleerd of verder verwerkt.
 • Het leggen van de vloerbedekking moet in principe altijd het laatste werk zijn in een project, om beschadiging van het oppervlak te voorkomen. Pas op met het gebruik van tape, omdat dit mogelijkerwijs de lak kan beschadigen.
 • Meubilair en stoelen dienen te worden voorzien van vilt om beschadiging van het vloeroppervlak te voorkomen.
 • Ter bescherming tegen stof en zand dient voor en achter de ingangsdeur een schoonloopmat te worden geplaatst.
Ideale omstandigheden
 • Kamertemperatuur 18-21°C en luchtvochtigheid 40-65%
 • Tijdens de wintermaanden wordt de lucht in de ruimte erg droog. Om een constante luchtvochtigheid te bewerkstelligen kunnen luchtbevochtigers worden geplaatst. In de zomer en herfst, als de luchtvochtigheid hoog is, moet de ruimte goed geventileerd worden. Als er te grote klimaatveranderingen in de ruimte optreden, bestaat de kans dat er schoteling, krimp of kromming in het materiaal ontstaat. Controleer de luchtvochtigheid m.b.v. een hygrometer
Het leggen
 • Het materiaal dient vol te worden verlijmd op de ondervloer. Volg de lijst ‘aanbevolen lijmen’. LET OP: gebruik nooit meer dan 250-350gr/m2!
 • Onder invloed van de luchtvochtigheid kan bamboe, net als andere houtsoorten, zwellen en krimpen. Wij raden hierdoor aan om het materiaal 5 tot 10mm van de kant te plaatsen. Snij de rol op de gewenste lengte en plaats het op de vloer (5-10mm van de muur).
 • Voor het snijden tussen de latten kan men een scherp mes gebruiken.
 • Vouw de helft van de rol terug en leg deze op de andere helft. Breng de lijm aan op de nu vrijgemaakte ondervloer.Breng de lijm aan op de ondervloer volgens instructies van de fabrikant en installeer de rol op de juiste plaats. Volg dezelfde werkwijze voor de andere helft van de rol.
 • Druk de rol goed aan zodat er een optimale verlijming ontstaat.
 • Herhaal dit bij elke volgende baan die gelegd wordt. Meet de breedte van de laatste baan en snij deze op maat. Gebruik hiervoor een tapijtschaar of een zaag met fijne tanden.
Onderhoud en reiniging

De levensduur van de vloer zal flink worden verlengd als de juiste reinigings- en onderhoudsmiddelen worden gebruikt.
 • Zand en vuil op de vloer werken als schuurpapier. Gebruik daarom een zachte bezem, stofzuiger of een speciale stofwisser om dit zand en vuil van de vloer te houden; zorg bij de ingang voor een goede inloopmat.
 • Het reinigings/onderhoudsmiddel dient te passen bij de gekozen afwerking. In geval van (door MOSO) fabrieksgeolied materiaal:
  • Reinigen/droog: stofzuigen en vegen.
  • Reinigen/nat:meng SAICOS® WAX CARE in water en gebruik een (vochtige) dweil om de vloer te reinigen.
 • Afhankelijk van het gebruik kunt u de SAICOS® WAX CARE als extra bescherming aanbrengen op een droge, schone vloer en deze uitboenen met een doek of boenmachine.
 • Zie www.saicos.de voor het volledige  onderhoudsprogramma:  www.saicos.de/category/produkte/pflegeprodukte/pflegeprodukte-ecoline

Milieu informatie

Bamboe van MOSO heeft vele voordelen:

Hoewel reuzenbamboe formeel een gras is en geen hout, bezit deze wel uitstekende hardhout eigenschappen, waaronder een grote hardheid en duurzaamheid. Hierdoor kunnen bamboevloeren, bamboe platen en bamboe terrasdelen worden toegepast in zware projecttoepassingen. Omdat de bamboeproducten bestaan uit individuele strips, vertonen ze minder werking (krimp & zwel) dan massief hout waardoor een zeer stabiele oplossing ontstaat.

Reuzenbamboe is een onuitputtelijke grondstof. Het groeit sneller dan welke plant dan ook: tot één meter per dag. Aangezien elk jaar de 4-5 jaar oude stammen worden geoogst, krijgen de jonge stammen meer ruimte om te groeien voor een nog grotere opbrengst zonder dat de omvang van het bos afneemt. Tijdens de groei neemt MOSO bamboe meer CO2 op dan dat er wordt uitgestoten tijdens productie. Hierdoor zijn alle massieve MOSO bamboe producten gegarandeerd CO2-neutraal over de hele levenscyclus.

Daarnaast zijn de MOSO bamboeproducten anti-allergisch en antistatisch en zorgen hierdoor voor een gezond binnenklimaat (lage emissies). En natuurlijk worden de MOSO bamboeproducten geroemd om hun unieke schoonheid en uitstraling.


Moso bamboe vloer

Bamboevloeren zijn milieuvriendelijk, super sterk en nog heel fraai ook. Een bamboe bos groeit in 6 jaar uit tot een kaprijp paradijs en de prachtige planken voor een vloer gaat minstens 10 jaar mee. Kortom duurzamer kan niet.

Moso bamboe vloer
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Vloerenleggers

Totaal 4 vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 1
Al Decor
Al Decor is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leggen van parketvloeren, met name in bamboeparket in al zijn variëteiten. Door de diversiteit en hoogstaande kwaliteit en het feit dat het e.. Bekijk profiel pagina

Flierveld 67
2151 LE Nieuw Vennep
0252531903
JustIN Parketvloeren
JustIN Parketvloeren, een jong en ervaren bedrijf met een vakkundige, gediplomeerde parketlegger. Wij zijn gespecialiseerd in het werken met bamboe, hier hebben wij jaren ervaring in, in al .. Bekijk profiel pagina

Gaffelstraat 42
1445 HS Purmerend
0299-406748
LEKA Parket
LEKA Parket is specialist in het leggen van houten vloeren (tevens traditionele vloeren), schuren, renoveren en onderhoud van diverse houten vloeren. Met jarenlange ervaring in vloermontage kan LEKA P.. Bekijk profiel pagina

Pijlspits 5
6034 PD Nederweert Eind
Van t Pad Woning- en Projectstoffering
Ruim 8 jaar is van ’t Pad Woning- en Projectstoffering al gevestigd in IJsselstein.  Wij werken voor particulieren en bedrijven. Onze vloeren liggen onder andere in hotels, scholen, kantoo.. Bekijk profiel pagina

Ringoven 38
3402 SC IJsselstein
030 751 96 04

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Reactie


De maat en prijs hiervan zijn onduidelijk De maat lijkt 1x2m te zijn, dus 2m2 Maar er staat 0,06m2 En de prijs per strekkende meter, is dat dan een stuk van 1m lang bij 2m breed? We vernemen het graag van u! Mvg gvb

Van Belle
Reactie

Beste van Belle, Dank voor je reactie. Je hebt gelijk. De prijs berekening klopt inderdaad niet. Ik heb het ny aangepast. Ik hoop dat het zo een stuk duidelijker is! groet Bart

Eco-Logisch

Flexbamboo - onbehandeld

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Bamboe, het alternatief voor hardhout 

Eén van de grootste bedreigingen van de mensheid, is ongetwijfeld de ongelimiteerde exploitatie van de natuurlijke hulpbronnen op aarde. Eén van die bronnen is het hardhout, met name de tropische houtsoorten. Bamboe biedt hiervoor een zinvol alternatief: geen boom, maar een grassoort dat verhout en razendsnel groeit. In het groeiseizoen groeit de bamboet; 30 cm tot 50 cm per dag en kan uiteindelijk 15 tot 30 meter hoog worden, met een stamomtrek van 35 cm of meer.

Wereldwijd bestaan er meer dan 1500 bamboesoorten: de reuzenbamboe kan men echter alleen vinden in (sub-)tropische klimaatzones. 's-Werelds belangrijkste bamboereservoir bevindt zich in China. Hier groeit de reuzenbamboe; Phyllostachys pubescens, ook wel MOSO genoemd. Door haar fijne structuur is deze bamboesoort uitermate geschikt voor decoratieve toepassingen, zoals vloeren en meubels. De Phyllostachys pubescens groeit in uitgestrekte oerbossen, maar ook op, door boeren beheerde, plantages. Jaarlijks kan ongeveer een derde van het aantal bamboestammen worden gekapt, zonder dat het bosbestand in omvang gereduceerd wordt.

De grondstof
De milieuvriendelijkheid van een product bepalen is vaak niet zo eenvoudig. Voor bamboe is de milieubalans zonder twijfel positief. De kap- en groeiwijze zijn belangrijke milieu-argumenten.
Elk jaar maakt de moederplant meerdere nieuwe stammen aan, zodat in een volwassen plantage na 5 jaar de stammen kunnen worden geoogst, zonder dat de omvang van het bos afneemt. De groeikracht van het bamboebos wordt zelfs versterkt door geregeld te kappen. Deze werkwijze zorgt voor een nóg grotere aanwas van nieuwe scheuten en staat borg voor een perfecte kwaliteit van de volgende kap.

Verwerking

Ook in de verdere verwerking kiest MOSO voor een milieuvriendelijke werkwijze. Zo wordt de benodigde energie in de fabriek voor een groot deel geleverd door verbranding van zaagsel en bamboe afval. De door MOSO gebruikte lijmen voldoen ruimschoots aan de E1 norm. Panda vriendelijk De pandabeer leeft in het middengebergte in centraal China. De panda trekt al etend naar plaatsen waar de lagere bamboesoorten goed bereikbaar zijn. De Moso bamboe, Phyllostachys pubescens, heeft geen bladgroei op de eerste 5 meter van de stam en is daarom voor de panda geen voedselbron. Tevens gebruikt MOSO alleen bamboe afkomstig van, door boeren beheerde, plantages in de provincies Zhejiang, Fujian, Anhui en Jiangxi. Deze provincies zijn ver verwijderd van de panda-regio.

Van stam tot vloer


Verschillende vloeren

Kies een kleur

Deze verfkleuren worden gemaakt met natuurlijke pigmenten. Afhankelijk van de gebruikte pigmenten kan de prijs verschillen.

Klik op de kleur om deze te bestellen en de prijs te zien.Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit